De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zicht op verandering.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zicht op verandering."— Transcript van de presentatie:

1 Zicht op verandering

2 Inhoud Over Dimence Wat we doen Hoe we werken Onze kernwaarden
Organisatie Feiten en cijfers Geschiedenis Ontwikkelingen Toekomstvisie

3 Over Dimence Dimence is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Oost-Nederland. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, sekse en cultuur. Bijvoorbeeld voor mensen met ADHD, autisme, een depressie, een fobie, een psychose, dementie, een verslaving of mensen die problemen hebben met rouwverwerking. Ook organiseert Dimence activiteiten voor mensen met lichte klachten Bijvoorbeeld veel piekeren, zorgen over eetgedrag of lichte somberheidsklachten. Ook ondersteunen we ouders, partners en andere betrokkenen.

4 Wat we doen We helpen mensen bij het oplossen van psychische problemen en, als volledig oplossen niet mogelijk is, om de best mogelijke kwaliteit van leven te bereiken. Ook bieden we hulp om psychische problemen te voorkomen. Het resultaat van de behandeling en de tevredenheid van onze patiënten/cliënten staan bij ons voorop.

5 Hoe we werken Afhankelijk van het probleem, bieden we gepaste hulp. Bijvoorbeeld voorlichting, cursussen, praatgroepen, zelfhulpmethodes, spelgroepen, gesprekstherapie en hulp via internet. We zorgen daarbij altijd voor een vertrouwelijke band tussen de patiënt/cliënt en de behandelaar. We besteden, als het nodig is, veel aandacht aan het weer oppakken van het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld werk en sociale contacten.

6 Kernwaarden Toegewijd Toegankelijk Resultaatgericht
Vijf eigenschappen zijn bepalend voor het karakter van Dimence: Toegewijd Toewijding leggen wij in de zorg voor onze patiënten en cliënten. Toegankelijk Door openheid en letterlijk dichtbij zijn met vestigingen in de regio. Resultaatgericht We doen er alles aan het best haalbare te bereiken voor onze patiënten en cliënten. Inspirerend Beter worden, niet alleen genezen maar ook inspireren van groei als persoon, als professional en als organisatie Ambitieus Zorg leveren van de hoogste kwaliteit.

7 Organisatie

8 Organisatie De raad van bestuur
Sybren Bangma, voorzitter raad van bestuur  Herma van der Wal, lid raad van bestuur en geneesheer-directeur Ernst Klunder, lid raad van bestuur   V.l.n.r: Sybren Bangma, Herma van der Wal en Ernst Klunder

9 Feiten en cijfers Aantal patiënten in zorg
Totaal aantal patiënten in zorg Medewerkers Aantal medewerkers Aantal fte’s Locaties Financiën Totaal bruto bedrijfsopbrengsten € ,- Meest voorkomende psychische stoornissen in Nederland* Angst ,3% Stemming 19,1% Alcoholmisbruik en –afhankelijkheid 17,2% Alcohol en drugs samen 18,7% *Bron: Trimbos instituut

10 Geschiedenis Dimence is één van de vier oudste instellingen
voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland ±1470 Sint Elisabethgasthuis 1965 Sint Franciscushof 1983 RIAGG IJsselland/ RIAGG Zwolle/ RIAGG Almelo 1998 Adhesie GGZ 2001 Zwolse Poort 2005 RIAGGz over de IJssel 2008 Dimence

11 Ontwikkelingen Klantgerichtheid Veiligheid Gekwalificeerd personeel
Goede zorg bieden aan cliënten en patiënten door zowel persoonlijke als professionele benadering. Veiligheid Wij werken aan een veilig en risicobewust Dimence op het gebied van patiënten, financiën, informatie, vastgoed en personeel. Gekwalificeerd personeel Wij hanteren een actief scholingsbeleid, gericht op verdere ontwikkeling van onze medewerkers Bezuinigingen Een toekomstbestendig Dimence blijft goede zorg leveren ondanks bezuinigingen in de zorg.

12 Toekomstvisie Ontwikkeling specialistische centra
Bij Dimence zijn specialistische centra in ontwikkeling op het gebied van bipolaire stoornissen, infant mental health en ontwikkelingsstoornissen. Gastvrij Dimence Naast goede zorg betekent ‘toewijding’ voor ons ook: gastvrij. Familiebeleid Bouwen aan een gedegen familiebeleid waar aandacht en betrokkenheid is voor familie en naastbetrokkenen. Titel dan misschien wijzigen naar toekomstvisie/doelen voor de toekomst etc.

13 Meer weten? Neem contact met ons op.
Dimence Nico Bolkesteinlaan SB Deventer Postbus GC Deventer 0570 


Download ppt "Zicht op verandering."

Verwante presentaties


Ads door Google