De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten."— Transcript van de presentatie:

1 Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten hebben invloed op wat u gaat worden. De strijd om uw uiteindelijke bestemming begint dus in uw denken!’

2 want je gedachten worden je woorden.
Wilkin leert ons verder: ‘Let op je gedachten, want je gedachten worden je woorden. Let op je woorden, want je woorden worden daden. Let op je daden, want je daden worden je gewoontes. Let op je gewoontes, want je gewoontes vormen je karakter. Let op je karakter, want je karakter bepaalt je bestemming’

3 Geestelijke strijd op het zaaiveld Bij het slangenzaad gaat het over  de voortwoekerende leugens van de slang Het zaaiveld van ons hart is oorlogsgebied Er wordt gestreden om het hart van de mens Laat het slangenzaad niet ontkiemen  als de bedwelmende gifplanten in je hart We hebben voor onze bevrijding Jezus Christus nodig Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven!

4 Je oogst wat je zaait We lezen in Galaten 6:7-8: ‘Dwaal niet: God laat niet met Zich spotten, want wat de mens zaait, zal hij ook oogsten. Want wie in zijn eigen vlees zaait, zal uit het vlees verderf oogsten; maar wie in de Geest zaait, zal uit de Geest het eeuwige leven oogsten.’

5 In Efeze 4:25-27 lezen we:  ‘Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid, ieder tegen zijn naaste; wij zijn immers leden van elkaar. Word boos, maar zondig niet; laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, en geef de duivel geen plaats.’ Je biedt ruimte in je hart voor het slangenzaad: als je niet kunt vergeven, niet eensgezind bent, nog liegt, niet de waarheid spreekt tegen gelovigen, en boos blijft op een ander.

6 Wilkin leert ons verder: ‘Daarom heeft de duivel zijn best gedaan om allerlei bolwerken in uw denken te zaaien. Een bolwerk is een gedachte of redenering die ingaat tegen het Woord van God.’

7 We moeten leren om verkeerde gedachten, die tegen de wil van God ingaan, gevangen te nemen. We lezen erover in 2 Kor. 10:4-5: ‘De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk, maar krachtig door God, tot afbraak van bolwerken. Want wij breken valse redeneringen af en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, en nemen elke gedachte gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus.’ Hoe kunnen we dit doen?

8 Je wordt gegrepen door het kwaad dat je vasthoudt Waar zit je nog aan vast? Wat laat je niet los? Door welke duistere wortels van het kwaad zit je nog vast aan je oude leven?

9 Zit je in je denken nog vast aan een pijnlijk verleden
Zit je in je denken nog vast aan een pijnlijk verleden? Geef aan Jezus alles wat je vasthoudt, al je pijn en moeite en de jaren van verdriet, en nieuw leven vangt dan aan in Jezus’ naam…

10 O, laat Gods Zoon je thans omhullen met zijn liefde en zijn Geest
O, laat Gods Zoon je thans omhullen met zijn liefde en zijn Geest. Laat je hart en ziel gevuld zijn door de Heer. O, geef Hem alles wat je vasthoudt en zijn Geest zal als een duif op je leven dalen met goddelijke kracht. Refrein: Jezus, o Jezus, kom en vul ons hart. Jezus, o Jezus, kom en vul ons hart.

11 O, kom en zing dit lied met blijdschap, met een hart vol van vreugd’
O, kom en zing dit lied met blijdschap, met een hart vol van vreugd’. Hef je handen in aanbidding naar omhoog. O, geef Hem al je pijn en moeite en de jaren van verdriet en nieuw leven vangt dan aan in Jezus’ naam. Refrein: Jezus, o Jezus, kom en vul ons hart. Jezus, o Jezus, kom en vul ons hart.

12 Wat gebeurt er bij het kruis met onze problemen?

13

14 Laat je hart reinigen door Jezus Johannes 1:29: ‘Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt!’ Dat is: de zonde uit de weg ruimen, wegdoen 

15 Als de relatie met God is hersteld, komt er in ons hart weer ruimte om in de vrijheid met Jezus te leven!


Download ppt "Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten."

Verwante presentaties


Ads door Google