De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het opleiden van de installatietechnicus van de toekomst vereist een vernieuwende aanpak in de samenwerking, scholing en onderzoek in samenwerking met.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het opleiden van de installatietechnicus van de toekomst vereist een vernieuwende aanpak in de samenwerking, scholing en onderzoek in samenwerking met."— Transcript van de presentatie:

1

2 Het opleiden van de installatietechnicus van de toekomst vereist een vernieuwende aanpak in de samenwerking, scholing en onderzoek in samenwerking met de regionale installatiebranche.

3

4

5 ONE verbindt… ONE stimuleert… ONE faciliteert… ONE motiveert… Kennisdeling over duurzame innovatieve technologie binnen de Technische Installatiebranche, de bouw en het technisch beroepsonderwijs.

6 Duurzame samenleving door nieuwe duurzame innovatieve technieken.
Energie opwekking (wind, zon, waterstof, biomassa) Energietransport Energieopslag (de uitdaging) Energie (warmte) afgifte (warme of koude muur, glasverwarming)

7 Duurzame samenleving door nieuwe duurzame innovatieve technieken.
De drie doelen van ONE impliceren noodzaak om bij te blijven voor: Werknemers in de Technische Installatiebranche (TI) Docenten Techniek Studenten Techniek Medewerkers uit aanpalende branches ONE investeert in initiële en post initiële scholing. Dus in LevenLangLeren.

8 Professionalisering docenten Topklas MBO Onderwijs Oprichten Powerlab*
Leven Lang Leren en ONE ONE borgt en stimuleert LevenLangLeren d.m.v. een aantal Programmalijnen: Professionalisering docenten Topklas MBO Onderwijs Oprichten Powerlab* Oprichten Kennisportaal AAN* Zij-instroom docenten Techniek Zij-instroom werknemers installatiebranche *De verduurzaming (PPS van ONE)

9 Leven Lang Leren en ONE Voor de ONE Programmalijnen zijn aantal uitgangspunten relevant: Doelgroepen gezamenlijk benaderen, bij elkaar brengen. Van elkaar leren stimuleren. Muren tussen onderwijs bedrijfsleven slechten. Gebruikmaken en verbeteren van bestaande infrastructuur TI. Ook verbinden met aanpalende sectoren (bouw en ict). ONE werkt nauw samen met OTIB (O&O fonds Technische Installatiebranche). We versterken elkaars agenda. Bijvoorbeeld m.b.t. stimuleren circulaire carrières.

10 Voorbeeld 1 LLL Scholingstraject "Docenten- en instructeurspool Technische Installatiebranche Gelderland - Overijssel" Tekort aan docenten techniek OTIB investeert in LLL en in circulaire carrières OTIB en ONE plan gemaakt voor regionale aanpak Samen medewerkers uit de TI benaderd en gevonden Groep van 14 medewerkers gestart met het scholingstraject De Docenten- en instructeurspool biedt flexibele oplossingen voor het verzorgen van onderwijs en geeft een dynamische interactie tussen onderwijs en bedrijf. Leven Lang VAN ELKAAR Leren staat centraal.

11 Voorbeeld 2 LLL Powerlab / Kennisportaal Ontmoetingsplaats branche(s) en onderwijs Ontmoetingsplaats mens en (nieuwe innovatieve) techniek Smart City LevenLangLeren wordt hier georganiseerd Verconcretisering regionale samenwerking binnen de TI en de bouw: Powerlab is er door en voor de branche. Samen met branche (OTIB) latente vraag “ophalen” en beantwoorden

12


Download ppt "Het opleiden van de installatietechnicus van de toekomst vereist een vernieuwende aanpak in de samenwerking, scholing en onderzoek in samenwerking met."

Verwante presentaties


Ads door Google