De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1."— Transcript van de presentatie:

1 1

2 Hoe ziet de avond eruit? Voorstellen kerngroep Doel van de avond Wat maakt ‘prettig’ wonen? Marieke Heilbron Pauze Hoe is de HLVE ontstaan? Wat heeft de HLVE tot nu toe gedaan! Wat gaat de HLVE doen Financiële verantwoording Mee praten – meedenken, u doet toch ook mee!

3

4 Het stichtingsbestuur Jeanne Kal (voorzitter) Ria Huisman (penningmeester) Geert Hurkens (secretaris) José van Spellen Cindy Abeling Annet Belt Georgina van Velzen

5 Zonder huurders geen Huurders Leusden Voor Elkaar.
In 2015 organiseerde Woningstichting Leusden (WSL) een werkgroep Participatie/themagroep. Huurders spraken met WSL over de wijze waarop zij betrokken worden bij beleidsmatige onderwerpen zoals het ondernemingsplan, begroting en huuraanpassing. Uit deze participatie groep is in 2016 een kerngroep ontstaan “Huurders Leusden Voor Elkaar” (HLVE).

6 De HLVE is onafhankelijk en zelfstandig ten opzichte van WSL en Gemeente.
De HLVE bestaat uit huurders die zich vrijwillig inzetten voor het algemeen sociaal huurdersbelang in Leusden. Doelstelling is: Het bevorderen van gelijkwaardig en goed overleg tussen verhuurder en huurdersorganisatie en bewonerscommissies.

7 Alle bewonerscommissies zijn bezocht om de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) te bespreken. In december 2016 is de officiële SOK tussen Woningstichting Leusden en de HLVE ondertekend. Ook participeert de HLVE als gelijkwaardig lid bij het tripartiet overleg ‘de prestatieafspraken met de WsL, gemeente Leusden en HLVE’.

8 Prestatieafspraken De prestatieafspraken is een doorlopend thema wat aan de orde komt. Hierin wordt ook het huurbeleid/huursombenadering afgesproken. De prestatieafspraken worden gemaakt met de WsL en gemeente Leusden

9 Wat hebben we nog meer gedaan?
De HLVE overlegt met en adviseert de Woningstichting op verschillende beleidsterreinen. Zo heeft zij advies uitgebracht over het huurbeleid, de begroting/financiering, onderhoud en duurzaamheid. En ook instemming verleend bij de beleidsonderwerpen zoals de begroting 2017, geschillencommissie, ondernemingsplan, klachtenmanagement. 9

10 Themagroep Zoals de WsL begonnen is met een particitpatie-/themagroep, zo zet de HLVE dit voort. Zij heeft het voornemen vier themagroepen per jaar te organiseren. Elke groep komt 3-4 keer bij elkaar en brengt dan advies uit aan de WsL

11 Deelnemers Themagroep
Van deelnemers van een themagroep is het prettig wanneer zij: Vrijwillig tijd beschikbaar stellen - Samenwerken Hoofdzaak van bijzaak kunnen onderscheiden Documenten kunnen lezen Regelmatig lezen

12 U doet toch ook mee? Voor elke themagroep worden huurders uitgenodigd zich aan te sluiten. U ontvangt dan spoedig de nodige informatie. - prestatieafspraken (begint 4 september 2017)

13 Goed toezicht en bestuur is een kunst!
De HLVE kan op voordracht leden voor de Raad van Toezicht (RvT) voordragen. Zo heeft de HLVE zitting gehad in de sollicitatie procedure van Karin Broekhuizen en zij zit als huurdervertegenwoordiging in de RvT. In de komende maanden zal de HLVE weer meedoen in een sollicitatie procedure voor een nieuw lid RvT met deskundigheid ‘kennis/ervaring op het gebied van governance en bestuur"

14 Ook de themagroepen worden ondersteund door een adviseur.
Frans de Munk De HLVE laat zich adviseren en ondersteunen door adviseurs. Ook de themagroepen worden ondersteund door een adviseur. HLVE is lid van de Nederlandse Woonbond.

15 Financiën De HLVE kan haar werkzaamheden doen doordat zij financiële ondersteuning ontvangt van de WsL. De gehouden enquête (voorjaar 2017) is financieel ondersteund door WsL en de Gemeente Leusden. Wij hebben, voorlopig, een ambtelijk secretaris. Dit geeft aan hoeveel belang zij hebben bij ons werk.

16 Wat wij niet doen: - Wij zijn geen klachtenbureau
Wat wij niet doen: - Wij zijn geen klachtenbureau. Daarvoor is er een directe lijn met de WSL. - Voor reparatie-aanvragen kunt u direct contact opnemen met de technische dienst van de WSL.

17 Communicatie Op de volgende manieren proberen we contact met u te houden eigen website facebook Ook wordt er regelmatig getwittert We willen een (digitale) nieuwsbrief uitgeven

18 Dit alles kunnen wij, als toch wel kleine kerngroep, niet zonder u.
Het is fijn wanneer u ons komt versterken met Het werk van een secretaris Het werk van communicatie Het bij houden van de website En natuurlijk meedenken in een themagroep Het is fijn zijn als zich nu aanmeldt om mee te denken of andere adhoc activiteiten wil mede organiseren. U denkt en praat toch ook mee!

19 HUURDERS LEUSDEN VOOR ELKAAR
U doet mee!


Download ppt "1."

Verwante presentaties


Ads door Google