De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

JachtHonden Trainingsgroep Hardenberg

Verwante presentaties


Presentatie over: "JachtHonden Trainingsgroep Hardenberg"— Transcript van de presentatie:

1 JachtHonden Trainingsgroep Hardenberg
Inschrijfavond Introductieavond JachtHonden Trainingsgroep Hardenberg 2014

2 Inschrijfavond Agenda: Sfeer impressie Plattelandsleven. Voorstellen.
Organisatie. Jachtopleiding. Trainen. Reglement. Resultaten 2013. Vragen.

3 Inschrijfavond Sfeer impressie:

4 Inschrijfavond Voorstellen trainers: Voorstellen Hulptrainer:
Trainers C groep: Trainers B1 groep: Trainers B2 groep: Trainers A groep: Voorstellen Hulptrainer: C,B2,A Sigrid Engels, Henny Hertsenberg, Jan Lubbers en Patrick Hertsenberg. Marjolein Veenstra, Andre Hertsenberg en Patrick Hertsenberg. Andre Hertsenberg en Patrick Hertsenberg. Aldo Winkels en Haije Volbeda. Wim Peursum

5 Inschrijfavond Organisatie:

6 Inschrijfavond Jachtopleiding: KNJV-jachthondenproeven 3 niveaus:
C 5proef volgen, afliggen, uitsturen/komen, apport te land en uit diep water B 3proef markeren, verloren apport te land en over diep water A 2proef dirigeren en (sleep) apport van loper. MAP’s: Meervoudige Apporteer Proeven 2 niveaus B 6proef A 2proef

7 Inschrijfavond Jachtopleiding: Essenties:
Rust op post hond moet zittend wachten naast de baas zonder enige aandacht te vragen, (m.u.v. van kop) lichaam niet bewegen en geen geluid maken Uitgaan na één commando snel uitgaan en in een lijn naar de omgeving van de valgebied of van het aangewezen wild gaan. Vinden in het valgebied of aangewezen plek zelfstandig de door de neus te gebruiken vlot het wild vinden. Oppakken zonder aarzeling in één beweging het wild oppakken.

8 Inschrijfavond Jachtopleiding: Essenties:
Terugbrengen in een rechte lijn terugkomen naar de baas zonder het wild te verpakken, te laten vallen, of te beschadigen. Afgeven vlak voor de baas het wild presenteren. Volgen de hond moet de voorjager volgen zonder enige aandacht te vragen en een constante korte afstand bewaren t.o.v. de (voor) jager en bij halthouden zelfstandig gaan zitten.

9 Inschrijfavond Valgebied: Jachtopleiding:
Valgebied is de plek waar de jager c.q. keurmeester denkt waar het wild ligt. Bij vliegend wild is valgebied klein. jij en/of je hond kunnen immers de valplaats van het wild zien. Bij lopend wild of nazoek is valgebied groter. jij en je hond zien vaak niet de plaats waar het wild geschoten is of naar toe is gegaan.

10 Inschrijfavond Zoeken: Jachtopleiding: Neus aan de grond.
Grondig het terrein rond de valplek doorzoeken. In valgebied blijven zoeken. Niet opgeven. Geen wild voorbij lopen.

11 Inschrijfavond Hoe trainen: Trainen:
Vaak herhalen ook na wkn/mnd/jaren Goede dingen belonen Verkeerde dingen niet belonen en maar ook niet straffen(negeren) Belonen/straffen wees zwart-wit Zo trainen dat je niet hoeft te straffen = beter

12 Inschrijfavond Trainen: Waar, wanneer en met wat trainen: Waar:
Op terreinen waar jij en je hond niet worden afgeleid. Gras, bieten, akkers, bos, bramen, sloten (mag het?) Vlak terrein, glooiend terrein, en overgangen van diverse grondsoorten. Steeds grotere afstanden en zwaarder terrein Wanneer: Zorg ervoor dat je fit bent, niet zelf gespannen zijn Bij mooi maar ook guur weer Met wat: Alles wat lijkt op wild Dood wild (ga er weidelijk mee om) Ziek wild (alleen tijdens jacht mogelijk)

13 Inschrijfavond Trainen: Advies: Elke hond is anders
Elke hond leert dus in ander tempo Hou het simpel, train in stapjes, telkens hoger, maar schroom niet een stapje terug te doen. (techniek van het trainen). Geef de hond de kans om te groeien c.q. ontwikkelen, doe het stap voor stap ( houd rekening met de aanleg/karakter van de hond). Trainen is er voor zorgen dat de hond altijd succes heeft.

