De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

T-flex Parametric CAD is een volledig softwaresysteem dat de professionele mechanical engineer voorziet van de hulpmiddelen om complexe ontwerpopdrachten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "T-flex Parametric CAD is een volledig softwaresysteem dat de professionele mechanical engineer voorziet van de hulpmiddelen om complexe ontwerpopdrachten."— Transcript van de presentatie:

1

2 T-flex Parametric CAD is een volledig softwaresysteem dat de professionele mechanical engineer voorziet van de hulpmiddelen om complexe ontwerpopdrachten met succes te vervullen. Het biedt krachtige functionaliteit voor het parametrisch ontwerpen, schetsen en genereren van productietekeningen.

3 MODELLEREN Met de T-flex modelleer- en samenbouwgereedschappen kunnen efficiënt complete productprogramma’s ontwikkeld worden, van enkelvoudige componenten tot samenstellingen van duizenden onderdelen. Met de innovatieve parametrische ontwerpgereedschappen kan de gebruiker snel basisvormen maken en daar eenvoudig mechanische bewerkingen aan toevoegen. T-flex combineert unieke parametrische mogelijkheden met de kracht van Parasolid, de modelleerkernel die zich in de praktijk bewezen heeft.

4 GESTROOMLIJND ONTWERPEN
T-flex biedt een eenvoudige en eenduidige methode voor het bewerken van alle types documenten en modellen, zoals: tekeningen samenstellingtekeningen stuklijsten massieve lichamen oppervlakken onderdelen samengestelde onderdelen plaatmateriaal samenstellingen etc. Door het gebruikt van universele gereedschappen en managementfuncties op verschillende geometriën, is de werkwijze soepel en overzichtelijk.

5 PARAMETRISCH SCHETSEN
In T-flex kunnen tekeningen vanaf het begin parametrisch worden opgezet. Het assortiment 2D-gereedschappen is zeer ruim. De parametrische functies helpen bij het ontwerpen en kunnen betrokken worden op een onbeperkt aantal 2D componenten. Iedere wijziging wordt direct doorgevoerd, ongeacht de bron. Fouten worden zo voorkomen. De parametrische mogelijkheden beperken zich niet tot afmetingen. Ook eigenschappen zoals toleranties, teksten, kleuren, layers en weergave, kunnen door parameters worden bestuurd. Tekeningen van verschillende configuraties kunnen volledig automatisch worden gegenereerd, zonder dat de master moet worden aangepast.

6 DIALOOGVENSTERS De ontwerper kan zelf dialoogvensters maken om zijn modellen te configureren. Deze unieke functionaliteit vraagt geen programmeerkennis of extra software. Hierdoor kunnen ook gebruikers, zonder kennis van CAD, de modellen op eenvoudige wijze samenstellen.

7 PARAMETRISCH EN ADAPTIEF
Alles in T-flex kan gekoppeld worden aan iets anders. Op elk moment kunnen variabelen worden toegekend aan een breed scala van eigenschappen, zoals namen, zichtbaarheid, afmetingen, teksten, materialen, noem maar op. Parameters Editor De variabelen zelf kunnen worden veranderd door het verslepen van elementen in het scherm, het veranderen van waardes in de editor, of door het lezen van bestanden. dialoogscherm De interface is zeer intuïtief. De mogelijkheden zijn eindeloos. Variabelen T-flex is een logische keus in situaties waarbij steeds variaties op een basisontwerp gevraagd worden.

8 T-FLEX IS EEN CREATIEVE TOOL
T-flex is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te leren. Door de parametrische functies is het ongelofelijk flexibel. De flexibiliteit kan steeds terugkerende taken overbodig maken en de efficiëntie sterk verbeteren.

9 SAMENSTELLINGEN T-flex kan gemakkelijk grote assemblies verwerken.
Er kunnen complexe constructies gemaakt worden met een groot aantal componenten. Bij het ontwerpen kan de bottom-up methode gebruikt worden, de top-down methode, of een combinatie van beide. Configuratiemanagement maakt het ontwerpen eenvoudiger doordat een component in vele variaties gebruikt kan worden, ook binnen één en dezelfde samenstelling.

10 ADAPTIEVE COMPONENTEN
Adaptieve technologie brengt waardes over van de samenstelling naar de componenten, waardoor deze zich automatisch aanpassen. De bedoeling van het ontwerp is hierdoor makkelijker te begrijpen, het kan eenvoudiger worden beheerd en aangepast.

