De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het is vandaag Girlsday!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het is vandaag Girlsday!"— Transcript van de presentatie:

1 Het is vandaag Girlsday!
Speciale dag voor meisjes over bètawetenschappen, techniek en ICT! <Naam bedrijf> <Naam school> <Datum>

2 Wat is Girlsday? Speciale dag voor meisjes om kennis te maken met bètawetenschappen, techniek en ICT Meisjes gaan op bezoek bij technische bedrijven Niet alleen hier, maar door heel Nederland gaan meisjes op excursie bij honderden bedrijven!

3 Waarom Girlsday? In Nederland werken te weinig mensen in de bèta, techniek en ICT, en die mensen zijn wel nodig! Meisjes denken vaak dat techniek saai, vies en alleen voor jongens is. Niks is minder waar! Tijdens Girlsday willen we laten zien dat er heel veel leuke beroepen zijn in de techniek en dat er ook vrouwen werken!

4 Vraag: Met wie praten leerlingen het meest over hun profielkeuze?
Ouders Leeftijdgenoten (andere leerlingen, vrienden) School (decanen en docenten) Het antwoord is A. Natuurlijk praat je er ook over met leeftijdsgenoten en op school. Maar vaak toch het meest met je ouders. Daarom is het belangrijk dat je hen vertelt wat je leuk vindt. Vaak is het zo dat ouders nog meer dan jullie zelf vinden dat techniek niets voor meisjes is. Daarom is het belangrijk dat je wanneer je Nprofiel leuk lijkt dat je daar met hen over praat. Verder is het natuurlijk leuk en belangrijk om met zoveel mogelijk mensen over deze keuze te praten, zodat je je keuze op zoveel mogelijk informatie kunt baseren. Tenslotte: kies vooral wat je leuk vindt, en niet wat je vriendin wil.

5 Vraag: Welk cijfer voor exacte vakken moet je hebben om een natuurprofiel te kiezen?
Een 7 of hoger Een 8 of hoger Een voldoende Met een voeldoende kan je al prima voor een natuurprofiel kiezen, je hoeft echt geen achten te halen!

6 Stelling: Ik vind dat ik goed ben in wiskunde
Eens Oneens Wie vind van zichzelf dat ie goed is in Wiskunde? Wie staat er een voldoende voor wiskunde? [Hier zie je vaak enorme verschillen in het aantal vingers] Als ik deze vraag in een klas vol met jongens had gesteld hadden de meesten van hen al bij mijn eerste vraag hun vinger opgestoken: jongens hebben vaak sneller dan meisjes de neiging om te zeggen dat ze ergens goed in zijn. Vooral als het gaat om prestaties op exacte vakken. Maar jullie zijn dus even goed als zij!

7 Over <naam bedrijf>
<wat doen jullie?> <is het een groot/klein bedrijf?> <wat maken jullie? geef een voorbeeld van iets wat de meisjes kennen> <geef een voorbeeld van hoe techniek gebruikt wordt?> <welke talenten heb je nodig binnen het bedrijf?> <waarom zoeken jullie juist technische vrouwen?>

8 Wat gaan we vandaag doen?
<omschrijving programma>

9 Veel plezier! Kijk ook eens op DigiVita of Dit Doe Ik voor nog meer informatie over opleidingen en beroepen in bèta, techniek en ICT!


Download ppt "Het is vandaag Girlsday!"

Verwante presentaties


Ads door Google