De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

voor ZijActief-afdelingen

Verwante presentaties


Presentatie over: "voor ZijActief-afdelingen"— Transcript van de presentatie:

1 voor ZijActief-afdelingen

2 Hoe kun je effectief inzetten voor jouw afdeling?
Leer een pagina te maken en te gebruiken en krijg jouw afdeling in de kijker bij gebruikers van

3 “ZijActief-besturen”, kunnen een grote doelgroep bereiken via
Maar wie is onze doelgroep en hoe kunnen we het realiseren?

4 7 TIPS EeN FACEBOOKPAGINA VOOR Zij-Actief afdelingen:
. 7 TIPS EeN FACEBOOKPAGINA VOOR Zij-Actief afdelingen: Heel wat afdelingen van onze verenigingen zijn aanwezig op Facebook. Dat is immers een goede manier om je afdeling zichtbaar te maken, informatie te delen en in conversatie te treden met het publiek. In de praktijk verloopt dat echter niet altijd vlekkeloos. Daarom deze 7 tips, die jullie kunnen helpen om meer uit Facebook te halen.

5 1 BOUW JE PAGINA VOLGENS DE REGELS VAN DE KUNST OP
Veel afdelingen gebruiken een persoonlijke profielpagina. Dit mag niet volgens de gebruiksvoorwaarden van Facebook Je mist een aantal voordelen die een organisatiepagina wél biedt, zoals b.v. statistieken Besteed zorg aan de afwerking van je pagina Zorg voor een beknopt en wervend infotekstje Een profielafbeelding in het door Facebook vereiste vierkante formaat .

6 2 MAAK MINSTENS 2 MENSEN BEHEERDER VAN JE PAGINA
Een belangrijk voordeel van een pagina ten opzichte van een persoonlijk profiel is dat je meerdere mensen beheerder kunt maken. Op die manier kunnen meerdere mensen berichten plaatsen en reageren op commentaren, en kan het werk een beetje verdeeld worden. Het is ook een manier om gemotiveerde bestuursleden meer bij de werking te betrekken. Je voorkomt er allerlei problemen mee. Als een beheerder gedurende een bepaalde periode onbereikbaar is wegens ziekte of vakantie, of de vereniging verlaat, kan iemand anders de pagina overnemen. .

7 VIND ZO VEEL MOGELIJK ANDERE PAGINA’S LEUK
. 3 VIND ZO VEEL MOGELIJK ANDERE PAGINA’S LEUK Om te beginnen: Vind als ZijActief pagina alle afdelingen en lokale pagina’s leuk en omgekeerd. Voeg de pagina’s van de andere sociale en culturele organisaties die in je gemeente of stad actief zijn toe aan de vind-ik-leuks van je eigen pagina. via het pagina-overzicht krijg je heel snel een idee van wat er in je omgeving reilt en zeilt, en aan de andere kant helpt dit ook om je eigen statusupdates te verspreiden.

8 MAAK EEN herkenbare OMSLAGAFBEELDING
4 MAAK EEN herkenbare OMSLAGAFBEELDING Hou er rekening mee dat die omslagafbeelding bepaalde afmetingen moet hebben (851 x 315 pixels) om mooi in je pagina te passen. Er zijn veel tools voorhanden om, zonder veel technische kennis, aantrekkelijke afbeeldingen te maken. Met bv PicMonkey kan je bijvoorbeeld fotocollages maken met 3 tot 7 foto’s in 4 verschillende sjablonen. .

9 MAAK GEBRUIK VAN FOTO’S, VIDEO EN AFBEELDINGEN
5 MAAK GEBRUIK VAN FOTO’S, VIDEO EN AFBEELDINGEN Foto’s en video’s doen het goed op Facebook; ze worden sneller gedeeld en leuk gevonden. De afmetingen van je afbeelding moet aangepast zijn aan de vereisten die Facebook daarvoor stelt. Als je foto groot genoeg is (1200 pixels breed en 700 tot 1200 pixels hoog)) vult die netjes de hele breedte van je tijdlijn Is je afbeelding in verhouding te breed of te hoog, snijdt Facebook een gedeelte ervan weg, hierdoor kan een belangrijk stuk informatie weg vallen. Een uitstekende tool is Canva. Ideaal om afbeeldingen te maken voor gebruik op sociale media Wat video’s betreft: een video die je naar Facebook zelf uploadt zal het beter doen dan een die je vanaf YouTube of een andere externe bron insluit .

