De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Visie op duurzame gezondheid en zorg in de regio in 5 uitgangspunten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Visie op duurzame gezondheid en zorg in de regio in 5 uitgangspunten"— Transcript van de presentatie:

1 Visie op duurzame gezondheid en zorg in de regio in 5 uitgangspunten
……

2 Cohesie en BV Zorg Oude ijssel

3 Cohesie regio

4 Cohesie gebied regio 40 x 20 km patiënten (excl. passanten) patiëntencontacten/jaar ± NAW contacten 113 huisartsen 40 huisartsenpraktijken 2 huisartsenposten

5 Cohesie organogram

6 De regio Uniciteit van de regio: 1 ziekenhuis 1 huisartsenorganisatie
Één HIS Overzichtelijk aantal gemeentes (5) 1 groot Psychiatrisch Ziekenhuis 1 grote en 1 middelgrote VV organisatie GGD ………..

7 Wat komt op ons af? Gezondheid, risico’s en ziekte in Noord Limburg.
Gezondheid niet “de afwezigheid van ziekte” Gezondheid is het vermogen tot aanpassen en zelfmanagement bij maatschappelijke, lichamelijke en emotionele tegenslagen. mensen waarvan ouder dan 65 en jonger dan 20. Ouderen stijgt sneller dan in andere regio’s Uitbreiding aandoeningen chronische ziekten die samengehangen met leeftijd 43 % volwassenen (60% van de 55+) heeft overgewicht 23% van de volwassenen rookt Overmatig alcoholgebruik komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen 13 % van de volwassenen (een kwart van de 55+) ervaart de gezondheid als matig of slecht 70 % van de 55+ ervaart belemmeringen als gevolg van chronische aandoeningen Aantal spreekuurcontacten met de HA is hoger dan landelijk

8 Cohesie en Viecuri nemen voortouw
Niet vanuit angst maar proactief inspelen op toekomst Samenwerking over lijnen en professies heen Doel: de gezondheid in de regio te bewaken en te bevorderen!! Doeltreffender, klantgerichter EN goedkoper tegelijk. Samenwerken!!!

9 Cohesie en Viecuri nemen voortouw
Beschrijven van visie en toetsingskader

10 Hoe pakken we dat nu aan? Urgentie en noodzaak!!
Sessies met bestuurders en professionals o.b.v. keyspelers in Nederland Keuze voor samenwerking/start door twee partijen Project en projectleider Patiënt voorop (betrekken Huis van de Zorg)

11 Hoe pakken we dat nu aan? Draagvlak vergroten en visieontwikkeling
Intern; discussieavonden medische staf en ALV huisartsen Extern; interviews alle betrokkenen in regio (gemeenten, V&V, GGz, GGD, zorgverzekeraars,) Thema avonden bij partners op diverse plekken in regio Zo ontstaat Px zorg.

12 Px zorg Preventie in de Populatie Patiënt als Persoon
preventie en vroeg signalering vergt samenspel van alle verantwoordelijkheden; patiënt, professional, instelling, overheid en onderwijs Patiënt als Persoon zorgvrager en professional zijn evenwaardig en unieke partners in het (her)vinden van gezondheid Participatie als Prioriteit nieuwe zorg altijd met zorgvragers ontwikkelen Paden met Partners transitie naar de eerste en nulde lijn en geïntegreerde zorg via zorgpaden en ketenzorg met partners in multidisciplinaire teams en –overleggen (MDO’s) Professionele Performance werken volgens vastgestelde standaarden met intercollegiale verantwoording is de norm, protocollen aanpassen op keten- en transmurale zorg

13 WWW Werkgroepen; Wat, Wie, Waar, Wanneer.
Samenspraak met specialisten, huisartsen, zorgvragers, ketenpartners, medische – en verpleegkundige zorgpartners Ontwikkel een nieuw en integraal zorgaanbod dat voldoet aan de uitgangspunten van Px zorg in Noord Limburg.

14 Drie projecten Oncologische zorg Geïntegreerde Ouderenzorg
Diagnostisch toets overleg

15 Symposium, 13 juni; Px zorg in de praktijk, Odapark Venray aanmelden: www.pxzorgnoordlimburg.nl


Download ppt "Visie op duurzame gezondheid en zorg in de regio in 5 uitgangspunten"

Verwante presentaties


Ads door Google