De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Groene energie Lucas spreekbeurt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Groene energie Lucas spreekbeurt."— Transcript van de presentatie:

1 Groene energie Lucas spreekbeurt

2 WAAROM GROENE energie? We gebruiken een heleboel energie en elektriciteit. Die stroom wordt gemaakt met brandstoffen uit de aarde, brandstoffen die opraken. Omdat we straks nog steeds elektriciteit willen gebruiken voor onze mobiele telefoons, auto’s , laptops, tablets, ipads en televisie moeten we zorgen dat we alternatieve (groene) energie gaan maken. Deze energie kan gemaakt worden zonder dat er CO2 uitstoot is, een beter mileu dus.

3 Onderwerpen Vormen van groene energie -Windenergie -Zonne energie -Biomassa energie -Water energie -Vragen?

4 Vormen van groene energie
Wind Koeienmest Zon Watervallen

5 Windenergie Windenergie wordt gemaakt met windmolens die door de wind energie produceren. Doordat de wieken draaien word er door een soort dynamo elektriciteit gemaakt die dan naar de stroom leverancier of grote accu’s gaat. In Nederland waait het bijna altijd hard genoeg om windenergie te maken. Windenergie is dus heel belangrijk voor Nederland

6 Wind energie

7 ZONNE energie Zonne energie wordt gemaakt met zonnepanelen die door licht energie produceren. De zonnepanelen zijn tegenwoordig erg goed en hebben weinig licht nodig om elektriciteit te maken. In Nederland schijnt de zon wel regelmatig en we kunnen deze vorm dus ook gebruiken. Zonne energie is dus belangrijk voor Nederland

8 ZONNE energie

9 BIOMASSA energie Biomassa energie wordt gemaakt met de gassen die uitwerpselen van dieren en rottend fruit en eten maken en ook hout en afval dat kan branden. Dat gas wordt gebruikt om stoomgeneratoren te laten bewegen die daarmee elektriciteit maken. In Nederland hebben we een hoop dieren en grote installaties waar groen afval zo verwerkt wordt.

10 biomASSA energie

11 WATER energie Water energie wordt gemaakt met watervallen en golf beweging. Doordat het water een soort dynamo ronddraait wordt er elektriciteit gemaakt die dan naar de stroom leverancier of grote accu’s gaat. In Nederland hebben we geen watervallen, maar wel stuwdammen en golven. Water energie is niet zo belangrijk voor Nederland, wel voor landen met bergen en landen zoals Noorwegen met zijn Fjorden.

12 WATER energie

13 Vragen?


Download ppt "Groene energie Lucas spreekbeurt."

Verwante presentaties


Ads door Google