De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vierhoeken in de ruimte

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vierhoeken in de ruimte"— Transcript van de presentatie:

1 Vierhoeken in de ruimte
© André Snijers

2 Kubus en balk Begrippen balk kubus Een balk heeft …… hoekpunten.
Een kubus heeft …………………………… ribben en …… grensvlakken die alle de vorm van een …………… hebben. Een kubus heeft …… hoekpunten. twaalf even lange zes vierkant acht Een balk heeft ………… ribben en …… grensvlakken die alle de vorm van een ……………… hebben. Een balk heeft …… hoekpunten. twaalf zes rechthoek acht

3 Vierhoeken Begrippen Je kunt een vierhoek benoemen met de grenspunten van zijn zijden. De vierhoek met de grenspunten A, B, C en D is de vierhoek ABCD. Om een vierhoek te benoemen begin je bij één hoekpunt en doorloop je de vierhoek in wijzerzin langs de zijden. vierhoek ABCD = vierhoek BCDA = vierhoek CDAB = vierhoek DABC

4 Vierhoeken Begrippen Een vierhoek is een vlakke figuur die begrensd is door vier lijnstukken. De zijden van vierhoek AEOU zijn de lijnstukken [AE], [EO], [OU] en [AU]. De hoeken van vierhoek AEOU zijn Â, Ê, Ô en Û. De diagonalen van vierhoek AEOU zijn de lijnstukken [AO] en [EU]. Overstaande zijden van vierhoek AEOU zijn [AE] en [OU]. Ook [EO] en [AU] zijn overstaande zijden van vierhoek AEOU. Overstaande hoeken van vierhoek AEOU zijn  en Ô. Ook Ê en Û zijn overstaande hoeken van vierhoek AEOU.

5 Trapezium Definitie Begrippen
kleine basis (b): [AB] Een trapezium is een vierhoek met minstens één paar evenwijdige zijden. |BH| = h H h grote basis (B): [CD] B Begrippen basissen: hoogte:

6 Parallellogram Definitie Begrippen
|AH| = h H Een parallellogram is een vierhoek met twee paar evenwijdige zijden. Begrippen basissen: [AB] en [CD] schuine zijden: [AD] en [BC] hoogte:

7 Ruit Definitie Begrippen
[AB], [BC], [CD] en [DA]: (z) z kleine diagonaal (d): [AC] d Een ruit is een vierhoek met vier even lange zijden. grote diagonaal (D): [BD] D Begrippen diagonalen: zijde:

8 Rechthoek Definitie Begrippen
[AB] en [CD]: l l Een rechthoek is een vierhoek met vier rechte hoeken. [AD] en [BC]: b b Begrippen lengte: breedte:

9 Vierkant Definitie Begrippen
Een vierkant is een vierhoek met vier even lange zijden en vier rechte hoeken. [AB], [BC], [CD] en [DA]: z z Begrippen zijde:


Download ppt "Vierhoeken in de ruimte"

Verwante presentaties


Ads door Google