De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond Beheer Donaties Vluchtelingen Zaanstad

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond Beheer Donaties Vluchtelingen Zaanstad"— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond Beheer Donaties Vluchtelingen Zaanstad
Welkom

2 Agenda Welkom en toelichting op het programma door Margriet de Vries en Jacoby Mensinga Mogelijkheid om vooraf enkele vragen te stellen Toelichting op ontstaan van het plan door Margriet Toelichting door de heer Koekkoek verbonden aan de Noorderkerk Toelichting door Wim Borger op het doel van Stichting Zaanse Gemeenschap Jacoby ligt het plan toe om de gelden onder te brengen in een werkcommissie van de Stichting; hoe werkt dat dan straks/ wat blijft hetzelfde / wat wordt anders? Ruimte om te bespreken waar de gelden in de nieuwe situatie aan besteed moeten worden; criteria Wie heeft interesse om deel te nemen in minimaal 3 koppig bestuur van de werkcommissie. Vervolgafspraken, hoe gaan we verder

3 2. Mogelijkheid om vooraf vragen te stellen

4 3. Aanleiding Noodopvang 2015 Wil om te doneren
Bankrekeningnummer Noorderkerk praktische oplossing

5 Eigen stichting of aansluiten bij Zaanse Gemeenschap
Voordeel stichting: aanboren nieuwe geldstromen en continuiteit Eigen stichting: oprichtingskosten 500 euro en dan onderhoudskosten Aansluiten bij Zaanse Gemeeschap, geen oprichtingskosten, er ligt een infrastructuur, onafhankelijkheid geborgd

6 4. Toelichting door de heer Koekkoek verbonden aan de Noorderkerk

7 5. Toelichting door Wim Borger op het doel van Stichting Zaanse Gemeenschap

8 6. Hoe werkt het praktisch; Jacoby
Plan om de gelden onder te brengen in een werkcommissie van de Stichting; Uitdelen concept Bestedingsregelement. Hoe werkt dat dan straks? Wat blijft hetzelfde? Wat wordt anders? Toelichting Bestedingsregelement

9 6. Hoe werkt het ; doel van de werkcommissie
De werkcommissie stelt zich ten doel om gelden die zijn gedoneerd ten behoeve van vluchtelingen die in Zaandam verblijven te beheren en te besteden op een wijze die in overeenstemming is met het Bestedingsregelement. Met de besteding van de gelden dient een bijdrage geleverd te worden aan de integratie van de vluchtelingen in de Zaanse Gemeenschap. Dat kan doordat de vluchtelingen de Nederlandse taal leren dan wel doordat vluchtelingen deel nemen aan activiteiten waardoor zij nieuwe mensen leren kennen, een netwerk krijgen en het gevoel kunnen krijgen dat zij bij de Zaanse Gemeenschap horen.

10 7. Bestedingsregelement; voorstel ; graag jullie input
De gelden kunnen besteed worden aan de volgende zaken en situaties; deze opsomming vormt een indicatie en kan niet als limitatief beschouwd worden. Leermiddelen voor vluchtelingen die nog geen status hebben danwel in een AZC in de Gemeente Zaanstad verblijven. Kosten die gemaakt worden ten behoeve van activiteiten in een activiteitencentrum dat zich in hoofdzaak richt op vluchtelingen. Het moet hier gaan om activiteiten waaraan alle vluchtelingen kunnen deelnemen of een nader te noemen groep zoals bijvoorbeeld vrouwelijke vluchtelingen.

11 Bestedingsreglement; vervolg
Kosten die gemaakt worden ten behoeve van activiteiten op een andere locatie in de Zaanstad (anders dan een activiteitencentrum) waaraan alle vluchtelingen die woonachtig zijn in Zaanstad kunnen deelnemen of een nader te noemen groep, bijvoorbeeld vluchtelingen die in een bepaald gedeelte van Zaanstad wonen. In individuele gevallen kan een vluchteling een tegemoetkoming ontvangen in de kosten voor het volgen van een opleiding wanneer deze kosten om duidelijk te benoemen redenen niet of nog niet vergoed worden door andere instanties, zoals DUO, de Gemeente of Stichting UAF. Gedacht kan worden aan reiskosten of de aanschaf van leermiddelen. Per individuele vluchteling wordt ten hoogste Eur 500,- op jaarbasis vergoed.

12 8. Bestuur werkcommissie
Wie heeft interesse om deel te nemen in minimaal 3 koppig bestuur van de werkcommissie. Paar artikelen uit concept van het Algemeen Regelement van de werkcommissie Beheer donaties vluchtelingen Zaanstad: De werkcommissie bestaat uit ten minste drie en maximaal 5 bestuursleden. Benoeming van de bestuursleden geschiedt voor een periode van 2 jaar. Benoeming en herbenoeming van de bestuursleden geschiedt door de bestuursleden met unanimiteit. Herbenoeming van de bestuursleden is beperkt tot een extra termijn van 2 jaar. Tot het bestuur kunnen toetreden inwoners van Zaanstad van 18 jaar of ouder die actief betrokken zijn bij de hulp aan vluchtelingen in Zaanstad. Het bestuur vergadert zo dikwijls als haar bestuursleden dit nodig vinden. De oproep van een van de bestuursleden is voldoende om het bestuur bijeen te laten komen. Kosten die de bestuursleden moeten maken om naar een bestuursvergadering te komen zijn voor eigen rekeningen. Ook anderszins worden er geen representatiekosten aan de bestuursleden vergoed.

13 Dank voor jullie komst en betrokkenheid.
9. Vervolgafspraken Zijn alle vragen aan bod gekomen? Samenvatten van de avond. Wat zijn nu de nodige vervolgstappen? Wie doet wat wanneer? Dank voor jullie komst en betrokkenheid.


Download ppt "Informatieavond Beheer Donaties Vluchtelingen Zaanstad"

Verwante presentaties


Ads door Google