De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Talentenworkshops 2016- 2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Talentenworkshops 2016- 2017."— Transcript van de presentatie:

1 Talentenworkshops

2 Op welke speerpunten heeft deze talenteninnovatie betrekking ?
de leerling aan het stuur de talenten van leerlingen worden benut in de school; leerlingen krijgen de mogelijkheid om hun talenten in te kunnen zetten bij bedrijfjes, projecten en sociale activiteiten in de school; ontwikkelen vraagt lef talenten worden optimaal ontwikkeld en ingezet, passend bij de ontwikkeling en de doelstellingen van de organisatie; recht doen aan verschillen de talentontwikkeling wordt op alle niveaus onder aandacht gebracht en is gericht op persoonlijk excelleren; samen naar het beste resultaat er wordt gewerkt met een vaste, systematische aanpak voor doelen

3 Talentenworkshop Wat willen we graag ?
talent van de leerling wordt optimaal benut de leerling wordt uitgedaagd om deel te nemen aan talentenworkshop de keuze is bij de leerling daardoor wordt de motivatie hoger aansluiting bij LOB een aansluiting op de bovenbouw - keuzemodule

4 Beeldende vorming Experimenteren, Creëren. Variëren, Out Of The Box!
Periode: ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. van den Eerenbeemt Max. 22 leerlingen Creëer je eigen wereld! In deze beeldende workshopreeks werk je stapsgewijs toe naar een fascinerend, persoonlijk droomresultaat! Je stapt een proces in, waarbij je allerlei beeldende kunstvormen tegen komt. Op een ‘ongewone’ experimenterende manier gaan we aan de slag met verschillend materiaal. Jouw eigen, perfecte wereld, staat hier in centraal! Uiteindelijk komt alles samen tot 1 geheel, wat gepresenteerd kan worden in zowel film als expositie.

5 Hedendaagse dans, improvisatie en choreografie
Periode: ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. van Grinsven Max. 20 leerlingen CHOREO – make it your own/self Choreografie maken moeilijk? Helemaal niet! Samen werken we in deze workshop aan verschillende manieren om binnen je eigen danservaring een choreografie te creëren. De lessen bestaan uit een stukje (basis) hedendaagse en moderne danstechniek, oefeningen om te leren improviseren en materiaal te ontwikkelen. Uiteindelijk werken we toe naar een korte groepschoreografie gebaseerd op jullie eigen materiaal.

6 ‘Ontdek je eigen stijl!’ Mode
Periode: 4 ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. Frissen Max. 15 leerlingen In deze workshop maak je eerst een moodboard (mode-collage) en ga je ontdekken hoe je nóg meer kunt met de mooie kleding die je al hebt . Je leert hoe je een t-shirt, rugzak of sneakers kunt customizen/ veranderen in jouw eigen ontwerp en wat je daarna presenteert in een modeshow.

7 Workshops presenteren, organiseren en creatief denken.
Periode: 4 ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. Sijtsma Max. 15 leerlingen HEB JIJ creatief talent? ZOEK JIJ ondersteuning om bijvoorbeeld creatieve workshops te gaan geven? BEDENK JIJ leuke ideeën voor activiteiten/ evenementen in ’s-Hertogenbosch en kun je daarbij hulp gebruiken? Dan is deze workshopreeks iets voor jou! Oefen hoe het is om een eigen activiteit op te zetten, leer voor een groep te staan en te presenteren, en werk aan jouw persoonlijke leerdoelen.

8 Illustreren Inspirerende en afwisselende workshop 'illustreren'.
Periode: 5 ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. van Oversteeg Max. 22 leerlingen Inspirerende en afwisselende workshop 'illustreren'. Kleine lijntekeningetjes maken, werken met kleur en met handlettering. Tekenervaring is niet nodig!

9 Heb jij ‘The Voice of Pierson’ in je?
Periode: 4 ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. Foreman Max. 22 leerlingen Je leert in 6 lessen de basis van zang en hoe je een lied naar keuze zo optimaal mogelijk kunt voorbereiden en kunt uitdiepen. Heb jij ‘The Voice of Pierson’ in je? Dan is deze workshop de manier om die stem te ontdekken en in een sneltreinvaart kennis te maken met het vak ‘Zang’.

10 Workshop Dans Periode: ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. Sijtsma Max. 25 leerlingen Freestyle hiphop is een dansstijl die is voortgekomen uit de hiphop cultuur. In deze cursus leren kids zich motorisch te ontwikkelen door middel van verschillende basisbewegingen uit de "streetstylez" aan te leren. Denk hier bijvoorbeeld aan Breakdance, Popping, Locking, Stand-up Hiphop, maar ook House, Vogueing en desnoods Waacking. Vanuit deze basismoves krijgen leerlingen de kans om hier een eigen draai aan te geven. Daarnaast wordt er in de les ook aandacht besteedt aan andere aspecten uit de hiphop cultuur: Peace, Love, Unity & Having Fun! Kortom: Normen, waarden, respect en plezier staan vooraan in de classes!

