De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Examen doen bij het IBKI in Nieuwegein

Verwante presentaties


Presentatie over: "Examen doen bij het IBKI in Nieuwegein"— Transcript van de presentatie:

1 Examen doen bij het IBKI in Nieuwegein

2 Wat doet het IBKI ? Het IBKI is verantwoordelijk voor alle examinering en certificering voor de mobiliteitsbranche. Zo is het IBKI verantwoordelijk voor De examinering en certificering van alle APK keurmeesters De examinering en certificering van alle rijinstructeurs De examinering van de praktijkexamens van de ROC’s van de auto- en tweewielerbranche De examinering en certificering van alle BKS toetsen Afname van Proeve van bekwaamheid voor het ervaringscertificaat (EVC) als erkende EVC aanbieder

3 Vroege aankomst in Nieuwegein, structuurbaan 2.

4 De ingang van het gebouw.

5 Eerst melden bij de receptie.
Op uw uitnodiging staat voor welk examen u bent uitgenodigd.

6 Voor welk examen komt u? Tip: laat uw uitnodiging zien aan de receptioniste.
Zij zal u verwijzen naar het restaurant naar tafel nummer …. U gaat de klapdeuren door en dan direct voor het ‘rode’ fietspad rechtsaf.

7

8 De plattegrond van het gebouw. Bij de zwarte pijl is het restaurant.
Via de route van de gele pijlen op deze plattegrond komt u bij de kleedruimte. Kleedruimte

9 U loopt de gang door en na de klapdeuren ziet u om de hoek, aan uw rechterhand ,de deur van de kleedruimte. U kunt eerst uw werkkleding aantrekken en dan teruggaan naar uw tafel in het restaurant. Dit is speciaal voor deelnemers die voor het examen (eerste) (bedrijfs)autotechnicus komen, dus een WEB examen. Deur van kleedruimte

10 U gaat samen met de secretaris naar de praktijkexamenhal.
Dit is één grote hal van ongeveer 1800 vierkante meter met zowel personen- als bedrijfsauto’s. Hierna krijgt u een paar foto’s van deze hal. Maar eerst kunt u nu kiezen voor uw examen.

11 Klik (met linker muisknop) op het plaatje van uw examen
APK 2 APK 1 Autotechnicus Bedrijfsautotechnicus Techn. specialist Branche

12 APK 2 bevoegdheidsverlenging (vanaf ) In de praktijkhal zijn 12 werkplekken en krijgt u totaal 28 vragen. Beschikbare tijd per werkplek 5 minuten. In het theorielokaal krijgt u 72 vragen via de computer. Beschikbare tijd maximaal 90 minuten.

13 APK 2 eerste examen (vanaf ) In de praktijk krijgt u 8 opdrachten, beschikbare tijd per opdracht 10 minuten. Theorie zijn 25 meerkeuzevragen, beschikbare tijd maximaal 25 minuten. 6 praktijkervaringsvragen, meerkeuze, beschikbare tijd inclusief uitleg maximaal 45 minuten.

14 Voor 1960 APK vrijgesteld. Verder, klik met de linker muisknop op het plaatje

15 APK 1 bevoegdheidsverlenging (vanaf ) In de praktijkhal zijn 12 werkplekken waar u 25 vragen krijgt, beschikbare tijd per werkplek 5 minuten. Per computer krijgt u 75 vragen, maximum beschikbare tijd is 90 minuten.

16 APK 1 eerste examen (vanaf ) U krijgt 6 praktijkopdrachten, beschikbare tijd per opdracht 15 minuten. Theorie 25 meerkeuzevragen, beschikbare tijd is maximaal 25 minuten. 6 praktijkervaringsvragen, meerkeuze, beschikbare tijd inclusief uitleg maximaal 45 minuten.

17 Verder, klik dan met de linker muisknop op het plaatje.

18 Personenauto

19 Het personenauto gedeelte
Het personenauto gedeelte. Uw examenvorm is afhankelijk van uw opleidingsnummer, Crebonummer. Uw ROC kan u daar meer over vertellen. De handleiding over de Proeve van bekwaamheid kunt u vinden op

20 De plek in de hal waar u aftapbakken kunt ophalen en wegzetten.

21 Het magazijn waar u zelf de onderdelen en andere materialen moet gaan ophalen en wegbrengen.

22 Verder, klik met de linker muisknop op het plaatje.

23 Bedrijfsauto

24 Het bedrijfsautogedeelte. Uw examenvorm is afhankelijk van uw opleiding. Uw ROC kan u daar meer over vertellen. De handleiding over de Proeve van bekwaamheid kunt u vinden op

25 De plek in de hal waar u aftapbakken kunt ophalen en wegbrengen.

26 Het magazijn waar u zelf de onderdelen en andere materialen moet gaan ophalen en wegbrengen.

27 Verder, klik met de linker muisknop op het plaatje

28 Bij het examen technisch specialist is de volgende diagnose testapparatuur voorhanden. U krijgt één diagnoseopdracht van 180 minuten en één diagnoseopdracht over motormechanische delen van 120 minuten. Handleidingen van alle aanwezige apparatuur kunt u vinden op Fluke 123 scoop

29 Van u wordt verwacht, dat u
Kunt omgaan met technische media Goed communiceert Diagnose kunt stellen

30 Verder, klik dan met de linker muisknop op het plaatje.

31 Branche Examen inbouw alarmsystemen BSP

32 Ervaringscertificaat (EVC rapportage) via Proeve van bekwaamheid
Via een Proeve van bekwaamheid kunt u aantonen welke competenties u, in de loop van de tijd dat u werkt , hebt ontwikkeld. Dat levert een Ervaringscertificaat op. Hiermee kunt u weer verder groeien. Op vindt u een volledige beschrijving wat EVC is en hoe u hieraan kunt deelnemen.

33 Als u gereed bent met een examenronde kunt u naar het restaurant gaan.
U wordt voor de volgende examenronde weer opgeroepen /opgehaald door de secretaris of voorzitter. Als u het gehele examen hebt afgelegd, gaat u weer naar het restaurant. Normaal gesproken krijgt u op de examendag ook de uitslag mee. Hebt u nog vragen hoe het examen er verder uitziet, vraag dat dan aan uw opleider. Deze weet hoe een en ander gaat. (Over elk examen staat ook de nodige informatie op Belangrijk: Vergeet uw legitimatiebewijs niet mee te nemen (plus werkkleding en veiligheidsschoenen bij examens met een praktijkgedeelte) en zorg dat u (ruim) op tijd aanwezig bent in Nieuwegein. Houd ook rekening met file’s en vertraging. Veel succes met uw examen!


Download ppt "Examen doen bij het IBKI in Nieuwegein"

Verwante presentaties


Ads door Google