De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vandaag Aanwezigheid Presentaties psychiatrie en verslavingszorg Theorie les Begeleidingsmethoden in de ouderenzorg Afsluiting.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vandaag Aanwezigheid Presentaties psychiatrie en verslavingszorg Theorie les Begeleidingsmethoden in de ouderenzorg Afsluiting."— Transcript van de presentatie:

1 Vandaag Aanwezigheid Presentaties psychiatrie en verslavingszorg Theorie les Begeleidingsmethoden in de ouderenzorg Afsluiting

2 Begeleidingsmethoden in de ouderenzorg
Vroeger en nu. Ouderen recht doen aan het eigen leven. Werk vanuit interesse. Familie Geen familie Bedelen was bron van inkomen, Armen en oudeliedenhuizen. Zorg werd geboden door de overheid en de kerk. Voegen in de regels/dagschema van het huis. Het vertrouwde gewone mogelijk maken. 1965 moderne bejaardentehuizen geopend.

3 Opdracht. Wat houdt een zorgleefplan in? Wat zijn de richtlijnen voor het werken met een zorgleefplan? In een zorgleefplan staat beschreven hoe cliënten willen leven en op welke ondersteuning zij kunnen rekenen om te leven zoals zij dat willen. Gericht zijn op zowel de zorg maar ook op het welzijn van bewoners. Weten dat een zorgleefplan een groeiproduct is, je zult hier voortdurend aan werken. Client en familie mogen zelf bepalen welke hulp en behoeften erin staan.

4 Hospitalisatie Betutteling in de omgang met ouderen is een gevaar. ( het is weer voor een lekker wandelingetje). Ouderen zullen hier niet zo snel iets van zeggen, ze zijn beleeft tegen zusters en de dokter. (voorbeelden blz. 28) Hospitalisatie is het proces van gedragsverandering door aanpassing aan regels en gewoonten die in de instelling gelden

5 Opdracht Warme zorg Wat is warme zorg? Waar is warme zorg op gericht?
Een benaderingswijze die wordt ingezet bij ouderen met psychogeriatrische problemen (dementie). Niet op verbetering of op herstel, maar op verminderen van pijnlijke symptomen. (angst onveiligheid en onzekerheid).

6 Film van mevrouw Bogers


Download ppt "Vandaag Aanwezigheid Presentaties psychiatrie en verslavingszorg Theorie les Begeleidingsmethoden in de ouderenzorg Afsluiting."

Verwante presentaties


Ads door Google