11 “ Hoe maak ik van een ”eigen” idee een theaterscene?
Periode: ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. Klomp Max. 16 leerlingen “Over missen en gedag zegen” Iedereen gaat weleens iets of iemand missen. In deze workshop gaan we een theater scene maken vanuit improvisatie. We gaan onze eigen verzonnen teksten spelen die te maken heeft met het missen van iemand of het missen van iets.

12 Duitsland- land van dichters, denkers en verhalenvertellers
Periode: 4 (dinsdag 8:30) Workshopgever: dhr. Alers Max. 25 leerlingen Houd je van lezen en schrijven? Lijkt het je gaaf om in het Duits gedichten of verhalen te schrijven? Schrijf je voor deze workshop in, dan gaan we samen aan de slag! Dat lukt je wel, hoor………

13 Backen und Kochen!!! Duitse keuken
Periode: 4 (blokuur op woensdag het 8ste ) Workshopgever: mevr. v/d Berge Max. 12 leerlingen Duitse keuken Wie heeft er zin om een echte “Apfelstrudel” te bakken of een ander lekker Duits recept uit te proberen? In deze lessen gaan we samen iets lekkers bakken of koken. We doen dit in een blokuur in de 5de periode. Omdat het om Duitse gerechten gaat zullen de recepten ook in het Duits staan. Voor jullie is dit een mooie gelegenheid om je lees- en spreekvaardigheid voor het vak Duits extra te oefenen. Het aller-leukste is natuurlijk het resultaat, dat wij aan het einde van iedere les gezamenlijk op zullen smullen of mee naar huis nemen. Ik hoop dat we een gezellige groep echte “Meisterbäcker”en “Meisterköche” kunnen verwelkomen.

14 Frans is Formidable  Periode: 4 ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. Goldsteen Max. 20 leerlingen DELF scolaire niveau A2 (ERK) voor leerlingen die enthousiast zijn voor het vak Frans en meer willen. (DELF= diplome d'étude de la langue française) Zin in de uitwisseling "Bretagne 2017" ? Bang om Frans te spreken? Frans spreken kan iedereen leren. Ontmoet al medeleerlingen uit klas 2 die mee willen op uitwisseling en bereid je samen voor op Franse gesprekjes zodat je je Franstalige gast in het Frans kunt ontvangen. Hoe gaaf is dat!

15 Boksen  Periode: (woensdag het 8ste lesuur) Workshopgever: dhr.de Smit en dhr. van Bavel Max. 20 leerlingen  Boks Fit!!  Boksen, Fitter, Sneller, Sterker en na een uurtje met een goed gevoel naar huis!? Join us.

16 ‘Praten als Brugman’ Periode: 4 (dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. Polman Max. 20 leerlingen Leren Debatteren Wil jij graag het laatste woord hebben, mensen overtuigen en de discussies met je ouders winnen? Doe dan mee aan deze workshop, waarin je leert snel te denken en scherp te formuleren. In een wedstrijdsetting gaan we kijken, wie van jullie het beste is of haar mening kan uitdragen.

17 Studievaardigheden Periode: 4+ 5 ( dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. Bosch Max. 15 leerlingen Je huiswerk plannen en je eraan houden: hoe pak ik dat aan? In de periode gaan we elke week met elkaar een planning maken, leer je hoe je dit aanpakt en ga je tips toepassen om je er ook aan te houden. Het draait er vooral om dat je ontdekt hoe plannen voor JOU wel werkt.

18 Printmaking op voorwerp
Periode: 4 (dinsdag 8:30) Workshopgever: mevr. van Rossem Max. 12 leerlingen Je gaat een eigen design uitwerken. Je let op lijn en vlakverdeling. Maak je een tasje,…mooie sjaal of druk je op stof en maak je een eigen stoffen voorwerp. Of…Design je eigen print voor op bijvoorbeeld je shirt? Ben je ook altijd op zoek naar de leukste prints op shirts? Tijdens deze workshop design je je eigen originele print.

19 ICT (o.v.) In ontwikkeling …….. Periode: 4 ( donderdag het 8ste)
Workshopgever: mevr. Hageman Max. 25 leerlingen In ontwikkeling ……..

20 Wat kies je nu? * Wat is jouw talent?
* Waar ben jij goed in, waar wil jij in excelleren? * Wat wil jij leren? * Waar ligt jouw talent, waar niet en waarom? * Wat vind jij leuk?

21 Inschrijvingen Via Magister –Elo- Inschrijven- Talentenlessen
Vanaf t/m (donderdag t/m zondag) De workshops vinden het 1ste lesuur op dinsdag plaats m.u.v. boksen, backen und kochen, ict 1 workshop moet in periode 4 of 5 Meerdere workshops zijn mogelijk- doorgeven aan dhr. Ijsseldijk of mevr. Stefanowicz Zo bouw je je Portfolio op - belangrijk voor je + Document! Wees snel- vol is vol


Download ppt "Talentenworkshops 2016- 2017."

Verwante presentaties


Ads door Google