De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een gat in ons evangelie?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een gat in ons evangelie?"— Transcript van de presentatie:

1 Een gat in ons evangelie?

2 Eerste helft van het jaar
De missie van de Messias Begin met Lukas 4, 14-30: Jezus in de synagoge van Nazaret

3 Eerste helft van het jaar
De missie van de Messias Begin met Lukas 4, 14-30: Jezus in de synagoge van Nazaret Leven tegen de stroom in Drie zaligsprekingen – gelukkig wie honger en dorst hebben naar gerechtigheid, barmhartig zijn en vrede stichten

4 Eerste helft van het jaar
De missie van de Messias Begin met Lukas 4, 14-30: Jezus in de synagoge van Nazaret Leven tegen de stroom in Drie zaligsprekingen – gelukkig wie honger en dorst hebben naar gerechtigheid, barmhartig zijn en vrede stichten Verder in NT – geen woorden maar daden Jakobus (echte godsdiensten is wezen en weduwen bijstaan), Bergrede (genieten van genoeg), de rijke jongeling (durf jij de laatste, beslissende stap te zetten?)

5 Tweede helft van het jaar
Gods programma uitvoeren Ps 146 als troonrede van God, de dienst met ds. Arjen ten Brinke van IJM en een leerdienst over rentmeesterschap.

6 Tweede helft van het jaar
Gods programma uitvoeren Ps 146 als troonrede van God, de dienst met ds. Arjen ten Brinke van IJM en een leerdienst over rentmeesterschap. God dienen is goed en recht doen Profeten maken duidelijk: God dienen is niet een zaak van de goede offers brengen (mooie kerkdiensten beleggen) maar je brood delen met de hongerige etc.

7 Het hart van het evangelie
Goed en recht doen is de weg naar het hart van God! Het kruis van Jezus had een verticale en een horizontale balk – in het hart ontmoeten ze elkaar

8 Stellingen om mee terug te blikken
Het jaarthema heeft mij nieuwe inspiratie gegeven in mijn leven als christen. Het jaarthema heeft mij weinig nieuws gebracht in mijn relatie met God, de Bijbel of mijzelf. In het jaarthema lag te veel nadruk op wat mensen doen of moeten doen en te weinig op wie God is en wat Hij doet. De grootste winst van het jaarthema is dat wij ons bewust zijn geworden van scheve verhoudingen en onrecht in onze wereld ver weg en dichtbij. Ik ben door dit jaarthema anders gaan denken over geloof en anders gaan leven als gelovige.


Download ppt "Een gat in ons evangelie?"

Verwante presentaties


Ads door Google