De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1

2 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: Psalm 30 : 2-6 Mattheus 28 : 1-10

3 ELB 122 : 1-4 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem,
Vers 1 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans’ Jeruzalem; een heerlijk morgen licht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan!

4 ELB 122 : 1-4 Geen graf hield Davids Zoon omkneld,
Vers 2 Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit ’t graf door ’s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

5 ELB 122 : 1-4 Nu jaagt de dood geen angst meer aan,
Vers 3 Nu jaagt de dood geen angst meer aan, want alles, alles is voldaan; Wie in ’t geloof op Jezus ziet, die vreest voor dood en duivel niet.

6 ELB 122 : 1-4 Want nu de Heer is opgestaan,
Vers 4 Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan, een leven, door zijn dood bereid, een leven in zijn heerlijkheid.

7 Psalm 81 : 1, 4 en 5 Jubelt God ter eer, Hij is onze sterkte!
Vers 1 Jubelt God ter eer, Hij is onze sterkte! Juicht voor Isrels Heer, stem en tegenstem springen op voor Hem die ons heil bewerkte.

8 Psalm 81 : 1, 4 en 5 God heeft ons gezegd nooit gehoorde dingen.
Vers 4 God heeft ons gezegd nooit gehoorde dingen. Heilig is 't en recht- nu en t'allen tijd Hem die ons bevrijdt vrolijk toe te zingen.

9 Psalm 81 : 1, 4 en 5 Onder lasten zwaar waart gij haast bezweken.
Vers 5 Onder lasten zwaar waart gij haast bezweken. Groot was het gevaar Ik vergat u niet, in het doodsgebied gaf Ik taal en teken.

10 Psalm 81 : 8 en 9 Ik ben Hij die is; God wil Ik u wezen.
Vers 8 Ik ben Hij die is; God wil Ik u wezen. Uit de duisternis van de slavernij maakte Ik u vrij; hebt gij nog te vrezen?

11 Psalm 81 : 8 en 9 Leef uit mijn verbond. Vraag van Mij vrijmoedig.
Vers 9 Leef uit mijn verbond. Vraag van Mij vrijmoedig. Open wijd uw mond. Al wat u ontbreekt, al waar gij om smeekt geef Ik overvloedig.

12 ELB 427 : 1-7 (couplet vrouwen; refrein mannen)
Vers 1 De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja! Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja!

13 ELB 427 : 1-7 (couplet vrouwen; refrein mannen)
Vers 2 Vrouwen uit Jeruzalem kwamen vroeg en zochten Hem. De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja!

14 ELB 427 : 1-7 (couplet vrouwen; refrein mannen)
Vers 3 En hoe groot was hun verdriet, want zij vonden Jezus niet. De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja!

15 ELB 427 : 1-7 (couplet vrouwen; refrein mannen)
Vers 4 Maar een engel sprak hen aan: 'Die gij zoekt is opgestaan.' De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja!

16 ELB 427 : 1-7 (couplet vrouwen; refrein mannen)
Vers 5 'Denkt toch aan zijn eigen woord, dat gij vroeger hebt gehoord.' De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja!

17 ELB 427 : 1-7 (couplet vrouwen; refrein mannen)
Vers 6 'Hij, de grote mensenzoon, gaat door 't graf heen naar zijn troon'. De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja!

18 ELB 427 : 1-7 (couplet vrouwen; refrein mannen)
Vers 7 'Zoekt Hem bij de doden niet, maar zingt mee het hoogste lied'. De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja!

19

20 Psalm 116 : 4 O God, mijn God, die van de dood mij redt,
Vers 4 O God, mijn God, die van de dood mij redt, mijn tranen afwist! Voor het oog des Heren mag ik weer vrij in 's levens land verkeren, geen steen die stoot waar ik mijn voeten zet.

21 Gezang 217 : 1 en 4 Jezus leeft en ik met Hem!
Vers 1 Jezus leeft en ik met Hem! Dood, waar is uw schrik gebleven? Hem behoor ik en zijn stem roept ook mij straks tot het leven, opdat ik zijn licht aanschouw, dit is al waar ik op bouw.

22 Gezang 217 : 1 en 4 Jezus leeft! Nu is de dood
Vers 4 Jezus leeft! Nu is de dood mij de toegang tot het leven. Troost en kracht in stervensnood zal de Levende mij geven, als ik stil Hem toevertrouw: Gij zijt al waar ik op bouw!

23 Gezang 218 : 1, 2, 3, 7, 8 Ik zeg het allen, dat Hij leeft,
Vers 1 Ik zeg het allen, dat Hij leeft, dat Hij is opgestaan, dat met zijn Geest Hij ons omgeeft waar wij ook staan of gaan.

