De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom Gezamenlijke Gebedsdienst 18 januari 2017

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom Gezamenlijke Gebedsdienst 18 januari 2017"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom Gezamenlijke Gebedsdienst 18 januari 2017
Gereformeerde Kerk Stellendam Hervormde Gemeente Stellendam & Melissant M.m.v.: Ds. W.J. van de Griend – voorganger Dhr. G. Keijzer – spreker Dhr. Kees van Eck – organist Welkom

2 Welkomstwoord

3 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan,
Evangelische Liedbundel 218-Samen in de naam van Jezus Wij gaan staan 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer.

4 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is
2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is. en zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. ’t Werk van God is niet te keren omdat Hij erover waakt en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.

5 3 Prijs de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar
3 Prijs de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. ’t Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

6 Inleiding op het thema

7 Geef vrede, Heer, geef vrede, de wereld wil slechts strijd.
Gezang 285: 1 – Geef vrede, Heer, geef vrede Geef vrede, Heer, geef vrede, de wereld wil slechts strijd. Al wordt het recht beleden, de sterkste wint het pleit. Het onrecht heerst op aarde, de leugen triomfeert, ontluistert elke waarde, o red ons sterke Heer.

8 Schriftlezing – Ezechiël 36: 26 t/m 28  
26. Dan zal Ik u een nieuw hart geven en een nieuwe geest in uw binnenste geven. Ik zal het hart van steen uit uw lichaam wegnemen en u een hart van vlees geven.   27. Ik zal Mijn Geest in uw binnenste geven. Ik zal maken dat u in Mijn verordeningen wandelt en dat u Mijn bepalingen in acht neemt en ze houdt.   28. U zult wonen in het land dat Ik uw vaderen gegeven heb, u zult een volk voor Mij zijn en Ík zal een God voor u zijn.

9 Gezang 247: 1 – De Geest des Heren heeft

10 Schriftlezing – 2 Korintiërs 5: 14 t/m 20
   14. Want de liefde van Christus dringt ons, die tot dit oordeel gekomen zijn: als Eén voor allen gestorven is, dan zijn zij allen gestorven. 15. En Hij is voor allen gestorven,  opdat zij die leven, niet meer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem Die voor hen gestorven en opgewekt is.  16.Zo kennen wij vanaf nu niemand naar het vlees; en al hebben wij Christus naar het vlees gekend, dan kennen wij Hem nu zo niet meer.

11  17. Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping:  het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.  18. En dit alles is uit God,  Die ons met Zichzelf verzoend heeft door Jezus Christus, en ons de bediening van de verzoening gegeven heeft. 19. God was het namelijk Die in Christus de wereld met Zichzelf verzoende, en aan hen hun overtredingen niet toerekende; en Hij heeft het woord van de verzoening in ons gelegd.  20. Wij zijn dan  gezanten namens Christus, alsof God Zelf door ons smeekt. Namens Christus smeken wij: laat u met God verzoenen.

12 Stilte moment

13 Korte meditatie

14 Liefde was het, onuitputt’lijk, liefd’ en goedheid, eind’loos groot,
Evangelische Liedbundel 119 – Liefde was het, onuitputt’lijk… Liefde was het, onuitputt’lijk, liefd’ en goedheid, eind’loos groot, toen de Levensvorst op aarde tot ons heil zijn bloed vergoot. Komt, laat ons zijn liefde prijzen! God geeft vreugd’ en dankensstof. Eenmaal zingen wij voor eeuwig in de hemel Zijnen lof.

15 Rijd als Heerser door de velden, Jezus in uw grote kracht
Rijd als Heerser door de velden, Jezus in uw grote kracht. Niets, niets kan U tegenhouden, zelfs de hel niet met haar macht Voor Uw Naam, zo groot en heerlijk, zinkt de vijand weg in ’t niet. Heel de schepping, Heer, zal beven, als zij U, haar Koning ziet.

16 Gebeden Uitleg gebedspunten

17 Tijdens een muzikaal intermezzo is er gelegenheid gebedspunten op te geven door middel van het invullen van het briefje. Er zijn drie gebedsonderwerpen. Voor ieder is gelegenheid briefjes met gebedspunten vooraan op (één van) de schalen neer te leggen.

18 Dank- en voorbeden: 1. Verlangen naar Verzoening Psalm 133: 3
2. Nood in de wereld / Persoonlijke noden Psalm 133: 3 3. Gebed voor (een ander) Stellendam Psalm 133: 3

19 Daar woont Hij Zelf, daar wordt Zijn heil verkregen,
Psalm 133: 3– Waar liefde woont, gebiedt de Heer den zegen Waar liefde woont, gebiedt de Heer' den zegen: Daar woont Hij Zelf, daar wordt Zijn heil verkregen, En 't leven tot in eeuwigheid.

20 Gezamenlijk gebed Onze Vader
Stil Gebed Gezamenlijk gebed Onze Vader

21 1 Daar is uit 's werelds duist're wolken
Gezang 26: 1, 3– Daar is uit ‘s werelds duist’re wolken 1 Daar is uit 's werelds duist're wolken een licht der lichten opgegaan. Komt tot zijn schijnsel, alle volken, en gij, mijn ziele, bid het aan! Het komt de schaduwen beschijnen, de zwarte schaduw van de dood. De nacht der zonde zal verdwijnen, genade spreidt haar morgenrood.

22 3 Wat heil, een Kind is ons geboren, een Zoon gegeven door Gods kracht
3 Wat heil, een Kind is ons geboren, een Zoon gegeven door Gods kracht! De heerschappij zal Hem behoren, zijn last is licht, zijn juk is zacht. Zijn naam is Wonderbaar, zijn daden zijn wond’ren van genaad' alleen. Hij doet ons, hoe met schuld beladen, verzoend voor 't oog des Vaders treên.

23 Zegenbede Wij gaan staan

24 Samen beantwoorden we de zegen met Opwekking 602-De vrede van God zij met jou
1. Vrede van God, De vrede van God, De vrede van God zij met jou. Vrede van Hem, vrede van God,  De vrede van God zij met jou.

25 2. In Jezus’ naam, In Jezus’ naam, In Jezus’ naam geef ik jou: Vrede van Hem, vrede van God, De vrede van God zij met jou.

26 3. Heilige Geest, de Heilige Geest, Heilige Geest zij met jou
3. Heilige Geest, de Heilige Geest, Heilige Geest zij met jou. Vrede van Hem, vrede van God,  De vrede van God zij met jou.

27 Uitleidend orgelspel U/jij bent van harte welkom in De Rank om elkaar te ontmoeten, na te praten onder het genot van koffie, thee of fris


Download ppt "Welkom Gezamenlijke Gebedsdienst 18 januari 2017"

Verwante presentaties


Ads door Google