De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

zaterdag 4 november 2017 “De kracht van Luther”

Verwante presentaties


Presentatie over: "zaterdag 4 november 2017 “De kracht van Luther”"— Transcript van de presentatie:

1 zaterdag 4 november 2017 “De kracht van Luther”
tentoonstelling 500 jaar reformatie, gaat u mee? “De kracht van Luther” museum Catharijneconvent Utrecht informatie en aanmelding zie kerkblad en website Dorp

2 HAP! HE’SALWAYS PRESENT
Tienerclub HAP! zoekt leiding. Vind jij het leuk om met jongeren te werken van 12+? Heb je zin om 1x per twee weken je zondagavond vrij te maken? DAN ZOEKEN WE JOU! Meer informatie: Peter Schippers

3 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. F.A.J. Heikoop
Schriftlezing: Genesis 21: 1-21

4 Psalm 62: 1 Mijn ziel is stil tot God mijn Heer,
Vers 1 Mijn ziel is stil tot God mijn Heer, van Hem verwacht ik altijd weer mijn heil, - op Hem toch kan ik bouwen. Ik wankel niet, want Hij staat vast: mijn toevlucht, als het water wast, mijn rots, mijn enige vertrouwen.

5 Psalm 42: 1 en 5 (oude berijming)
Vers 1 't Hijgend hert, der jacht ontkomen, Schreeuwt niet sterker naar 't genot Van de frisse waterstromen, Dan mijn ziel verlangt naar God. Ja, mijn ziel dorst naar den HEER'; God des levens, ach, wanneer Zal ik naadren voor Uw ogen, In Uw huis Uw Naam verhogen?

6 Psalm 42: 1 en 5 (oude berijming)
Vers 5 Maar de HEER' zal uitkomst geven, Hij, die 's daags Zijn gunst gebiedt. 'k Zal in dit vertrouwen leven, En dat melden in mijn lied; 'k Zal Zijn lof zelfs in den nacht Zingen, daar ik Hem verwacht; En mijn hart, wat mij moog' treffen, Tot den God mijns levens heffen.

7 Psalm 149: 3 De HEER gedenkt in gunst de zijnen.
Vers 3 De HEER gedenkt in gunst de zijnen. Hij kroont de zwakken en de kleinen. Hij kent de stillen in den lande, het heil is nu ophanden. Weest verheugd, die den HEER verbeidt, nu Hij komt en u zelf bevrijdt. Prijst dan zijn naam bij dag en nacht en roemt zijn grote macht.

8 Psalm 68: 10 (oude berijming)
Vers 10 Geloofd zij God met diepst ontzag! Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen. Die God is onze zaligheid; Wie zou die hoogste Majesteit Dan niet met eerbied prijzen? Die God is ons een God van heil; Hij schenkt, uit goedheid, zonder peil,

9 Psalm 68: 10 (oude berijming)
Vers 10 Ons 't eeuwig, zalig leven; Hij kan, en wil, en zal in nood, Zelfs bij het naadren van den dood, Volkomen uitkomst geven.

10 Psalm 87: 1-4 Op Sions berg sticht God zijn heilge stede.
Vers 1 Op Sions berg sticht God zijn heilge stede. Zij heeft zijn hart, Hij houdt er open hof. O Godsstad, vrolijk zingen wij uw lof: door uwe poort zal ieder binnentreden.

11 Psalm 87: 1-4 Rahab en Babel zullen u behoren.
Vers 2 Rahab en Babel zullen u behoren. Ja volk na volk buigt eenmaal voor Hem neer en ieder land erkent Hem als de HEER. O moederstad, uit u is elk geboren!

12 Psalm 87: 1-4 God zal hen zelf bevestigen en schragen
Vers 3 God zal hen zelf bevestigen en schragen en op zijn rol, waar Hij de volken schrijft, hen tellen, als in Isrel ingelijfd, en doen de naam van Sions kindren dragen.

13 Psalm 87: 1-4 Zij zullen saam, de groten met de kleinen,
Vers 4 Zij zullen saam, de groten met de kleinen, dansend de harpen en cymbalen slaan, en onder fluitspel in het ronde gaan, zingend: 'In U zijn al onze fonteinen'.

14 Psalm 150: 1 Looft God, looft Hem overal.
Vers 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid en kracht van zijn naam en eeuwig wezen. Looft de daden, groot en goed, die Hij triomferend doet. Hem zij eer, Hij zij geprezen.

15 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "zaterdag 4 november 2017 “De kracht van Luther”"

Verwante presentaties


Ads door Google