24 Gezang 218 : 1, 2, 3, 7, 8 Ik zeg het allen, en de mond
Vers 2 Ik zeg het allen, en de mond van allen zegt het voort, tot over 't ganse wereldrond de nieuwe morgen gloort.

25 Gezang 218 : 1, 2, 3, 7, 8 Nu schijnt ons deze wereld pas
Vers 3 Nu schijnt ons deze wereld pas der mensen vaderland: een leven dat verborgen was ontvangen we uit zijn hand.

26 Gezang 218 : 1, 2, 3, 7, 8 Nu is op aard geen goede daad
Vers 7 Nu is op aard geen goede daad meer tevergeefs gedaan, want wat gij goed doet is als zaad, dat heerlijk op zal gaan.

27 Gezang 218 : 1, 2, 3, 7, 8 't Is feest, omdat Hij bij ons is,
Vers 8 't Is feest, omdat Hij bij ons is, de Heer die eeuwig leeft en die in zijn verrijzenis alles herschapen heeft.

28 Onderwijzing Jezus Christus heeft gezegd: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

29 De doop is het teken van het verbond van Gods genade
De doop is het teken van het verbond van Gods genade. Als wij belijdenis doen, erkennen en eren wij de Naam van de drie-enige God die bij de doop over ons wordt uitgeroepen. Het is de Vader die ons tot zijn kinderen aanneemt. Het is Jezus Christus die ons redt en roept om zijn leerlingen en volgelingen te zijn. Het is de Geest die ons vervult en ons zijn gaven schenkt. Als wij belijdenis afleggen van het geloof, geven wij daarmee antwoord op Gods liefde voor ons. Niet wij hebben Hem, maar Hij heeft ons uitgekozen.

30 Met de Kerk van alle eeuwen, met de wereldwijde Kerk, mogen wij Christus volgen en zo gehoor geven aan Gods roepstem. Daarom belijden wij ons geloof in het midden van zijn gemeente. Als gelovigen zetten wij onze gaven in voor Gods Koninkrijk. Zo geven wij rekenschap van de hoop die in ons is. Wanneer wij moeten lijden omwille van ons geloof, zullen we bidden om volharding en wijsheid. … 

31 Wij mogen weten dat wij de Geest ontvangen hebben om Gods kinderen te zijn en Hem als Vader te kunnen aanroepen. Het is de Geest die ons in de waarheid leidt en die ons leven wil vernieuwen. De Heer roept ons samen rondom het Woord. Hij nodigt ons ook als zijn leerlingen aan zijn tafel, waar Christus zelf de Gastheer is. Een feestmaal heeft Hij voor ons bereid, waar het brood ons zal verzadigen en de wijn het hart verheugt. Zo zijn wij één met Hem en met elkaar.

32 Verenigd met Christus zijn wij geroepen met woord en daad Hem te belijden als Heer en Heiland, Gods Koninkrijk te verkondigen en zijn komst te verwachten.

33 Gezang 215 : 1 en 2 Christus, onze Heer, verrees, halleluja!
Vers 1 Christus, onze Heer, verrees, halleluja! Heil'ge dag na angst en vrees, Die verhoogd werd aan het kruis, halleluja, bracht ons in Gods vrijheid thuis,

34 Gezang 215 : 1 en 2 Prijst nu Christus in ons lied, halleluja,
Vers 2 Prijst nu Christus in ons lied, halleluja, die in heerlijkheid gebiedt, die aanvaardde kruis en graf, dat Hij zondaars 't leven gaf, halleluja!

35 ELB 226 : 1 en 2 Vers 1 Heer, ik kom tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet vind ik rust bij U. Want Heer ik heb ontdekt, dat als ik aan uw voeten ben, trots en twijfel wijken voor de kracht van uw liefde.

36 ELB 226 : 1 en 2 Vers 1 … Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast heel dicht bij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend. Dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

37 ELB 226 : 1 en 2 Vers 2 Heer, kom dichterbij, dan kan ik uw schoonheid zien en uw liefde voelen, diep in mij. En Heer, leer mij uw wil zodat ik U steeds dienen kan en elke dag mag leven door de kracht van uw liefde. …

38 ELB 226 : 1 en 2 Vers 2 … Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast heel dicht bij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend. Dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde. …

39 ELB 226 : 1 en 2 Vers 2 … Dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

40 ELB 132 : 1 en 3 Vers 1 U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie, nu en immermeer. Uit een blinkend stromen daald' een engel af, heeft de steen genomen van 't verwonnen graf. U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie, nu en immermeer.

41 ELB 132 : 1 en 3 Vers 3 Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig leeft, die mij heeft genezen, die mij vrede geeft? In zijn godd'lijk wezen is mijn glorie groot, niets heb ik te vrezen in leven en dood. U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie, nu en immermeer.

42 Weerklank 356 : 1 Ga met God en Hij zal met je zijn,
Vers 1 Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

43 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google