De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE INVLOED VAN MATERIALISME

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE INVLOED VAN MATERIALISME"— Transcript van de presentatie:

1 DE INVLOED VAN MATERIALISME
Les 1 voor 6 januari 2018

2 De verlangens van het vlees [Ambitie].
Als rentmeesters van materiële bezittingen moeten we ons richten op hemelse zaken en niet op aardse zaken. "Heb de wereld niet lief en ook niet wat in de wereld is. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem. Want al wat in de wereld is - de begeerte van het vlees, de begeerte van de ogen en de hoogmoed van het leven, is niet uit de Vader, maar is uit de wereld. En de wereld gaat voorbij met haar begeerte; maar wie de wil van God doet, blijft tot in eeuwigheid. "(1 Johannes 2: 15-17) Onze prioriteit. Onze verlangens. De verlangens van het vlees [Ambitie]. De verlangens van de ogen [Hebzucht]. De ijdelheid van dit leven [Narcisme]. Onze identiteit.

3 ONZE PRIORITEIT “Zo dan een ieder van u die niet alles wat hij heeft, achterlaat, kan geen discipel van Mij zijn.” (Lukas 14:33) Wanneer rijkdommen en bezittingen belangrijker worden dan onze relatie met God, zwichten we voor materialisme. In Lukas 14: moedigde Jezus ons aan om na te denken over onze prioriteiten in dit leven. Als de verlangens van deze wereld al onze aandacht trekken, dan bouwen we de 'toren' des levens op het verkeerde fundament. Als uw prioriteit geld of persoonlijke voldoening is, onthoud dan: "Wie geld liefheeft, heeft nooit genoeg" (Prediker 5:10).

4 DE VERLANGENS VAN HET VLEES [AMBITIE]
“En Hij zei tegen hen: Kijk uit en wees op uw hoede voor de hebzucht. Immers, al heeft iemand overvloed, zijn leven behoort niet tot zijn bezit..’” (Lukas 12:15) God schenkt ons materiële zegeningen, kracht om ze te verkrijgen en het vermogen om ze op de juiste manier te gebruiken. Niettemin kan de wens om goederen te bezitten belangrijker worden dan het belangrijkste: ons eeuwige leven (Lukas 12: 15-21). God geeft ons materiële zegeningen die we kunnen beheren, en Hij zegt ons: "U mag daardoor niet hoogmoedig worden en de HEER, uw God, vergeten” (Deuteronomium 8:14 NBV).

5 DE VERLANGENS VAN DE OGEN [HEBZUCHT]
"De lamp van het lichaam is het oog; als dan uw oog oprecht is, zal heel uw lichaam verlicht zijn." (Mattheüs 6:22) Reclame toont foto's — meestal onrealistisch — die ons aanspoort dingen te kopen die we misschien niet echt nodig hebben. Hebzucht groeit in ons als we de dingen willen die onze ogen zien. "Je verdient het", "verwen jezelf", "als ik dit koop, kan ik mijn droomjongen / -meisje krijgen." Alles is fantasie. Als we hebzucht in onze harten toelaten, kan het een valse religie worden. Het bevredigt niet de ziel, maar onze "zondige natuur" (Galaten 5:16). Dat is waarom Jezus ons aanmoedigde onze ogen zuiver te houden.

6 DE IJDELHEID VAN DIT LEVEN [NARCISSISME]
"Doe niets uit eigenbelang of eigendunk, maar laat in nederigheid de een de ander voortreffelijker achten dan zichzelf." (Filippenzen 2: 3) Wat hebben Lucifer (Ez.28: 17, Jes. 14:14), Nebukadnezar (Daniël 4:30) en de Farizeeën (Lukas 18: 11-12) met elkaar gemeen? Ze waren narcisten. Dat wil zeggen, ze hadden een opgeblazen mening over zichzelf. Als je denkt dat je onmisbaar bent, dat alles op jou gericht moet zijn, dat alle anderen zouden moeten denken dat je beter bent ... dan heb je een ernstig probleem: je bent geen christen (Romeinen 12: 3). Dit probleem houdt meestal verband met de liefde voor geld (1Tim.6: 10). Rijke mensen — en degenen die dat willen worden — kunnen zonder Jezus arrogant, opschepperig en zelfzuchtig worden (Markus 10:25)

7 Welke identiteit hebben wij?
ONZE IDENTITEIT "Niemand kan twee heren dienen, want of hij zal de één haten en de ander liefhebben, of hij zal zich aan de één hechten en de ander minachten. U kunt niet God dienen en de mammon.“ (Mattheüs 6:24 NBV) Welke identiteit hebben wij? Dienaren van het materialisme Dienstknechten van God Hij houdt evenveel van iedereen Hij gaf zijn leven voor ons Wij zijn kinderen van de Koning Hoe meer je hebt, hoe beter je bent Je bent wat je hebt

8 ONZE IDENTITEIT Rentmeesterschap en materialisme bestrijken alle gebieden van ons leven. Onze identiteit hangt af van wat we kiezen. We kunnen rentmeesters of slaven zijn van de dingen die God ons schenkt. God geeft ons materiële zegeningen om van te genieten en ons karakter te ontwikkelen. Als we ze gebruiken om God te eren en degenen die Hij heeft geschapen te helpen, zijn we gezegend. Als we materialistisch worden, verliezen we die zegen. Laten we onze hemelse Vader aanbidden wanneer we van de materiële dingen op aarde genieten, omdat Hij ze aan ons heeft gegeven.

9 "Bekering is een werk dat de meesten niet waarderen
"Bekering is een werk dat de meesten niet waarderen. Het is geen kleinigheid om een aards, zonde liefhebbend brein te transformeren en het te leiden om de onuitsprekelijke liefde van Christus, de bekoorlijkheden van Zijn genade en de voortreffelijkheid van God te begrijpen, zodat de zielen doordrenkt zullen zijn met goddelijke liefde en in de ban zullen zijn van de hemelse mysteries. Wanneer zij deze dingen begrijpen, lijkt hun vorige leven walgelijk en hatelijk. Ze haten de zonde en storten hun hart uit voor God. Ze omarmen Christus als het leven en de vreugde van de ziel. Ze doen afstand van hun vroegere geneugten. Ze hebben een nieuwe geest, nieuwe affecties, nieuwe belangstelling, nieuwe wil; hun verdriet, en verlangens en liefde zijn allemaal nieuw. De lust van het vlees, de begeerte van het oog en de trots van het leven die tot nu toe de voorkeur vóór Christus hebben gehad, worden nu de rug toegekeerd, en Christus is de charme van het leven, de kroon van vreugdebetoon. De hemel, die eens geen bekoorlijkheden bezat, wordt nu gezien in haar rijkdommen en glorie; en zij beschouwen het als hun toekomstige thuis, waar zij Degene zullen zien en prijzen, Die hen heeft verlost door Zijn kostbare bloed. " E.G. White (To Be Like Jesus, 8 December)


Download ppt "DE INVLOED VAN MATERIALISME"

Verwante presentaties


Ads door Google