De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

G8 2 Vergelijkingen met breuken oplossen M A R T X I © André Snijers W

Verwante presentaties


Presentatie over: "G8 2 Vergelijkingen met breuken oplossen M A R T X I © André Snijers W"— Transcript van de presentatie:

1 G8 2 Vergelijkingen met breuken oplossen M A R T X I © André Snijers W

2 Vergelijkingen met breuken oplossen
Gelijkheden met breuken eenvoudiger schrijven Vermenigvuldig elke term van beide leden van de gelijkheid met het kgv van de noemers. Een gelijkheid blijft behouden als je beide leden van de gelijkheid met eenzelfde getal (≠ 0) vermenigvuldigt. kgv(4, 5, 8 en 10) = 40 10 8 5 4 40 . + = = De noemers zijn weg. De gelijkheid blijft behouden. Noemers wegwerken in een gelijkheid Je kunt in een gelijkheid met breuken de noemers wegwerken door beide leden van de gelijkheid te vermenigvuldigen met het kgv van de noemers.

3 Vergelijkingen met breuken oplossen
Stappenplan  Werk de haakjes weg.  Werk de noemers weg door elke term in het linker- en het rechterlid te vermenigvuldigen met het kgv van de noemers. 6 .  Noteer in één lid de termen met factor x en in het andere lid de termen zonder factor x door in beide leden dezelfde bewerking uit te voeren.  Tel in beide leden de termen op.  Los de vergelijking van de vorm ax = b op.  Controleer je oplossing. Controle rechterlid: linkerlid:

4 Vergelijkingen met breuken oplossen
Vergelijkingen met breuken oplossen (vervolg) 12 . Controle linkerlid: rechterlid:

5 Vergelijkingen met breuken oplossen
Vergelijkingen met breuken oplossen (vervolg) Extra voorbeeld

6 Vergelijkingen met breuken oplossen
Vraagstukken oplossen met een vergelijking Als je van een getal vermindert met 3, dan bekom je . Welk getal is dat? Het gezochte getal is: x Stappenplan  Onbekende voorstellen. 24 .  Stel de vergelijking op.  Los de vergelijking op.  Controleer je oplossing.  Formuleer een antwoordzin. Controle Het gezochte getal is


Download ppt "G8 2 Vergelijkingen met breuken oplossen M A R T X I © André Snijers W"

Verwante presentaties


Ads door Google