De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DOE DAN ZOALS IK NU DOE : STUUR HET DOOR!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DOE DAN ZOALS IK NU DOE : STUUR HET DOOR!."— Transcript van de presentatie:

1 DOE DAN ZOALS IK NU DOE : STUUR HET DOOR!.
Filosofie voor de ouwe dag ALS JE DIT NIET TOT HET EINDE LEEST, BEN JE EEN STUKJE VAN JE LEVEN KWIJT. MAAR ALS HE HET WEL HEBT GEDAAN, DOE DAN ZOALS IK NU DOE : STUUR HET DOOR!. Klik om door te gaan Muziek : Ernesto Cortazar “Eternal Love Affair” He Yan Jan 2010 petjepol

2 Ooit over nagedacht: de enige periode in ons leven dat we graag ouder willen zijn, is in onze kinderjaren? Onder de leeftijd van 10, ben je zo bezig met ouder worden, dat je zelfs de delen van het jaar meetelt.

3 ‘Hoe oud ben je. ’ ‘Ik ben al vier-en-half
‘Hoe oud ben je?’ ‘Ik ben al vier-en-half!’ Je zal er nooit aan denken om te zeggen: ‘zesendertig-en-half’. Je bent vier-en-half, bijna vijf!! Zo zit dat!

4 Kom je in je tienerjaren, dan ben je echt niet meer te houden
Kom je in je tienerjaren, dan ben je echt niet meer te houden. Je springt direkt naar het volgende jaartal... of zelfs meteen een paar vooruit!

5 ‘Hoe oud ben je. ’  ‘Ik word zestien
‘Hoe oud ben je?’  ‘Ik word zestien!’ Je mag dan wel nog maar pas 13 zijn, maar ‘komaanzeg’ : je wordt 16! En dan: de gróótste dag van je leven: Je wordt Alleen maar het uitspreken ervan is al een feest. JE BENT EINDELIJK !!!

6 Maar dan word je plots 30. Ooooh, wat gebeurt er met me? Je bent er even niet goed van! Het voelt zo drastisch... dit is niet echt prettig meer... Wat scheelt er? Wat is er veranderd?

7 JE WORDT 21, dan NEEM je DE KAAP van de 30, nu OP NAAR de 40
JE WORDT 21, dan NEEM je DE KAAP van de 30, nu OP NAAR de Héla, hola!! Even afremmen, je zit precies op een glijbaan... En voor je het weet ben je HALF WEG: 50 !! Vele dromen en verwachtingen smelten weg ...

8 Maar wacht even. Je HAALT de zestig nog
Maar wacht even !!! Je HAALT de zestig nog! Nooit gedacht van zó oud te worden!

9 Dus : je WORDT 21, je NEEMT DE KAAP van de 30, je TREKT OP NAAR de 40,
je BEREIKT HALFWEG de 50 en je HAALT de 60!

10 Je hebt er zo’n vaart achter gezet dat je pardoes de 70 BEREIKT
Je hebt er zo’n vaart achter gezet dat je pardoes de 70 BEREIKT. Vanaf dan is het een dag-per –dag geschiedenis. En zo ben je bij vandaag belandt: zondag 2 april 2017

11 En zo, dag nà dag, komt je bij de TACHTIGERS
En zo, dag nà dag, komt je bij de TACHTIGERS. Nu is elke dag één volledige cyclus: je haalt de middag... je suft verder tot het vieruurtje en even later is het weerom bedtijd! En nog is het niet gedaan: met wat geluk haal je de 90, en dan begin je plots achteruit te tellen: ‘Ik ben nog maar pas 91...’

12 Dan gebeurt er iets merkwaardigs
Dan gebeurt er iets merkwaardigs. Als je voorbij de 100 raakt, kom je weer in je kinderjaren. ‘Ik word nu 100-en-half’!!

13 2. Behou alleen de vrolijke vrienden. De zeurkousen halen je onderuit.
HOE BLIJF JE JONG 1. Gooi alle onbelangrijke getallen overboord. Zoals : leeftijd, gewicht en lengte. Dat de dokters zich daarover maar zorgen maken. Daarvoor betaal je hen, toch? 2. Behou alleen de vrolijke vrienden. De zeurkousen halen je onderuit.

14 3. Blijf leergierig. Leer bij over de computer, over tuinieren... over eender wat! Maar laat je hersens niet roesten. Ledigheid is het oorkussen van de duivel! En de naam van deze duivel is: Aloïs Alzheimer. 4. Geniet van eenvoudige dingen.

15 5. Lach veel, lang en luid. Lach tot je naar adem moet snakken! 6. Tranen horen erbij. Onderga, verdraag, treur ... en ga dan verder. De enige persoon die ons het ganse leven vergezelt, dat zijn wijzelf. Leef en geniet van je leven: NU, terwijl je nog leeft !!!

16 7. Omring je met vriendschap, genegenheid, liefde
7. Omring je met vriendschap, genegenheid, liefde... Of het nu familie is, huisdieren, herinneringen, muziek, planten, hobbies, wat dan ook. Je huis is je koninkrijk. 8. Draag zorg voor je gezondheid. Is deze goed, hou ze in stand. Als ze wankel is, verstevig ze. En als dàt niet meer kan : laat je dan helpen!!

17 9. Vlucht schuldgevoelens
9. Vlucht schuldgevoelens. Maak een uitstapje naar het winkelcentrum, naar een andere provincie, desnoods naar het buitensland... maar het schuldgevoel moet je schuwen 10. Zeg aan de mensen dat je ze graag ziet, zo vaak mogelijk en bij eeom het even welke gelegenheid.

18 EN HOU STEEDS IN GEDACHTEN : De waarde van het leven wordt niet bepaald door het aantal keren dat we ademhalen, maar door het aantal adembenemende momenten.

19 En als je dit nu niet onmiddellijk naar tenminste 8 personen stuurt, dan zal dat niemand een zorg wezen!! Maar toch ... deel deze filosofie maar met iemand: we hebben er allen nood aan het leven ten volle te leven... samen, dag per dag!

20 Tot ziens …. Free from English into Dutch by Petjepol


Download ppt "DOE DAN ZOALS IK NU DOE : STUUR HET DOOR!."

Verwante presentaties


Ads door Google