De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Janna Oosting Schoolmaatschappelijkwerkster

Verwante presentaties


Presentatie over: "Janna Oosting Schoolmaatschappelijkwerkster"— Transcript van de presentatie:

1 Janna Oosting Schoolmaatschappelijkwerkster
Hulp bieden aan leerling, ouders en/ of leerkrachten Hulp kan geboden worden bij: pesten en gepest worden, echtscheiding, omgang met anderen, problemen op school Neem deel in het ZAT Contact met mij opnemen kan via dhr. Lensen

2 Inleiding.

3 Cyberpesten Digitaalpesten

4 Wat is cyberpesten? Alle manieren om een ander te pesten, maar dan via de digitale wegen zoals internet en mobiele telefoon. Iedereen kan slachtoffer worden.

5 Vormen van Cyberpesten.
Via Via msn-messenger Via mobiele telefoon Via website Via bloggen Via chatrooms Via twitter

6 Voorbeelden van cyberpesten.

7 Pesten via website Verkiezing lelijkste meisje van de klas: Stem nu:
Stem nu:

8 Uit de kleren voor de webcam

9 Pesten in games: Habbo Hotel
Spulletjes worden weggenomen-gestolen Nepcredits worden aangeboden Accounts worden gekraakt

10 Profielsite door klasgenoten gemaakt.
Nickname Uglygirl 15 Status Offline Naam Janna Oosting Woonplaats Meppel Leeftijd 15 Geboortedatum Ik hou van lelijke jongens Ik haat mijn vriendin Carolla ik eet het liefst hondenpoep Ik ben vrijgezel mail me!!!!

11 Grooming Grooming = het benaderen van jongeren via chats met seksuele bedoelingen. Het leggen van contact en vertrouwen winnen. Het bevoorrechten van kinderen en jongeren. Het isoleren van een jongere Geheimhouding en loyaliteit verzekeren. Stapsgewijs verleggen van de grenzen. Gebruik maken van manipulatie.

12 Bezemen Dit is de nieuwste cybertrend. Daarbij worden filmpjes van meisjes en jongens op Youtube en Hyves geplaatst, met smerige teksten, waarbij ze voor hoer / homo worden uitgemaakt, compleet met mobiele telefoonnummers en adressen van het slachtoffer. De video wordt versierd met grove teksten.

13 Cyberpesten erger dan gewoon pesten.
Het gebeurt in de eigen veilige omgeving. een bericht wordt keer op keer gelezen. Je weet niet hoe je een bericht moet opvatten. Je kunt moeilijk reageren. Het pesten is harder en erger. Soms weet je niet wie het is. Je hebt niet het gevoel dat je echt de pester is (anoniem) iets hebt terug gedaan. Geen omstanders die kunnen helpen. Moeilijk om erover te praten. Pesten gaat elders verder. ( bv. Op het schoolplein) Is vaak niet terug te draaien, gegevens blijven vaak gewoon staan. Dader voelt zich machtig.

14 De gevolgen van cyberpesten.
Problemen met zelfvertrouwen en zelfbeeld. Schoolproblemen. Depressie en angst. tieners reageren met boosheid, verwarring en onverschilligheid. Slachtoffers leggen de oorzaak van het pesten bij zichzelf.

15 Waarom vertellen jongeren weinig
Ze schamen zich ervoor. Jongeren zijn bang dat ze niet meer mogen msn’en en internetten. Angst dat het pesten zal toenemen. Angst dat er met anderen over gepraat wordt.

16 Rol van de ouder. Hoe merk ik of mijn kind wordt cybergepest ?
Wat te doen wanneer mijn kind cybergepest wordt? Hoe kan ik als ouder cyberpesten voorkomen of meehelpen oplossen? Tips voor ouders bij cyberpesten thuis/ op school. Met wie kan ik contact opnemen?

17 Hoe merk ik of mijn kind wordt cybergepest?
Nervositeit vlak voor of na het computeren. Niet meer achter de computer willen terwijl het een grote hobby was. Opeens scheldwoorden gebruiken tegen anderen,die u als ouder nooit eerder heeft gehoord. Om geld of ‘virtuele credits’vragen, omdat zij geld of eigendommen op internet zijn verloren. Extreem competief gedrag vertonen tegenover familieleden of vrienden. Niet naar school en/of sportclub willen

18 Wat te doen wanneer uw kind gepest wordt ?
Kraak niets af. Laat weten er voor uw kind te zijn. Laat weten dat pesten voor u ontoelaatbaar is. Leer uw kind ook eens niet te reageren. Houdt contact met school en sportclub. Bouw aan eigenwaarde. De computer in de huiskamer. Bewaar de berichten. Vraag naar eigen oplossingen van uw kind.

19 Hoe kunnen ouders cyberpesten voorkomen of mee helpen oplossen?
Cyberpesten kan je als ouder niet echt voorkomen. Blokkeer ongewenste . Bewaar de chat geschiedenis

20 Tips voor ouders m.b.t cyberpesten
Toon interesse voor de leefwereld van uw kind op internet. Overleg met uw kind. Zorg ervoor dat het een gewoon gespreksonderwerp wordt. Surf samen. Ga ook eens surfen, msn’en, mailen of downloaden Maak duidelijke afspraken. Zorg voor een goede virusscanner. Leer uw kind zorgvuldig om te gaan met privacy gegeven.

21 Met wie kunt u contact opnemen?
Krijgt uw kind ongewenste dan kan u naar de provider stappen. Met de school en/ of sportclub. Centrum voor Jeugd en Gezin. De politie. Schoolmaatschappelijkwerkster.

22 websites www.surfsafe.nl www.kinderconsument.nl www.pestweb.nl


Download ppt "Janna Oosting Schoolmaatschappelijkwerkster"

Verwante presentaties


Ads door Google