De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rentmeesterschap Een rentmeester is iemand die het financiële en zakelijke beheer voert over de onroerende goederen van iemand anders. Wat betekent rentmeesterschap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rentmeesterschap Een rentmeester is iemand die het financiële en zakelijke beheer voert over de onroerende goederen van iemand anders. Wat betekent rentmeesterschap."— Transcript van de presentatie:

1 Rentmeesterschap Een rentmeester is iemand die het financiële en zakelijke beheer voert over de onroerende goederen van iemand anders. Wat betekent rentmeesterschap in het kader van goed en recht doen?

2 Lezen uit de Bijbel Psalm 8 – ‘U hebt hem (de mens) bijna een god gemaakt’

3 Gesprekje met drie gemeenteleden
Nav ecologische voetafdruk. NB 1,7 ha per wereldbewoner nodig, op dit moment per wereldbewoner 2,6 ha per wereldbewoners gebruikt. Hoe zit het met jou?

4 Rentmeesterschap in de Bijbel
De aarde en alles erop is van God – Ps 24, 1 / Hag 2, 9. De mens is geschapen als beeld van God (Gen 1, 26-27), dus om ‘verlengstuk’ van God op aarde te zijn en de aarde te beheren in naam van God.

5 Rentmeesterschap in de Bijbel Eigenschappen van de rentmeester
Als rentmeester ben je Gods ‘econoom’. Een ‘econoom’ van God is betrouwbaar, verstandig, trouw aan zijn Heer, bereid om verantwoording af te leggen en voert de agenda van God uit.

6 Rentmeesterschap in de Bijbel Eigenschappen van de rentmeester
Rentmeester in de praktijk Wat ik ‘heb’ is mij toevertrouwd. Ik ben niet op aarde om zoveel mogelijk bezit te verzamelen, maar om goed en recht te doen in Gods naam.

7 Rentmeesterschap in de Bijbel Eigenschappen van de rentmeester
Rentmeester in de praktijk Voorbeeld: Aandacht voor duurzaamheid!

8 Stellingen

9 Stellingen Door de zondeval kunnen wij mensen geen goede rentmeesters meer zijn

10 Stellingen Als je christen bent, ga je voor duurzaamheid

11 Stellingen Goed rentmeesterschap betekent dat we om te beginnen van onze kerk een groene kerk maken

12 Stellingen Als kerk is het belangrijker om te evangeliseren dan om je in te zetten voor duurzaamheid

13 Stellingen Goed rentmeesterschap is: groene stroom gebruiken, fair trade producten kopen, biologisch eten en je kleden


Download ppt "Rentmeesterschap Een rentmeester is iemand die het financiële en zakelijke beheer voert over de onroerende goederen van iemand anders. Wat betekent rentmeesterschap."

Verwante presentaties


Ads door Google