De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“…de duivel gaat om als een briesende leeuw, zoekende wien hij zou mogen verslinden…” 1 Petrus 5 vers 8.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“…de duivel gaat om als een briesende leeuw, zoekende wien hij zou mogen verslinden…” 1 Petrus 5 vers 8."— Transcript van de presentatie:

1 “…de duivel gaat om als een briesende leeuw, zoekende wien hij zou mogen verslinden…”
1 Petrus 5 vers 8

2 Satan riep een wereldwijde vergadering van demonen bijeen.

3 In zijn openingswoord zei hij:

4 “We kunnen de christenen er niet van weerhouden hun Bijbels te lezen en de waarheid te weten. We kunnen ze er niet van weerhouden een intieme relatie met hun Verlosser op te bouwen.

5 Op het moment dat ze deze relatie opgebouwd hebben, is onze macht over hen verbroken. Dus: laat ze naar hun kerken gaan; laat ze hun rijk gevulde tafels houden, maar pak ze hun tijd af, zodat ze geen tijd hebben om een relatie met Jezus te ontwikkelen. Dit is wat ik wil dat jullie doen,” zei de duivel. “Leid hen af van het vasthouden aan hun Verlosser en het onderhouden van die vitale verbinding gedurende de dag.”

6 “Hoe zullen we dat doen?” schreeuwden zijn demonen.

7 “Verleid ze om te besteden, besteden, besteden en te lenen, lenen, lenen.   Verleid de vrouwen om lange dagen te werken en de mannen om zes of zeven dagen per week te werken, 10 tot 12 uur per dag, zodat ze zich deze lege levensstijl kunnen veroorloven. Weerhoud ze ervan tijd door te brengen met hun kinderen. Als de families uit elkaar vallen, dan zal thuis geen ontsnapping meer bieden van de werkdruk,” sprak de Satan.

8 “Overstimuleer hun gedachten zodat ze die stille, zachte stem niet kunnen horen. Verlok hen om de radio of cassetterecorder aan te zetten wanneer ze autorijden. Om hun TV, videorecorder, cd-speler en computers steeds aan te hebben staan thuis en zie erop toe dat elke winkel en elk restaurant in de wereld constant niet-bijbelse muziek speelt. Dit zal hun gedachten blokkeren en de eenheid met Christus verbreken.”

9 “Vul de salontafels met tijdschriften en kranten
“Vul de salontafels met tijdschriften en kranten. Bombardeer hun gedachten met het nieuws 24 uur per dag. Dring de momenten dat ze autorijden binnen met reclameborden.”

10 “Overspoel hun mailbox met junk mail, postordercatalogi, loterijen en elke vorm van nieuwsbrieven of reclame die gratis producten, diensten en valse hoop aanbieden.”

11 “Zorg ervoor dat er broodmagere, beeldschone modellen in de tijdschriften en op de TV zijn zodat hun mannen geloven dat uiterlijke schoonheid het belangrijkste is en ze ontevreden worden met hun vrouwen. Zorg ervoor dat de vrouwen te moe zijn om hun mannen ’s nachts lief te hebben. Geef ze ook hoofdpijnen! Als zij hun mannen niet de liefde geven die ze nodig hebben, zullen ze ergens anders gaan kijken. Dat zal hun families snel uit elkaar laten vallen.”

12 “Geef ze de kerstman als afleiding, zodat ze hun kinderen niet de ware betekenis van Kerst leren. Geef ze de paashaas zodat ze niet zullen praten over de opstandig en macht over zonde en dood.”

13 “Laat ze zelfs in hun vrije tijd buitensporig zijn
“Laat ze zelfs in hun vrije tijd buitensporig zijn. Laat ze uitgeput terug van vakantie komen. Laat ze het te druk hebben om de natuur in te gaan en na te denken over Gods schepping. Stuur ze in plaats daarvan naar pretparken, sportevenementen, toneelstukken, concerten, bioscopen. Houd ze druk, druk, druk. En als ze bij elkaar komen voor geestelijke gemeenschap, verwikkel ze dan in roddel en geklets zodat ze weggaan met kwellende gedachten. Prop hun leven vol met zoveel goede doelen dat ze geen tijd hebben de kracht van Jezus te zoeken. Spoedig zullen ze werken in eigen kracht, hun gezondheid en familie opofferend voor het goede doel. Het zal werken!”

14 Het was nogal een plan! De demonen gingen verlangend aan de slag om ervoor te zorgen dat christenen het overal steeds drukker kregen en gehaaster werden, rennend van hot naar her. Zodat ze weinig tijd hadden voor hun God en hun families. Zodat ze geen tijd hadden om anderen te vertellen over de kracht van Jezus om levens te veranderen.

15 Is de duivel geslaagd in zijn opzet? Betekent BUSY (= druk)
Being Under Satan’s Yoke (= onder de heerschappij van de Satan zijn)?

16 “Ziet toe, waakt en bidt; want gij weet niet, wanneer de tijd is
“Ziet toe, waakt en bidt; want gij weet niet, wanneer de tijd is!” Markus 13:33

17 Tekst: ‘Veluwse Kerbode’, vrijdag 11 november 2005 pag
Tekst: ‘Veluwse Kerbode’, vrijdag 11 november 2005 pag. 31 (licht gewijzigd) Illustraties/afbeeldingen: internet Samengesteld door Hans Alderliesten


Download ppt "“…de duivel gaat om als een briesende leeuw, zoekende wien hij zou mogen verslinden…” 1 Petrus 5 vers 8."

Verwante presentaties


Ads door Google