De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)"— Transcript van de presentatie:

1 Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)
Ongeval op ‘fly over’ Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)

2 Tijdstip: maandagochtend 8.15 uur Meteo: 5C, zonnig winterweer.
overwegingen prioriteiten acties Melding Ongeval met vrachtwagen op ‘fly over’ (verkeersader met wegen van ongelijke hoogte) Uitruk met TS en HV-1 Tijdstip: maandagochtend 8.15 uur Meteo: 5C, zonnig winterweer.

3 Info aanrijdend en ter plaatse
overwegingen prioriteiten acties Info aanrijdend en ter plaatse Vrachtwagen is op de ringweg in een slip geraakt en is op de andere rijbaan door de vangrail geschoten. Lading vrachtwagen is onbekend Omstanders melden dat de chauffeur bij bewustzijn is, maar ‘raar’ reageert.

4 overwegingen prioriteiten acties Ter plaatse

5 Slachtoffers overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Slachtoffers De bestuurder kan niet zelf de cabine verlaten, dus contact maken met het slachtoffer, én houden. Hij moet via het portier aan de bijrijderzijde worden gered, want deze ligt het dichtst bij het stabiele punt (de weg).

6 Object overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Object 1 Vrachtwagen is pal boven de weg tot stilstand gekomen, dus zo snel mogelijk stabiliseren wellicht zit er voorop de HV-2 een lier, waaraan de vrachtwagen via de trekhaak kan worden vastgemaakt, zodat deze (voorlopig, tot de komst van Rijkswaterstaat) stabiel is. De lading van de vrachtwagen is onbekend, dus nagaan of de vrachtwagen geladen is zo ja, nagaan of de lading van invloed is op de hulpverlening (bijvoorbeeld bij gevaarlijke stoffen). Suggestie Overwegingen: Object 2 Het betreft een stalen container, mogelijk aan de bovenzijde open, dus het zou kunnen dat er gestort bouwmateriaal of zelfs (radioactief!) schroot in zit buitenkant vrachtwagen checken op aanwezigheid van een gevaarsidentificatiebord eventueel firmanaam op de container achterhalen en daar de aard van de lading achterhalen als dat niet lukt: politie inschakelen om via het kenteken de eigenaar én de aard van de lading te achterhalen. Suggestie Overwegingen: Object 3 De cabine van het voertuig is moeilijk bereikbaar, dus omwille van de veiligheid met behulp van een redvoertuig proberen om het slachtoffer te bereiken, alleen als het echt verantwoord is met behulp van een standaardladder met valbeveiliging. De vrachtwagen steunt met zijn volle gewicht op de dieseltank, aan de andere zijde van het reservewiel, dus risico voor diesellekkage brandgevaar

7 Aard bebouwing & omgeving
overwegingen prioriteiten acties Aard bebouwing & omgeving Suggestie Overwegingen: Aard bebouwing & omgeving Het is druk op de weg vanwege de ochtendspits, dus politie moet snel ter plaatse komen om het verkeer te regelen weg beneden afsluiten.

8 Tijdstip & weer overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Tijdstip & weer Koud, dus risico op onderkoeling van de chauffeur, vooral als een of meer ramen van de cabine eruit liggen.

9 Waterwinning overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Waterwinning Geen invloed op verder verloop incident.

10 Prioriteiten overwegingen prioriteiten acties Suggestie Prioriteiten
Veiligheid eigen personeel, dus veilige werkplek creëren door stabiliseren van de vrachtwagen en inzetten van een redvoertuig. Redding van de chauffeur

11 Acties overwegingen prioriteiten acties Suggestie Acties
Nader bericht ‘middel hulpverlening’ geven en een redvoertuig laten komen: (gecompliceerd ongeval, slachtoffer is nog niet te bereiken). Omgeving af laten zetten, omstanders op een afstand houden, plaats incident goed bereikbaar maken voor hulpdiensten (politie). Alvast vanaf een afstand proberen het slachtoffer gerust te stellen. Het voertuig voorlopig stabiliseren met de HV1. In overleg met de OVD Incident Management opstarten (om te bepalen of er eventueel specialistische voertuigen ter plaatse moeten komen). Bij dieselolielekkage de diesel afdekken met schuim; diesel die over het wegdek stroomt, bestrooien met inert absorptiemateriaal.


Download ppt "Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)"

Verwante presentaties


Ads door Google