De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woensdag 22 augustus 2012 9.30 - 14.30 uur Temporary Art Centre Vonderweg 1 (tegenover de centrumzijde van het Philips Stadion) Eindhoven Inschrijven bij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woensdag 22 augustus 2012 9.30 - 14.30 uur Temporary Art Centre Vonderweg 1 (tegenover de centrumzijde van het Philips Stadion) Eindhoven Inschrijven bij."— Transcript van de presentatie:

1 woensdag 22 augustus 2012 9.30 - 14.30 uur Temporary Art Centre Vonderweg 1 (tegenover de centrumzijde van het Philips Stadion) Eindhoven Inschrijven bij clientenbelangenbureau@ggze.nl Wij nodigen u van harte uit op deze zomermarkt, waar wij allerlei initiatieven vanuit eigen kracht en ervaringsdeskundigheid aan u willen presenteren. Presentaties duren 30 minuten. U kunt telkens doorlopen en weer kiezen voor een ander thema. U kunt even binnen komen lopen of de hele dag blijven. U kunt lunchen of kiezen voor een klein hapje en drankje. We presenteren aan u initiatieven van mensen die hebben geworsteld met hun leven en hun problemen. Wij: mensen die kunnen vertellen over wat herstellen betekent, wat je daar zelf aan kunt doen en hoe we onze kennis en ervaring inzetten om anderen te ondersteunen. Hieronder een greep uit wat u kunt verwachten. Mensen die weten waar het over gaat!

2 Wellness Recovery Action Plan (WRAP) Dat doet je goed! WRAP is een plan met activiteiten om je eigen welbevinden en herstel ter hand te nemen. In een groep ga je dit voor jezelf uitzoeken en uitwisselen met elkaar. Het Roer Om Het Roer Om is een project om dwang en drang in de psychiatrie tegen te gaan. In dit project zijn er allerlei activiteiten en alternatieven voor dwang en drang ontwikkeld die kunnen worden toegepast. Herstelondersteunende Zorg Hoe kan zorg en dienstverlening meer herstelondersteunend zijn? Ervaringsdeskundigen introduceren aan medewerkers binnen de Beschermde Woonvormen en op diverse afdelingen de herstelbenadering. Crisiskaart Met een crisiskaart hebben cliënten de mogelijkheid om zaken rond een psychische crisis vooraf te regelen. De crisiskaart is een klein uitvouwbaar kaartje waarop staat wat er moet gebeuren als een cliënt in crisis raakt. De cliënt bepaalt zelf welke gegevens worden opgenomen. Samen Keuzes Maken (SMK) Het programma Samen Keuzes Maken helpt de cliënt om het gesprek met de behandelaar goed te kunnen voorbereiden. Het is een veelbelovende methode om zijn/haar eigen wensen en keuzen boven tafel te krijgen en daarover te communiceren met de behandelaar. Persuasiongroup De persuasiongroup is een open drempelloze inloopgroep, waar mensen die nog weinig inzicht hebben in hun problematiek terecht kunnen om samen op zoek te gaan naar inzichten om zo stappen te zetten in hun eigen herstel. In deze groep kan alles bespreekbaar worden gemaakt, geen enkel thema is taboe en niks wordt gerapporteerd. Met name gericht op mensen met een dubbele diagnose. Fotovoice Fotovoice is een cursus over bewustwording van stigma, zelfstigma en kwaliteiten. In de cursus worden door middel van foto`s en tekst kwaliteiten ontdekt en vaardigheden aangereikt om hiermee om te gaan.

3 Cliëntenservicepunt De Woenselse Poort Het cliëntenservicepunt vierde onlangs haar eenjarig bestaan en werd bovendien genomineerd voor de JAK Award van de GGzE. Het is meer dan alleen een belangenbureau. Het is ook een voorlichtingsbureau en een plek van waaruit trainingen verzorgd worden of van waaruit ontspanningsactiviteiten of themabijeenkomsten voor en met cliënten worden georganiseerd. Het biedt ook een vergaderplek voor de Werkgroep Forensische Zorg, de cliëntenraad van De Woenselse Poort en de persuationgroep. Kortom: een servicecentrum dat wordt gerund door cliënten én professionals. Proud2Bme Proud2Bme is een website waar jonge meiden informatie kunnen vinden en over diverse onderwerpen met elkaar kunnen chatten. Voor meiden met problemen om te leren trots te zijn op zichzelf. Health 4U Health 4U is een actieve en leuke trainingsmethode om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Vaak leiden psychische klachten tot een ongezonde leefstijl. Overgewicht is één van de belangrijkste gevolgen hiervan. De Health4U training is opgebouwd uit een introductiefase en 4 modules: gezond eten, gezond bewegen, gezond denken + doen en bewust roken. Werk en opleiding voor Ervaringsdeskundigen Inmiddels zijn er 80 leerlingen aan de slag in werk en opleiding. ROC Eindhoven, Fontys Hogeschool en Conquest hebben een specifiek programma op MBO en HBO niveau ontwikkeld in samenwerking met Ervaringsdeskundig Docenten van HEE-Trimbos en het Cliëntenbelangenbureau. Samen met het opdoen van werkervaring is dit een goede weg om gekwalificeerd de arbeidsmarkt te betreden. Support Workers Herstellen van verslavingsproblemen is soms een levenslange opgave. Support-workers ondersteunen vanuit hun eigen ervaring anderen bij dit proces. Zelfhulp vervult een grote rol en is net dat extra commitment dat ertoe bijdraagt dat je het volhoudt. Ook er zijn voor elkaar op moeilijke momenten. Maatschappelijke Steunsystemen In diverse wijken in Eindhoven en de gemeenten in de omgeving werken Ervaringswerkers. Zij zijn er voor mensen die praktische en emotionele steun nodig hebben. Ze versterken de stem van de kwetsbare burger, bieden een welkom plekje in de Tulp of Petazzie. En ze bouwen samen met de buurt aan een steunsysteem voor iedereen. Petazzie en de Tulp hebben een webkrant: kijk er eens op! Familie ervaringsdeskundigheid Ook familieleden hebben eigen verhalen en ervaringen over de weg die zij zijn gegaan, als ze geconfronteerd worden met een naaste met problemen. De kennis die ontstaat vanuit het delen van ervaringen wordt ingezet ter verbetering van hulp en ter ondersteuning van naasten die de weg nog moeten vinden.


Download ppt "Woensdag 22 augustus 2012 9.30 - 14.30 uur Temporary Art Centre Vonderweg 1 (tegenover de centrumzijde van het Philips Stadion) Eindhoven Inschrijven bij."

Verwante presentaties


Ads door Google