De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie WIJeindhoven

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie WIJeindhoven"— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie WIJeindhoven

2 ‘WIJeindhoven is voor alle bewoners woonachtig in Eindhoven.’
Voor wie is …… ‘WIJeindhoven is voor alle bewoners woonachtig in Eindhoven.’ Voor bewoners die een duwtje in de rug nodig hebben of tijdelijk ondersteuning Voor bewoners die langduriger zorg of ondersteuning nodig hebben Voor bewoners die andere bewoners willen helpen

3 Welke mensen werken bij ….
In Eindhoven zijn er 10 WIJteams actief, verdeeld over de stadsdelen. WIJteam bestaat uit medewerkers die ervaren en kundig zijn in adviseren en ondersteunen bij de mensen thuis. WIJmedewerker kijkt samen met de bewoner wat hij nodig heeft, wat hij zelf kan doen of samen met anderen. WIJmedewerker schakelt waar nodig specialisten in en raadpleegt collega-specialisten uit het eigen team of uit een van de expertiseteams.

4 Uitgangspunten WIJeindhoven werkt vanuit één gezin, één plan en één generalist. De pijlers van WIJeindhoven zijn: eigen kracht, samen kracht en wederkerigheid Gerichte ondersteuning op maat Generalisten werken aan de hand van een ZRM (zelfredzaamheidsmatrix) waarbij wordt ingegaan op verschillende leefgebieden.

5 Vragen van bewoners Financiën Ik heb schulden. Wat moet ik nu doen?
Kan iemand mij helpen om mijn administratie op orde krijgen en houden? Ik heb weinig inkomen en kan ons gezin niet meer voorzien in levensonderhoud. Wat moet ik nu doen? Ik heb geen geld meer om van kinderopvang gebruik te maken. Zijn er andere mogelijkheden? Sociaal netwerk Mijn huwelijk is beëindigd. Iedereen om mij heen is weggevallen. Hoe krijg in nieuwe contacten? Huisvesting Ik heb een brief gehad waarin staat dat ons gezin uit huis wordt gezet. Waar moet ik nu naartoe?

6 Lichamelijke gezondheid
Ik heb een beperking waardoor ik mijn huishouden (tijdelijk) niet meer kan doen. Kan ik hierin ondersteuning krijgen? Een tijdje geleden heb ik een ongeluk met de auto gehad waardoor ik in een rolstoel terecht ben gekomen. Hierdoor kan ik me in huis niet meer goed verplaatsen. Kan ik een traplift krijgen? Dagbesteding Vanwege een reorganisatie heb ik geen werk meer. Ik heb al zoveel gesolliciteerd maar kom niet aan werk. Wat kan ik nog doen? Vanwege het verliezen van mijn werk heb ik geen dagbesteding meer. Hoe kan ik weer structuur krijgen in mijn dagen?

7 Verslaving Ik wil stoppen met het drinken van alcohol. Maar heb niemand die me kan helpen. Huiselijke relaties Mijn ex-partner en ik zijn uit elkaar. De kinderen ervaren hier problemen mee. Kan ik ondersteuning krijgen voor mijn kinderen? Mijn kinderen luisteren niet naar mij. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze wel gaan luisteren? Participatie Hoe en waar kan ik Nederlands leren?

8 Aanmelden Bewoners (woonachtig in Eindhoven) kunnen met hun vraag bellen naar Wanneer er wordt gebeld naar WIJeindhoven krijg je de algemene telefoondienst. Hier wordt de vraag vanuit de bewoner helder gemaakt. Bewoner komt op aanmeldlijst van het team waar de bewoner woont. Wanneer bewoner bovenaan de aanmeldlijst staat neemt de generalist contact op met de bewoner om een keukentafelgesprek te plannen.

9 Vragen


Download ppt "Presentatie WIJeindhoven"

Verwante presentaties


Ads door Google