De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FAQ over wiskunde Heb ik wel voldoende uren wiskunde gehad in het middelbaar? Welke wiskundevaardigheden moet ik beheersen? Wat is de inhoud van de cursussen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FAQ over wiskunde Heb ik wel voldoende uren wiskunde gehad in het middelbaar? Welke wiskundevaardigheden moet ik beheersen? Wat is de inhoud van de cursussen."— Transcript van de presentatie:

1 FAQ over wiskunde Heb ik wel voldoende uren wiskunde gehad in het middelbaar? Welke wiskundevaardigheden moet ik beheersen? Wat is de inhoud van de cursussen wiskunde in de opleiding bachelor handelswetenschappen? Hoeveel uren wiskunde per week krijg ik in de eerste bachelor handelswetenschappen?

2 Welke wiskundevaardigheden moet ik beheersen?
Foutloos kunnen rekenen met haakjes, breuken, machten en wortels, zowel met concrete getallen als met letters. Een veelterm van de derde graad zo ver mogelijk kunnen ontbinden in factoren van de eerste en/of de tweede graad. Vergelijkingen en ongelijkheden in één onbekende kunnen oplossen. Stelsels van twee vergelijkingen in twee onbekenden kunnen oplossen en de oplossing ervan grafisch kunnen voorstellen. Een vergelijking van een rechte kunnen herkennen en grafisch weergeven in een Cartesiaans assenstelsel. De richtingscoëfficiënt en het snijpunt met de Y-as uit de vergelijking van een rechte kunnen afleiden. Het snijpunt van twee rechten kunnen berekenen. Een vergelijking van een cirkel kunnen herkennen en weergeven in een Cartesiaans assenstelsel. Test jezelf met een online toets. Om de nodige vaardigheden terug op te frissen of aan te scherpen, kan je deelnemen aan een opfriscursus wiskunde van 12 tot 16 september Deze cursus sluit je af met een toets. De score hierop zal een belangrijke aanwijzing geven van je slaagkansen.

3 Heb ik wel voldoende uren wiskunde gehad in het laatst jaar middelbaar?
6 of meer weekuren wiskunde ? Je zou zeker over de nodige voorkennis wiskunde moeten beschikken. 3 tot 4 weekuren wiskunde ? Waarschijnlijk heb je een aantal cruciale onderwerpen niet gezien, zoals continuïteit, schuine asymptoten, afgeleiden van irrationale functies, afgeleiden van samengestelde functies met de kettingregel en integraalrekening. Deze onderwerpen worden in de cursus van nul af aan opgebouwd, doch aan een vrij hoog tempo. Om dit tempo te kunnen volgen moet je absoluut beschikken over een aantal vaardigheden, ook al volg je de oefeningensessies met een extra uur. 2 of minder weekuren wiskunde? De lacune in je voorkennis wiskunde is groot. Een inhaalbeweging zal bijna altijd ten koste gaan van de studietijd voor de andere opleidingsonderdelen. 

4 Wat is de inhoud van de cursussen wiskunde in de opleiding bachelor handelswetenschappen?
In de opleidingsonderdelen wiskunde in eerste en tweede bachelor komen de volgende topics aan bod: analyse (functies, limieten, afgeleiden, integralen) lineaire algebra (matrixrekenen en vectoren) toepassingen in economische en financiële vraagstukken

5 Hoeveel uren wiskunde krijg ik per week?
In het eerste semester krijg je het vak Wiskunde 1A en in het tweede semester de vakken Wiskunde 1B en Statistiek 1. In elk vak wordt de leerstof aangebracht en ingeoefend in plenaire theoriesessies en begeleide oefeningensessies in kleinere groep. Elke sessie duurt twee uur. Heb je minder dan zes weekuren wiskunde genoten in je laatste jaar middelbaar, dan krijg je één extra uur oefeningen per sessie voor de vakken Wiskunde 1A en Wiskunde 1B. Dit bijkomend uur is bedoeld om het verschil in voorkennisniveau op te vangen. Je krijgt dezelfde stof als bij de 2-urensessies maar trager en met wat meer sturing. De lesgevers staan ook wekelijks ter beschikking om individuele vragen te beantwoorden in speciaal daartoe voorziene spreekuren.


Download ppt "FAQ over wiskunde Heb ik wel voldoende uren wiskunde gehad in het middelbaar? Welke wiskundevaardigheden moet ik beheersen? Wat is de inhoud van de cursussen."

Verwante presentaties


Ads door Google