14 Inschrijfavond Regelement (1/2)
De C en B1 training zijn evenals vorig jaar op maandagmiddag en - avond, de A en B2 training is op woensdagavond, beide beginnen om uur ( kom op tijd ). Wanneer u verhinderd bent om op de training te komen meld u dan af bij de trainer en vraag in welk terrein we de volgende keer zijn, onderaan dit reglement staan de telefoon nummers. Met nadruk willen wij er u op wijzen dat er in onze trainingsvelden niet buiten de trainingsavonden getraind mag worden, dit zelfde geldt voor de terreinen waar de KNJV proef en de MAP worden gehouden. Deelnemers die zich hier niet aan houden worden uitgesloten van verdere deelname aan de cursus of deelname aan de proef of map zonder terugbetaling van het cursusgeld c.q. inschrijfgeld. Om deze terreinen voor nu en de toekomst te behouden is deze afspraak noodzakelijk. Er mag per cursusavond met 1 hond worden deelgenomen. Alle honden dienen de jaarlijkse entingen te hebben gehad. Een loopse teef mag alleen meetrainen na overleg met de trainer. Een zieke hond thuis laten. Maar kom zelf wel omdat u van kijken, ook veel kunt leren en wellicht zou u een handje kunnen helpen. Honden op het trainingsveld, die niet aan de beurt zijn, blijven aangelijnd. Het meedoen aan de training is voor eigen risico. Schade die veroorzaakt wordt door de voorjager of hond is voor rekening van de voorjager. Een ieder dient zelf WA verzekerd te zijn.

15 Inschrijfavond Regelement (2/2)
Honden voor de training niet voeren en goed uitlaten het trainingsveld moet geen uitlaatplaats word en doet uw hond wel zijn behoefte dan dient u dit zelf op te ruimen. Als er een hond aan het werk is, kijk dan zelf goed hoe het wel of niet moet, maar ga niet staan praten met elkaar. Na afloop van de training is er gelegenheid genoeg om elkaar de mooie jachtverhalen enz. te vertellen. Er wordt gewerkt met dummy's en met wild. Als er gewerkt wordt met wild en uw hond heeft wild geapporteerd doe dit direct in uw tas, zodat passanten zich hier niet aan kunnen storen. Ga altijd zorgvuldig om met wild. Benodigdheden: Jachtlijn, fluit, minimaal 2 dummy’s en een dummy tas.(te verkrijgen in onze jachtwinkel) Vragenstellen kan tijdens de les, algemene vragen kunt u stellen tijdens de koffie. Wanneer u om wat voor reden ook tussentijds stopt met de cursus vindt er geen terugbetaling van het inschrijfgeld plaats. Bij extreme weersomstandigheden kan de trainer beslissen om de training uit te stellen of om deze in zijn geheel af te lasten.

16 Totaal behaalde Diploma’s cursisten_2013
Inschrijfavond Totaal behaalde Diploma’s cursisten_2013 5 Keer 22 Keer 14 Keer 4 Keer 2 Keer KNJV A Diploma KNJV B Diploma KNJV C Diploma MAP A Diploma MAP B Diploma uitnodiging Artimis

17 Inschrijfavond 1e training
A en B2 training begint op in Rheezerveen. B1 training begint op in Beerze. C training begint op in Gramsbergen. Laatste les C en B1 is 28 juli, laatste les B2 en A is 30 Juli. onderlinge proef + barbecue is op ?? augustus. Na elke training krijgt u te horen waar we de volgende keer trainen, tevens zullen de locaties ook per mail bekend worden gemaakt.

18 Wij wensen jullie veel succes en plezier.
Inschrijfavond Verzorgen van de koffie na de lessen. Net als voorgaande jaren word voor de eerste les de koffie geregeld en daarna verzorgt iedere groep zelf de koffie. Wij wensen jullie veel succes en plezier.


Download ppt "JachtHonden Trainingsgroep Hardenberg"

Verwante presentaties


Ads door Google