De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De STRIJD om ons denken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De STRIJD om ons denken."— Transcript van de presentatie:

1 De STRIJD om ons denken

2 Ps 142… de emotie van een Godsman
Luid roep ik tot de HEER, luid smeek ik de HEER om hulp, bij Hem stort ik mijn hart uit, Bij Hem klaag ik mijn nood. Ik ben ten einde raad, U kent de weg die ik moet volgen, U weet dat op mijn pad een strik verborgen ligt. Ik kijk terzijde en zie niemand die om mij geeft, nergens een toevlucht voor mij, niemand die hecht aan mijn leven.

3 Maar hij weet wie God is Tot U roep ik Here;
Ps 142:6 Tot U roep ik Here; ik zeg: U bent mij een Schuilplaats, mijn deel in het land der levenden!

4 Hoe zit dat bij jou? 2Kor 5:17-18
Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping:  het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden. En dit alles is uit God,  Die ons met Zichzelf verzoend heeft door Jezus Christus…

5 De strijd om ons denken…
hoe kijk je naar jezelf?

6 Het denken in de NL samenleving begint bij ons gevoel
onze WAARHEID WERKELIJKHEID GEVOELENS GELOOF VERTROUWEN GATEN SURROGAAT DENKEN/gedrag

7 Bij God is dat nogal anders
WAARHEID = PERSOON: JEZUS CHRISTUS GELOOF VERTROUWEN Wie ben ik in Christus 2Kor 5:17 Daarom, als iemand in Christus is,… is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.

8 Bij God is dat nogal anders
WEG WAARHEID = PERSOON: JEZUS CHRISTUS LEVEN bovennatuurlijke WERKELIJKHEID GELOOF VERTROUWEN Wie ben ik in Christus DENKEN /gedrag vernieuwt ons OPRUIMEN!!! HEILIGE GEEST denken leven WERKELIJKHEID GEVOELENS historie Onze Vader, die in de hemelen zijt; Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel, alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen.

9 Efeze 6:12 Want onze strijd is niet tegen mensen maar tegen de overheden en machten, de wereldbeheerseres van deze duisternis, tegen de geestelijke machten van de boosheid in de hemelse gewesten!

10 2 Cor 10:3-5 Want al wandelen wij in het vlees, wij voeren geen strijd naar het vlees. De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk, maar krachtig door God,  tot afbraak van BOLWERKEN. Want wij breken VALSE REDENERINGEN af en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, en wij nemen elke GEDACHTE gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus.

11 Dus niet zo

12 Maar zo… (= aanvaarden...)

13 1 Cor 6:11 Maar u bent gereinigd, u bent geheiligd, u bent rechtvaardig verklaard in de Naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God.

14 Gal 5:1 (HB) Christus heeft ons dus de vrijheid gegeven. Dat is pas echte vrijheid! Pas ervoor op dat je je vrijheid niet verliest, door weer slaaf van wetten en systemen te worden.

15 Waar zit jij?


Download ppt "De STRIJD om ons denken."

Verwante presentaties


Ads door Google