De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fidget Spinners Mediabegrip week 22-23.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fidget Spinners Mediabegrip week 22-23."— Transcript van de presentatie:

1 Fidget Spinners Mediabegrip week 22-23

2 Trucjes Vraag 1: Wie van jullie heeft er een Fidget Spinner? Vraag 2: Hoeveel trucjes kun jij al? Opdracht: Laat elkaar enkele verschillende trucjes zien met de spinner. Met welke welk trucje blijft de spinner het langst draaien? Bron afbeelding:

3 Wat voor ding? Je hebt het vast al meegemaakt. Ben je lekker op straat aan het oefenen met de Fidget Spinder, vraagt iemand: “Wat is dat? Och wat leuk!” Wat weten jullie eigenlijk over de spinner? Vraag 3: Wat is de betekenis van het woord Fidget? Vraag 4: Wanneer en door wie bedacht? Weet je de antwoorden niet, zoek ze op! Bron voor de afbeelding:

4 Spin en los op! Opdracht: Spin en los op!
- Maak tweetallen en zorg dat je per tweetal een Fidget Spinner hebt - Kies klassikaal een foto, daarna verschijnt een vraag - Lees de vraag en draai de Fidget Spinner (met trucje?) - Zolang de spinner draait, mag de ander op internet het antwoord zoeken. - Kies daarna een nieuwe foto, totdat jullie alle foto’s hebben gehad. Tip: probeer op trefwoorden te zoeken of formuleer een zoekvraag Bron voor de afbeelding:

5 Dat zoeken we op Kies een vraag door op de afbeelding te klikken.
Bron afbeeldingen: Alle afbeeldingen gehad: klik hier

6 Hobby’s Laatst had ik het met mijn buurman over hobby’s. Ik vertelde hem dat ik zo van paardrijden hou. Hij vertelde dat hij hier niet van houdt, maar dat hij postzegels spaart. ‘Aha, wat leuk’ antwoordde ik. Toen zei hij: ‘weet je dat daar een moeilijk woord voor bestaat, dat klink heel deftig’. Vraag: wat is het moeilijke woord hiervoor? Tip: denk na welke trefwoorden je gaat gebruiken. Bron:

7 Dat zoeken we op Kies een vraag door op de afbeelding te klikken.
Bron afbeeldingen: Alle afbeeldingen gehad: klik hier

8 Kantoor Mijn vader vertelde laatst een grapje over zijn werk. Soms bellen er mensen die ideeën hebben voor het bedrijf. Sommige ideeën zijn handig en daar gaan ze dan mee aan de slag. De ideeën waar ze niks mee kunnen slaan ze op in het ronde archief. Vraag: wat is dit? Tip: denk na wat je moet opzoeken. Bron:

9 Dat zoeken we op Kies een vraag door op de afbeelding te klikken.
Bron afbeeldingen: Alle afbeeldingen gehad: klik hier

10 Ziekenhuis Vorige week bezocht ik mijn vriend Boudewijn in het ziekenhuis. Hij was van de trap gevallen en had wel 8 botten gebroken. Hij zei: ‘ik heb het gevoel dat ik alle botten in mijn lijf gebroken heb, al heb ik er natuurlijk veel meer.’ Vraag: hoeveel zijn dat er in totaal? Bron:

11 Dat zoeken we op Kies een vraag door op de afbeelding te klikken.
Bron afbeeldingen: Alle afbeeldingen gehad: klik hier

12 Auto’s Mijn oma houdt van auto’s die nog ouder zijn dan haarzelf. Ze weet er veel vanaf. Zo vertelde ze mij: ‘weet je wel dat het vroeger heel lang duurde voordat een auto klaar was, het was veel werk. Pas rond 1909 werden de eerste auto’s op de lopende band geproduceerd. Toen ging het een stuk sneller. Vraag: welk merk auto was dit? Bron:

13 Dat zoeken we op Kies een vraag door op de afbeelding te klikken.
Bron afbeeldingen: Alle afbeeldingen gehad: klik hier

14 Puma Mijn zusje houdt erg van het merk Puma. Ze had er een leuk weetje over: ‘wist je wel dat de oprichter eerst een schoenenfabriek met zijn broer had, maar dat ze ruzie kregen. Toen is die andere broer een eigen sportkleding merk begonnen. Dat merk is nu ook heel bekend.’ Vraag: welk merk is dit? Bron:

15 Dat zoeken we op Kies een vraag door op de afbeelding te klikken.
Bron afbeeldingen: Alle afbeeldingen gehad: klik hier

16 De antwoorden Alle antwoorden kunnen vinden binnen de spin-tijd? Zo niet dan hieronder per vraag de antwoorden: -> filatelist -> Ford -> de prullenbak -> Adidas -> 206 botten Bron afbeeldingen:

17 Hoe nog meer? In deze Mediabegrip-les heb je de Fidget Spinner gebruikt als zandloper. Vraag 5: Hoe zouden jullie de Fidget Spinner nog meer kunnen gebruiken in de klas of tijdens de les? Voorbeeld voor de onderbouw Bron afbeelding:


Download ppt "Fidget Spinners Mediabegrip week 22-23."

Verwante presentaties


Ads door Google