11 ZELFGECREËERDE FUNCTIES
De gebruiker kan zijn eigen functies creëren. Binnen T-flex kunnen eigenschappen of elementen van het ene model direct als input in een ander model gebruikt worden. Elk model in T-flex kan gebruikt worden als een functie net zoals de standaard modelleringcommando’s. ! In veel situaties levert dit mechanisme aanzienlijke tijdwinst op.

12 GEAUTOMATISEERD ASSEMBLEREN
Speciale verbindingspunten vereenvoudigen het assembleren doordat de onderdelen automatisch de juiste vorm aannemen. Ook als het model achteraf wordt gewijzigd, zullen de locatie en de afmetingen van het onderdeel automatisch worden aangepast. De structuur van een samenstelling kan geheel vrij gekozen worden. De werktekeningen die gemaakt zijn van de samenstelling zullen na een wijziging automatisch geactualiseerd worden.

13 OPPERVLAKKEN MODELLEREN
T-flex combineert op slimme wijze de bewerkingen voor oppervlakken en solids. Ontwerpers kunnen daardoor oppervlakken maken en bewerken met extrusie, revolve, sweep en loft, zoals dat ook met massieve modellen wordt gedaan. Dat maakt het mogelijk om unieke vormen te realiseren, die niet kunnen worden gemaakt met parametrische solids alleen. Gecombineerde oppervlakte- en solidmodellering bieden de designer grote flexibiliteit.

14 VERVORMEN De set van vervormingcommando's maken het eenvoudig om modellen of oppervlakken met een complexe vorm te veranderen. Vervorming kan zowel worden toegepast op een lokaal gebied als op het gehele model. Door het rechtstreeks invoegen van regels en parameters of via de speciale “draggers” kunnen verschillende opties worden gespecificeerd. Snelle previews geven direct inzicht in het te verwachten resultaat.

15 DIRECT EDITING T-flex ondersteunt directe bewerking van 3D-modellen met behoud van de geschiedenis, zodat deze op hun beurt ook weer kunnen worden gewijzigd of geregenereerd als dat nodig is. Alle analyseerbare oppervlakken van geïmporteerde modellen kunnen gewijzigd worden. Geïmporteerd model Afmetingen van afrondingen, boringen en gaten kunnen gewijzigd worden. Bolean operaties Vlakken uitwisselen Vlakken vergroten Vlakken verwijderen Delen van elkaar scheiden etc.

16 DETAILLEREN T-flex genereert automatisch tekeningen uit 3D modellen en houdt deze actueel. De gebruiker maakt snel: Standaard- en hulpaanzichten Secties Detailaanzichten Gebroken- en isometrische aanzichten Professionele functies helpen bij het snel en efficiënt maken van tekeningen en geven complete controle over alle voorkomende notities. Extra toegevoegde functies verhogen de productiviteit aanmerkelijk. ! Volledige controle over elk onderdeel van de tekening garandeert dat deze aan de eisen van de organisatie en normen voldoet.

17 STUKLIJSTEN T-flex genereert stuklijsten en houdt die automatisch actueel. Onderdelen en subassemblies worden direct verwerkt en gewijzigde aantallen worden onmiddellijk opgenomen in de bestaande stuklijst. Wijzigingen aan een assembly zijn associatief, de stuklijsten veranderen automatisch mee. Stuklijsten kunnen volledig naar eigen inzicht opgemaakt, gesorteerd of gefilterd worden.

18 PLAATBEWERKING T-flex biedt alle functies voor het efficiënt construeren van delen uit plaatmateriaal. Van het ontwerp van het gebogen model tot aan de uitslag. Maar ook speciale functies zoals kralen, ribben, en doordrukken zijn opgenomen. buigen / vouwen platte uitslag opnieuw buigen vervormingsopties

19 SPUITGIETMATRIJZEN T-flex biedt een reeks geïntegreerde gereedschappen om het ontwerpen van mallen en matrijzen te ondersteunen. De modellen kunnen taps gemaakt worden en geschaald worden om het krimpen te compenseren. Er kunnen scheidingslijnen en vlakken gemaakt worden en de matrijs kan geopend worden om de kern en de kamer te scheiden. Het model kan geanalyseerd worden om mogelijke problemen bij het openen van de matrijs te voorkomen.

20 EXPRESS FEM Ingebouwde FEM analyse biedt de mogelijkheid om het ontwerp direct te testen op spanningen en doorbuiging. Dit vereenvoudigde analysegereedschap maakt gebruik van dezelfde methodiek om spanningen te berekenen als de professionele FEM add-on. Het werkt kostenbesparend omdat mogelijke problemen kunnen worden opgespoord voordat er dure prototypes zijn gebouwd. Meer mogelijkheden en geavanceerde analysemogelijkheden zijn beschikbaar binnen de professionele FEM module T-flex Analysis.

