De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het

Verwante presentaties


Presentatie over: "O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het"— Transcript van de presentatie:

1 O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het
Shut Up Windows 10 O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het

2 Wat is O&O ShutUp10 Het is een gratis antispy tool van de firma O&O Software Het laat toe om op een eenvoudige en goed gedocumenteerde manier windows 10 goed en redelijk veilig in te stellen, zonder zelf alles te moeten uit en op te zoeken.

3 Wat doet O&O ShutUp10 Het nieuwe model van windows is in analogie met android nu veel meer gericht op het verzamelen van UW informatie en daaruit gerichte reclame afleiden en op de gebruiker af sturen. Het moto is de klant beter van dienst zijn…. Maar ook wel een kleeeeein beetje om er miljoenen mee te verdienen. Dit programma laat toe om de meeste spy instellingen aan of uit te zetten Bij het uitkomen van windows 10 in 2015 hebben we dit al uitvoerig besproken sept 2015 Al de items van 21 sept 2015 gaan over windows 10 en de beveiliging.

4 Security Paswoord tonen tijdens ingave Opnemen van alles wat je doet
Informatie verzamelen door microsoft van alles wat je doet op je pc. Controle van DRM beveiligde files via de windows media player. Nog beter gebruik bv de VLC player Apps geen toegang geven via WiFi . Dit is wel drastisch, want dan werken die apps ook niet meer OPM: Switch is ROOD is aan (Microsft instelling) Switch is GROEN is uit = jou keuze

5 Windows Defender and Microsoft Spynet
Beletten dat windows defender aller hande informatie meld aan het baasje. Als je defender toch wil gebruiken, dan moet je de laatste switch wel aan laten staan natuurlijk Een andere optie is om een andere virusscanner te gebruiken. Maar dan zou ik toch de eerste 3 switchen groen zetten

6 Privacy Beletten dat handgeschreven tekst wordt opgestuurd om microsoft toe te laten jou handschrift te leren herkennen Toe laten (of niet) dat er een overzicht wordt gemaakt van alles wat er op je pc is geinstalleerd. De camera uit zetten op het opstart scherm. Niet toestaan dat er een advertentie ID van jou wordt gemaakt Niet toestaan dat er informatie wordt verzameld over alles wat je typt op je pc. Niet toestaan dat microsoft experimenteerd met jou pc Geen advertenties via het Bluetooth kanaal versturen Indien niet nodig uitzetten van vingerprint, gezichtsherkenning iris scan… Apps niet toelaten om in lijsten op je pc te neuzen om beter reklame te kunnen sturen.

7 App privacy Apps niet toelaten om info uit je account te halen
Windows niet toelaten om je apps op te volgen Apps niet toelaten om in diagnostische lijsten op je pc rond te neuzen. De volgende switch kan apps beletten om hun werk te doen. Bv Skype zonder camera en microfoon laat nog enkel typen toe voor berichten. Dus aan of uit zetten volgens behoefte.

8 Web Browser Microsoft Edge
Als je Edge gebruikt, beletten dat er allerhande informatie wordt verzamelt. Als je besluit een andere browser te gebruiken, dan is het nog maar de vraag of deze minder data verzamelen. Chrome van Google lijkt mij op dit vlak niet minder verdacht dan Edge.

9 Synchronization of Windows Settings
Aan of Uit zetten dat windows via je account al je pc’s hetzelfde instelt. Zelfde taal, klavier, paswoorden enz. Als je dit praktisch vind, dan mag je deze functies niet groen zetten.

10 Cortana (Personal Assistant)
Alles wat te maken heeft met Cortana (besturing van de pc via spraak) aan of uit zetten Om Cortana verder te ontwikkelen wordt zowat alles wat je zegt als info doorgestuurd. Voorlopig is de Nederlandse versie nog niet actief.

11 Location Services Toe laten dat je locatie wordt bepaald en doorgegeven voor allerhande doeleinden. Niet enkel eventueel aanwezige GPS hardware wordt gebruikt voor locatie bepaling. Dit is vooral van belang voor de smartphone en tablet versie, een desktop blijft meestal wel terplaatse staan

12 User Behavior Doorsturen van telemetrie data wordt uitgeschakeld
Dit is data die wordt gebruikt om je gebruik en gedrag te analyseren voor o.a. reclame doeleinden.

13 Windows Udate Windows toelaten om via uw pc andere pc’s te laten updaten (peer to peer) Bepaalde update mogelijkheden aan of uit zetten Dit is volgens eigen keuze, maar windows 10 is ontworpen om verder te groeien via updates, dus alles uit zetten is niet aangewezen.

14 Lock Screen Automatisch wijzigen van de lock screen beelden en eventueel extra tips en info en reclame geven via het lock screen.

15 Miscellaneous Geen feedback geven aan microsoft
Als je Bing wil gebruiken ipv Google moet je hem laten aanstaan. Opgelet met de laatste, want deze zet OneDrive aan of af

16 Nog dit In de creators update is de browser Edge vernieuwd.
Of het aan deze update ligt, of dat het reeds vroeger is aangepast, Op staat uw persoonlijke instelling voor reclame om aan/uit te zetten. Deze staat na de laatste update weer op aan (zie ook de uitleg van sept 2015 waar dit besproken wordt).

17 En dat C:\Windows\System32\drivers\etc hier staat het bestandje HOSTS
Dit is de verbinding van de pc met het internet. In onze vorige uitleg hebben we hier aanpassingen gedaan om verbindingen met de advertentie wereld te blokkeren. Een verse windows geeft ons een vers hosts bestand. Het is dus aan te raden om van dit bestand zelf een kopie te maken VOOR je een update doet en nadien je kopie terug te plaatsen. Zie ook Okt


Download ppt "O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het"

Verwante presentaties


Ads door Google