De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Als je wordt gedwongen je aan te passen…

Verwante presentaties


Presentatie over: "Als je wordt gedwongen je aan te passen…"— Transcript van de presentatie:

1 Als je wordt gedwongen je aan te passen…
Daniel 1:5-8 Raamsdonksveer Als je wordt gedwongen je aan te passen…

2 De smeltkroes toetst -het zilver, de oven toetst -het goud, de Here toetst -het hart. Spr.17:3

3 Wij spreken alleen …omdat God ons daartoe waardig heeft gekeurd….
..niet om mensen te behagen…. maar wel God te behagen die mensen doorgrondt.

4 Kruisje verboden, hoofddoek wél toegestaan
Bijzonder Kerstfeest Een kerstfeest voor en met mensen met een verstandelijke beperking. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door: Leerlingen van Calvijn Groene Hart - Barendrecht Medewerkers Winterfeest Barendrecht Claudius Menswear - Barendrecht Kruisje verboden, hoofddoek wél toegestaan Stadhuis Utrecht krijgt halal voedsel In Amerikaanse en Canadese TV-programma’s wordt Europa steeds vaker Eurabia genoemd De internationale hulporganisatie Open Doors heeft dit jaar al vele honderden doodsbedreigingen geregistreerd van moslimmigranten aan het adres van christelijke vluchtelingen Duitse autoriteiten laten onofficiële Sharia rechtbanken hun gang gaan Kinderen Duitse school moeten verplicht islamitische ‘Allahu Akbar’ geloofsbelijdenis uit hun hoofd leren

5 Hoe gaat Daniël om met dit driejarig indoctrinatie programma?
andere taal andere cultuur nieuwe gewoonten nieuwe religie nieuwe namen

6 Waarom weigerde Daniel het voedsel van de koning?

7 Waarom weigert Daniel het voedsel?
Praktisch: mogelijk ongezond??? Cultureel: het was geen door God voorgeschreven koosjer voedsel Geestelijk; het is een geestelijke aanval op zijn Joodse identiteit

8 Welke houding wordt door God gezegend?
Integriteit; hij vergat nooit wie hij was. “Daniël nu nam voor in zijn hart, dat hij zich niet zou ontreinigen met de stukken van de spijs des konings, noch met den wijn zijns dranks” (S.V.) “U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen. Om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed volmaakt en hem welgevallig is.”

9 Welke houding wordt door God gezegend?
Discipline. Hij beheerst zijn ego en houdt zijn ‘lekkere trek’ in de hand. ‘Stel uzelf niet langer in dienst van de zonde als een werktuig van het onrecht, maar stel uzelf in dienst van God…… als een werktuig voor de gerechtigheid’.

10 Welke houding wordt gezegend door God?
Moedig zijn! Gij zult de meerderheid in het kwade niet volgen, noch in een rechtsgeding getuigenis afleggen met de meerderheid mee, om het recht te buigen. Wees waakzaam, volhardt in het geloof, wees moedig en sterk.

11 Welke houding wordt gezegend door God?
Nederigheid Daniel vroeg toestemming (8) Daniel deed een voorstel (12) Daniel laat de ander een keuze maken (13)

12 Omgaan met autoriteiten die druk uitoefenen
Ontwikkel een reputatie waarin je laat zien dat je verantwoordelijk wil zijn.

13 Omgaan met autoriteiten die druk uitoefenen
Ontwikkel een reputatie waarin je laat zien dat je verantwoordelijk wil zijn. Wees nederig en niet strijdlustig. “Gedraag je niet aanmatigend in aanwezig-heid van de koning; ga niet op de plaats van een voornaam persoon staan.” (spr. 25:6)

14 Omgaan met autoriteiten die druk uitoefenen
Ontwikkel een reputatie waarin je laat zien dat je verantwoordelijk wil zijn. Wees nederig en niet strijdlustig. Lieg niet en manipuleer niet “…We gaan niet sluw te werk, vervalsen het woord van God niet, maar maken de waarheid openlijk bekend”. (2 cor. 4:2)

15 Omgaan met autoriteiten die druk uitoefenen
Ontwikkel een reputatie waarin je laat zien dat je verantwoordelijk wil zijn. Wees nederig en niet strijdlustig. Lieg niet en manipuleer niet Doe een beroep op hun doelen en interesses

16 Omgaan met autoriteiten die druk uitoefenen
Ontwikkel een reputatie waarin je laat zien dat je verantwoordelijk wil zijn. Wees nederig en niet strijdlustig. Lieg niet en manipuleer niet Doe een beroep op hun doelen en interesses Kies de juiste plaats, de juiste tijd en de juiste woorden “Wie wijs is van hart, wordt verstandig genoemd, die op milde toon spreekt, heeft meer overtuigingskracht.. (Spr. 16:21)

17 Omgaan met autoriteiten die druk uitoefenen
Ontwikkel een reputatie waarin je laat zien dat je verantwoordelijk wil zijn. Wees nederig en niet strijdlustig. Lieg niet en manipuleer niet Doe een beroep op hun doelen en interesses Kies de juiste plaats, de juiste tijd en de juiste woorden Vertrouw op God als ze weigeren

18 En als ze weigeren? Ik heb Jezus bij me Ik heb de Heilige Geest in me
Ik mag steunen op Vaders beloften Ik heb de kerk om me heen


Download ppt "Als je wordt gedwongen je aan te passen…"

Verwante presentaties


Ads door Google