21 OPEN API T-flex Open API is gebaseerd op .NET-technologie en biedt gebruikers en ontwikkelaars mogelijkheden voor het ontwikkelen van add-on toepassingen op diverse gebieden.. T-flex Open API biedt een objectgeoriënteerde programmeeromgeving en meerdere programmeertalen met een gelijke functionele toegang tot alle T-flex functionaliteit. Hierdoor kunnen gebruikers T-flex precies aan hun omgeving aanpassen en gespecialiseerde taken automatisch laten uitvoeren.

22 PARAMETRISCHE CAD OP HET INTERNET
T-flex kan ook op het internet gebruikt worden. Dat geeft ingenieurs, fabrikanten en distributeurs de mogelijkheid om hun producten te presenteren. Ook mogelijk met “vreemde“ ontwerpen. Ondersteunt marketingactiviteiten. ! Met T-Flex CAD en T-FLEX Open API, kan parametrische CAD-functionaliteit gerealiseerd worden voor een brede range van internetapplicaties.

23 FLEXIBELE INTERFACE Er zijn diverse mogelijkheden om de interface naar eigen smaak en voorkeur aan te passen, dit verhoogt het comfort en daarmee de productiviteit De Windows-interface maakt het navigeren eenvoudig, duidelijk en gemakkelijk te leren. Duidelijke commando’s, werkbalken en sneltoetsen. Geavanceerde hulpmiddelen zoals pop-up menu's en sneltoetsen zorgen voor een goede workflow Directe interactie met het model is mogelijk via een standaard 3-knops muis, maar er is ook ondersteuning voor een Space Mouse ®, om naadloos veelgebruikte en geavanceerde functies samen te voegen.

24 IMPORTEREN EN EXPORTEREN
T-flex importeert en exporteert moeiteloos modellen van andere programma’s Uitwisselingen met 2D-en 3D-systemen zijn mogelijk met de volgende formaten: Parasolid IGES STEP Rhino STL DWG DXF Solidworks Solid Edge Inventor etc. T-flex biedt bovendien opties voor het exporteren van grafische beelden voor presentaties, webpagina's, en andere documentatie.

25 T-FLEX CAM T-flex CAM vormt samen met T-flex CAD een volledig geïntegreerde parametrische oplossing voor het parametrisch ontwerpen en vervaardigen. De basismodule van het T-flex 3D CAM-systeem bevat: Met parasolid geïntegreerde rekenkernel. Een editor voor het ontwerpen van de gereedschappen. Een editor voor het maken en eenvoudig aanpassen van postprocessors. Een simulator die de gereedschapweg laat zien zoals deze geprogrammeerd is. Een bibliotheek met ongeveer 250 voorgedefinieerde postprocessors voor: Draadvonken Lasersnijden Draaien Ponsen Boren (2,5 tot 5D) Frezen (2,5D, 3D, 5D) T-flex NC Tracer is een applicatie waarmee interactief de machinecodes en bewerkingen gecontroleerd kunnen worden.

26 T-FLEX ANALYSES T-flex fem analyse biedt een uitgebreide keuze aan krachtige tools voor het virtueel testen en analyseren van een ontwerp onder verschillende omstandigheden. Reeds voor de productie kan uitgebreid worden onderzocht hoe een product zich zal gedragen onder reële omstandigheden. Lineaire statische analyse berekent verplaatsingen, krachten, belastingen en veiligheidsfactoren. Trillingsanalyse berekent de eigenfrequenties en de daarbij behorende vervormingen. Analyse van knikgevaar voorkomt dat een constructie plotseling bezwijkt onder een axiale last. Thermische analyse berekent temperaturen, temperatuurverloop en warmtestroming op basis van warmtebronnen, geleiding, convectie en straling. ! T-flex analyses biedt gemakkelijk te gebruiken maar zeer krachtige tools voor ontwerpers en engineers om hen te helpen ontwerpen te verbeteren, fouten te voorkomen, materiaalkosten te verlagen en de time-to-market te verkorten.

27 SYSTEEMEISEN Minimum: Microsoft® Windows® 2000, XP, 2003 Server, Vista
32 bit of 64 bit Intel® Pentium IV – 1Ghz of gelijkwaardig 1 GB harddisk ruimte Aanbevolen: 2 GB memory (RAM) of meer voor grote samenstellingen 2 GB harddisk ruimte OpenGL Graphics Accelerator

28


Download ppt "T-flex Parametric CAD is een volledig softwaresysteem dat de professionele mechanical engineer voorziet van de hulpmiddelen om complexe ontwerpopdrachten."

Verwante presentaties


Ads door Google