De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“ JongArt v.z.w. ” is een vereniging zonder winstoogmerk die zich hoofdzakelijk, maar niet uitsluitend, toelegt om cultuur en artiesten uit de Lage.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“ JongArt v.z.w. ” is een vereniging zonder winstoogmerk die zich hoofdzakelijk, maar niet uitsluitend, toelegt om cultuur en artiesten uit de Lage."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4 “ JongArt v.z.w. ” is een vereniging zonder winstoogmerk die zich hoofdzakelijk, maar niet uitsluitend, toelegt om cultuur en artiesten uit de Lage Landen te promoten. Door cultuur en creativiteit samen te brengen zoeken wij ook de grenzen van cultuur en ondernemen op met het streven tot nauwe samenwerking tussen deze sectoren. JongArt v.z.w.voert haar eigen projecten uit en werkt samen met organisatoren die de doelstellingen van de v.z.w. nastreven. De v.z.w. werkt in België en Nederland maar ook in Latijns-Amerika: Argentinië, Chili en Peru. De projecten worden begeleid door Cristel De Meulder (sopraan, docent,artistiek directeur Artiestenmissen Antwerpen,...) en Dirk Engels (voorzitter JongArt v.z.w., JongArt Music, Publishing en Consulting). Naast de gewone werking wordt er binnen JongArt v.z.w. aandacht besteedt aan speciale projecten. Deze keer staan landurig opgenomen patiënten centraal in “Musica de Cama-Ra”. De opbrengsten van het concert gaan naar dit project dat muziek dichtbij patiënten zal brengen.

5 “Giora Feidman” “Een levend stukje van de muziekgeschiedenis van meer dan 50 jaar” dat is in het kort Giora Feidman. Hij verscheen voor het eerst op het wereldtoneel met zijn klarinet als een bescheiden muzikant. In de loop van vijf decennia is Giora Feidman uitgegroeid tot een fenomeen. Hij is een kunstenaar, een ontdekker en een sensatie. Bovendien een onvermoeibare ambassadeur met een daadwerkelijke uitstraling. Giora Feidman werd geboren in Buenos Aires. Argentinië op 25 maart 1936 als de zoon van een Joodse immigranten. Muziek zit in zijn bloed: zijn vader was een muzikant, net als zijn grootvader. "Vanaf het allereerste begin, vanaf de dag van mijn geboorte, heeft muziek mij vergezeld. Het is de menselijke stem, die in bijna alle gevallen, ons eerste contact is met de muziek. Een stem raakt ons met het lied, zingen kalmeert ons, maakt ons gelukkig. Voor mij waren het deYiddish liedjes die mijn moeder zong toen ik een kleine jongen was. Later als jong musicus, was het de muziek van Schubert. Ik ben opgegroeid met deze uiteenlopende geluiden om me heen. Ik leerde veel van beide muzikale richtingen en beide blijven zelfs vandaag de dag heel lief voor mij."

6 “Very Klezmer” “Dit is pure Klezmer “ zegt Giora Feidman als hij zijn laatste album beschrijft. Kort en krachtig. Je kan het niet vollediger omvatten. Voor deze samenwerking koos de grootmeester voor het in München gevestigde ensemble Gitanes Blondes. Giora Feidman betreedt een nieuwe weg. Tot dusver waren zijn Klezmer line- ups groepen die hij zelf had samengesteld en die zijn sound concipieerden. Volgens Giora Feidman is het de beste Klezmer-groep die hij tot nu toe tegen kwam.

7 “Gitanes Blondes “ werd in 1999 opgericht door violist Mario Korunić. Mario Korunić, Konstantin Ischenko (accordeon), Christoph Peters (gitaar) en Simon Ackermann (contrabas) zijn allemaal opgeleid op de klassieke manier en hebben allen een flink aantal prijzen in de kast staan. Zij staan voor de vreugde van het samen-spelen die verder gaat dan de klassieke grenzen via het verkennen van Jazz, Klezmer en Balkan Folk. Zij zoeken steeds opnieuw naar een gezamenlijke manier van expressie. Als ensemble hebben zij zich reeds bewezen op diverse internationale podia en festivals. Zij vormen vaak het hoogtepunt op vele festivals. Hun discografie omvat reeds vier cd´s.

8 " Wat gebeurt er wanneer de ervaring van de maestro uit tal CD opnames en een leven op het podium geconfronteerd wordt met de onstuimige en ongetemde vreugde van vier jonge virtuozen? Er ontstaat de pure chemie van het samenspelen. Zij spreken dezelfde muzikale taal. Het collectief geheugen van de traditionele Klezmer muziek was steeds bij de hand. Maar volgens Giora Feidmans overtuiging zal de Klezmercultuur alleen in leven blijven wanneer er ook nieuwe hedendaagse melodieën worden gecomponeerd: songs van vandaag. En welke betere kans krijgt de eigentijdse Klezmer met de dialoog tussen de verschillende generaties? Het vuur wordt doorgegeven naar de toekomst. Sinds Feidman destijds de grote aandacht naar de Klezmer trok, is de muziek actueel gebleven: talrijke componisten over de hele wereld schreven nieuwe stukken, vaak voor de meester zelf. Zij zetten een oude traditie voort en dragen bij aan de verder ontwikkelingen met de voortzetting en verdere ontwikkeling van deze briljante muziek. Uit dit repertoire maakten de muzikanten van Gitanes Blondes en hij een geweldige keuze.

9 Toen Giora tijdens de repetities vroeg: "Hoe vind je deze?", antwoordde de groep: "Als het een melodie is die wij steeds opnieuw en opnieuw willen spelen, dan is het een goede melodie”. Meer moet het niet zijn. "Frylachs ", vrolijke liedjes, werden verondersteld om de stemming te heersen. Het is inderdaad een soms onstuimig, dan weer een dansbare programma geworden. Sommige medoldiën klinken als het verre India, andere zoals het Nabije Oosten zoals de Chassidische mystiek en soms heel werelds en true- to-life -zoals de Oost-Europese Shetl.

10 5 mei 2014: Masterclass met Giora Feidman. Een masterclass met de grootmeester van de klarinet en de klezmer is een belevenis voor iedere deelnemer en toehoorder. De Joods-Argentijnse muzikant geniet nog steeds met volle teugen van het leven en de muziek. Hij deelt zijn kritische kijk op het leven, de muziek en zijn thuisland. De masterclass met bas(klarinetist) Giora Feidman heeft een beperkt aantal plaatsen voor gevorde bas(klarinetisten). Stuur een ons een mail via onze contactpagina.

11 Informatie en perscontact: JongArt v.z.w. - Cristel De Meulder - Dirk Engels Diksmuidelaan 203, 2600 Antwerpen-Berchem Tel: 03/230 06 00 @: info@jongart-vzw.euinfo@jongart-vzw.eu Web: www.jongart-vzw.euwww.jongart-vzw.eu Skype: jongart.music

12 Noteer 5 mei 2014 alvast in uw agenda.

13 Bedankt voor uw aandacht. Tot binnenkort! “JongArt” vzw


Download ppt "“ JongArt v.z.w. ” is een vereniging zonder winstoogmerk die zich hoofdzakelijk, maar niet uitsluitend, toelegt om cultuur en artiesten uit de Lage."

Verwante presentaties


Ads door Google