De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vakantie voor iedereen?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vakantie voor iedereen?"— Transcript van de presentatie:

1

2 Vakantie voor iedereen?
Heel wat kinderen kunnen niet op vakantie gaan tijdens de zomer. Vaak zijn er financiële of familiale omstandigheden waardoor dit niet lukt.

3 Daarom organiseert het Rode Kruis de Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen van 7 tot 14 jaar.

4 Met onze Vakantiekampen willen we deze kinderen alle aandacht geven die ze wensen en die ze nodig hebben. We willen de kinderen niet heropvoeden of niet opnieuw confronteren met hun tekortkomingen.

5 De eerste dag van een nieuw kamp is altijd spannend om te zien wie de kinderen zijn die met een rugzak vol verwachtingen klaarstaan om de week van hun leven te beleven. Ik herinner me een jongetje dat eigenlijk niet zoveel zin had om te spelen, maar wel om te ravotten, te lopen, te duwen, te trekken. Eén van onze monitoren kreeg het geniale idee om te vragen naar wat die jongen graag deed en goed kon. Tja, hij kon onder andere goed voor zijn zusje zorgen en ook in foto's nemen was dit jongetje 'geniaal', zo zei hijzelf. Vandaar dat deze monitor op het idee kwam om deze jongen te bombarderen tot fotograaf en EHBO-man van de groep! Die jongen heeft van de eerste tot de laatste dag continu rondgelopen met een fototoestel en een EHBO-rugzak. Als er een ander kind een belachelijk schrammetje had, spurtte deze jongen ter plaatse om het kindje in kwestie de allerbeste zorgen toe te dienen. Ook was hij continu bezorgd over onveilige toestanden op kamp. We hebben deze jongen zelfs op een avondvergadering uitgenodigd om het verloop van onze nachtspel te bespreken. Hij was compleet in de wolken. Het was zowel voor hem als voor de monitoren een zalig kamp. We hebben geen enkel probleem meer gehad met dit jongetje. En natuurlijk... hebben we ook massaal veel foto's van dat superkamp!” “Vier Italiaanse broers hebben het na de dood van hun moeder en emigratie naar ons land niet gemakkelijk. Toch probeert de vader hen op te voeden volgens de Italiaanse normen en waarden. Als de 4 voor het eerst op zomerkamp gaan, zitten ze blijkbaar elk in een andere groepje.  Toch zijn ze allemaal superenthousiast bij alle activiteiten en geliefd bij alle monitoren. Op het gezamenlijke kampvuur de laatste avond spreekt de oudste van de 4 de monitoren persoonlijk toe met de woorden : ‘Als oudste broer wil ik u in naam van mijn familie bedanken voor de geweldige vakantie die jullie mij en mijn broers bezorgden’. Als monitor is dat een onvergetelijk moment. Sindsdien gaan de broers jaarlijks mee op kamp en worden ze zelfs van en naar de kampplek gevoerd door een monitor. Want ze mogen zeker niet ontbreken!”

6 “Tijdens een vakantiekamp aan de kust hadden we in onze groep een jongetje dat niet graag meedeed aan de activiteiten. Hij speelde liever op zichzelf of keek liever toe op de andere kinderen die wel aan het spelen waren. Dagelijks stapten we richting zee, een wandeling van 1 km. Het jongetje dat niet graag meedeed aan de activiteiten vond dit dus niet al te fijn. Na 100m begon hij te klagen dat hij niet meer wilde meestappen en dit scenario herhaalde zich dagelijks. De keuze was: terug naar de kampplaats lopen of de jongen op de rug dragen. Dus elke dag mocht de jongen op de rug zitten van zijn sympathieke monitor. Op zich was dit geen probleem. Maar op een zekere dag viel één van de andere kinderen uit de groep. Gevolg: kapotte knie en pijn tijdens het stappen. De jongen die nooit wilde wandelen, zag dit en stelde uit eigen initiatief voor om toch zelf te stappen, zodat zijn monitor de jongen met de geblesseerde knie zou kunnen dragen...”

7 Wie gaat er allemaal mee?
40 kinderen (tussen 7 en 14 jaar) 4 leeftijdsgroepen van 10 kinderen 21 vrijwilligers 2 hoofdmonitoren 14 monitoren 5 logistiekers

8 Het enige dat we doen op kamp is spelen!
De meeste activiteiten zijn in het eigen groepje, bijv. waterspelen, balspelen, loopspelen, go_carts, strandspelen, bosspelen, enz. Maar er zijn ook enkele grote activiteiten met iedereen tezamen, zoals zwemmen, nachtspel, bosspel, dagtocht, ‘bonte avond’, kajakken, fietsen, daguitstap naar zwemvijver, enz.

9 Kampdata 2012 *= kampen voor kinderen van 12 tot 14 jaar.
Data voor moni's/logi's Data voor kinderen Plaats Kamp 1* 3 juli - 11 juli 5 juli - 10 juli De Pinte Kamp 2 11 juli - 19 juli 13 juli - 18 juli Kamp 3 Blankenberge Kamp 4 19 juli - 27 juli 21 juli - 26 juli Kamp 5 20 juli - 28 juli 22 juli - 27 juli Bel Kamp 6 27 juli - 4 augustus 29 juli - 3 augustus Kamp 7 28 juli - 5 augustus 30 juli - 4 augustus Kamp 8 4 augustus - 12 augustus 6 augustus - 11 augustus Kamp 9* 5 augustus - 13 augustus 7 augustus - 12 augustus Kamp 10* 12 augustus - 20 augustus 14 augustus - 19 augustus Kamp 11 13 augustus - 21 augustus 15 augustus - 20 augustus Kamp 12* 20 augustus - 28 augustus 22 augustus - 27 augustus Kamp 13 21 augustus - 29 augustus 23 augustus - 28 augustus *= kampen voor kinderen van 12 tot 14 jaar. De andere kampen zijn voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

10 Dan ben jij de persoon die we zoeken!
Zin in een nieuwe en intense uitdaging en ben je tussen 18 en 35 jaar? Entertain je graag kinderen en speel je zelf ook nog graag? Of roer je graag in de kookpotten en zorg je voor ronde buikjes aan tafel? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

11 Wil je graag meer informatie over de Vakantiekampen?
Mail dan naar bel 015/ of surf naar


Download ppt "Vakantie voor iedereen?"

Verwante presentaties


Ads door Google