10 6 PUBLICEER REGELMATIG Door berichten op je pagina te posten bereik je op twee manieren je doelgroep: Via mensen die je pagina bezoeken Omdat mensen die je pagina leuk gevonden hebben Lang niet alle berichten die je op je pagina zet komen in de tijdlijn van je fans terecht. Facebook filtert dit volgens een zorgvuldig geheim gehouden filtersysteem (algoritme) Daarom is het belangrijk om regelmatig te posten, minstens een paar keer per week Als je maar af en toe een bericht plaatst, verkleint de kans dat het door je volgers gezien wordt .

11 PUBLICEER GOEDE INHOUD
7 PUBLICEER GOEDE INHOUD Facebook draait om zenden én ontvangen| Probeer door middel van goede inhoud de conversatie met je publiek te bevorderen door te reageren op vragen en commentaren Beperk je niet alleen tot het aankondigen van activiteiten Post verslagen van activiteiten Plaats foto’s van je activiteit Stel vragen Neem regelmatig berichten over van anderen, die voor jouw publiek ook interessant kunnen zijn .

12 .

13 Welke namen zijn toegestaan op Facebook?
. Welke namen zijn toegestaan op Facebook? Hoe kan ik kiezen waarover ik meldingen ontvang? Waar vind ik mijn instellingen? Hoe wijzig ik mijn wachtwoord of stel ik deze opnieuw in? Waarom kan ik niet reageren op een bericht of gesprek op Facebook?

14 Facebook voor mobile apps en desktop-apps Foto’s Toegankelijkheid
. Een account maken Groepen Vrienden toevoegen Evenementen Je startpagina Apps en games Berichten Facebook voor mobile apps en desktop-apps Foto’s Toegankelijkheid Video’s

15 Aanmelden en wachtwoord Toegang krijgen tot je gegevens
. Aanmelden en wachtwoord Toegang krijgen tot je gegevens Je profiel en instellingen Je account deactiveren of verwijderen Je naam wijzigen Je account veilig houden Meldingen Voorkeuren en nieuwsoverzicht

16 Je account veilig houden Iemand verwijderen als vriend of blokkeren
. Jou privacy Veilig blijven Je account veilig houden Iemand verwijderen als vriend of blokkeren Gehackte en nepaccounts

17 Je identiteitsbewijs uploaden Een probleem met Facebook rapporteren
. Misbruik melden Je identiteitsbewijs uploaden Een probleem met Facebook rapporteren Auteursrecht Een privacyschending rapporteren Handelsrecht Beleid Facebook Gehackte en nepaccounts Het account van een overleden persoon beheren

18 Ga naar www.facebook.com
2 Account aanmaken Ga naar En klik onderaan op :

19 . Hier kun je een community aanmaken met het adres van je eigen afdeling Voordeel is dat anderen geen berichten erop kunnen plaatsen en je geen reacties ziet die aan jouw account worden gegeven Facebook stuurt een bericht naar jouw verenigings adres Bevestig dit om het account te activeren

20 . Als je dit gedaan hebt kun je altijd inloggen en naar je eigen account gaan door gebruik te maken van de bovenste balk op de startpagina

21 vul de lege velden in en klik vervolgens op de knop registreren
. vul de lege velden in en klik vervolgens op de knop registreren

22 .

23 .

24 .

25 .

26

27 Bedankt voor jullie aandacht
Bedankt voor jullie aandacht!   We Breien er een einde aan en graag tot een volgende keer.


Download ppt "voor ZijActief-afdelingen"

Verwante presentaties


Ads door Google