De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ik hoop dat dit jou evenzeer treft als het mij heeft getroffen!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ik hoop dat dit jou evenzeer treft als het mij heeft getroffen!"— Transcript van de presentatie:

1 Ik hoop dat dit jou evenzeer treft als het mij heeft getroffen!
BITTERE OOGST Ik hoop dat dit jou evenzeer treft als het mij heeft getroffen! Deze presentatie werd bewust niet-automatisch gemaakt opdat er tijd zou zijn om over de teksten even na te denken. Vertaald uit het Duits Freddy Storm

2 Vergeleken met de vele grappen en onnozelheden die circuleren is deze presentatie iets heel anders.

3 “Hoe is dat kunnen gebeuren?”
Als een goede vriend sterft, een kind overreden wordt, aanslagen op burgers plaatsvinden, jongeren in de school hun klasgenoten vermoorden, dan vragen wij ons dikwijls af: “Hoe is dat kunnen gebeuren?”

4 Laten we samen een antwoord trachten te vinden…

5 „Ik geloof dat wij toelaten dat ons geweten het zwijgen wordt opgelegd, zodat we de ontsteltenis niet merken. In plaats van naar ons gevoel te luisteren, vertrouwen wij enkel nog de boodschappen van zelfbenoemde experts.“

6 Met betrekking tot de recente gebeurtenissen – aanslagen, schietpartijen in scholen, enz. – denk ik dat alles is begonnen toen wij de wijsheid van onze voorouders niet langer erkenden. En wij zegden: OK.

7 Dan zei iemand dat mannen en vrouwen elkaars gelijken zijn en dat iedereen alles mag doen. (Waarom heeft de natuur dan twee verschillende lichamen geschapen?) En wij zegden: OK.

8 Wij oordeelden dat een expert toch wel weet waarover hij praat.
Dan zei Dr. Benjamin Spock dat wij onze kinderen geen billenkoek mogen geven als ze zich slecht gedragen, want hun kleine persoonlijkheid wordt daardoor vervormd en we zouden hun zelfrespect kunnen schaden. (Dr. Spocks zoon pleegde zelfmoord!) Wij oordeelden dat een expert toch wel weet waarover hij praat. En wij zegden: OK.

9 Dan zei iemand dat leraars en schooldirecties onze kinderen beter niet disciplineren als ze zich slecht gedragen. De schooldirecties zegden dat het lerarenkorps geen enkele scholier mag aanraken als hij zich slecht gedraagt, want dat betekent slechte reclame en veroorzaakt klachten! (Er is een hemelsbreed verschil tussen disciplineren, aanraken, slaan, een oorveeg geven, vernederen, enz. !) En wij zegden: OK.

10 Dan zei iemand: Laat onze dochters toch abortus plegen als ze dat wensen. Ze moeten zelfs hun ouders niet informeren. En wij zegden: OK.

11 Dan zei een wijs lid van de schooldirectie: Schavuiten zijn schavuiten en ze doen het toch. Laten we onze zonen zoveel condooms geven als ze willen, dan kunnen ze zoveel pret hebben als ze willen. Als ze die op school krijgen hoeven hun ouders dat niet te weten. En wij zegden: OK.

12 We waren het daarmee eens en zegden: het kan me
Dan zei een van de hoogste door ons verkozen instanties dat hetgeen we privé doen van geen belang is zolang we onze taak maar naar behoren vervullen. We waren het daarmee eens en zegden: het kan me niet schelen wat iemand privé doet, zolang ik maar een job heb en de economie goed draait.

13 En wij zegden: OK. Dan zei iemand:
Laten we onze tijdschriften vullen met foto‘s van naakte vrouwen en zeggen dat het een realistische waardering is van de schoonheid van een vrouwenlichaam. En wij zegden: OK.

14 Dan is iemand een stap verder gegaan in die waardering
Dan is iemand een stap verder gegaan in die waardering. Er werden foto‘s van naakte kinderen gepubliceerd. Nóg een stap verder was de publicatie op internet. En wij zegden: ???.

15 Dan kwam de amusementsindustrie die zei:
Laten we tv-shows en films maken met geweld en ongeoorloofde seks, dat doet de kijkcijfers stijgen. Laten we muziek maken die aanzet tot aanranding, drugs, moord en zelfmoord. En wij zegden: het is slechts amusement, het heeft geen schadelijke uitwerking, bovendien neemt niemand dat ernstig. Doe dus gerust voort.

16 En nu vragen wij ons af waarom onze kinderen geen geweten hebben, waarom ze het onderscheid niet kennen tussen goed en kwaad, waarom het hen koud laat vreemden te doden, hun schoolkameraden en zichzelf.

17 Ik denk dat dit alles te maken heeft met het feit dat…
„WIJ OOGSTEN WAT WIJ ZAAIEN.“

18 RAAR hoe gemakkelijk wij geloven wat in de kranten
RAAR hoe mensen hun geweten uit hun leven bannen en zich dan afvragen waarom de wereld is zoals hij is. RAAR hoe gemakkelijk wij geloven wat in de kranten staat, maar in vraag stellen wat onze voorouders honderden jaren geleden wisten. (Zo men doet, zo men ontmoet.)

19 RAAR hoe via verstuurde „moppen“ zich als een lopend vuurtje verspreiden, maar dat de meesten die een boodschap krijgen waarbij men zijn verstand moet gebruiken tweemaal nadenken vooraleer ze door te sturen. RAAR hoe rauwe, vulgaire, smakeloze en obscene artikels vrij circuleren in cyberspace, terwijl een openlijke discussie over waarden en moraal in scholen en werkplaatsen onderdrukt wordt.

20 Heeft iemand nog zin om te lachen?

21 RAAR dat jij, als je deze boodschap verder leest, ze aan niet veel van jouw correspondenten zult doorsturen Gewoon omdat je er niet zeker van bent wat ze over jou zullen denken als je dergelijke boodschap doorstuurt. RAAR dat we ons meer zorgen maken over wat anderen over ons denken dan over hetgeen we van onszelf denken.

22 Stuur deze presentatie door als je denkt dat ze iets zal losmaken
Stuur deze presentatie door als je denkt dat ze iets zal losmaken. Indien niet, laat ze gewoon verdwijnen … NIEMAND ZAL HET WETEN! Maar daarmee beroof je anderen van de kans om het denkproces verder te zetten … Krabbel niet terug en beklaag je over de slechte toestand van onze wereld!


Download ppt "Ik hoop dat dit jou evenzeer treft als het mij heeft getroffen!"

Verwante presentaties


Ads door Google