De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Over de online enquête De enquête was online beschikbaar tussen 5 januari 2017 tot en 11 januari In totaal hebben we 1406 antwoorden verzameld: 863.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Over de online enquête De enquête was online beschikbaar tussen 5 januari 2017 tot en 11 januari In totaal hebben we 1406 antwoorden verzameld: 863."— Transcript van de presentatie:

1 Vlaams Energieagentschap De woningpas Prioriteitenenquête Christophe Ballet

2 Over de online enquête De enquête was online beschikbaar tussen 5 januari 2017 tot en 11 januari 2017. In totaal hebben we 1406 antwoorden verzameld: 863 compleet ingevulde antwoorden. 579 gedeeltelijk ingevulde antwoorden. Wij hebben in onze analyse altijd alle volledige antwoorden geanalyseerd. Wij zien geen opmerkelijke verschillen tussen de antwoorden van de verschillende doelgroepen.

3 Wie heeft de enquête ingevuld?

4 Wie zijn de andere?

5 Wat vindt men belangrijk om op te laden?

6 Welke documenten wil men inkijken?

7 Met wie wil men documenten delen?
We zien dezelfde verhouding voor alle documenten tussen het aantal personen met wie ze willen delen. Vooral met specifieke personen (tussen 61% en 89%). Iets minder met potentiële kopers (tussen 30% en 45%). Relatief weinig met huurders (tussen 3% en 6%). Enkel huurcontracten en prijzen, foto’s van de woning en het definitief plan van de architect willen ongeveer tussen de 20% en 35% delen met huurders. Relatief weinig wil de documenten openbaar stellen (tussen 3% en 10%).

8 Welke vergunningen/attesten vindt men interessant?

9 Nuancering van “informatie over eigenaars”
Huurders vinden informatie over eigenaars belangrijk terwijl eigenaars die willen verhuren dit helemaal niet belangrijk vinden

10 Met wie willen ze die documenten delen?
We zien dezelfde verhouding voor alle documenten tussen het aantal personen met wie ze willen delen. Vooral met specifieke personen (tussen 55% en 70%). Iets minder met potentiële kopers (tussen 49% en 60%). Relatief minder met huurders (tussen 23% en 30%). EPC attesten en keuringen willen ongeveer 45% delen met huurders. Relatief weinig wil de documenten openbaar stellen (tussen 15% en 25%). Gegevens over de omgeving wil 35% openbaar stellen en informatie over keuringen wil maar 10% openbaar stellen.

11 Welke functionaliteiten moeten in de woningpas?

12 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?

13 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij geven aan dat ze meer informatie willen over verschillende faciliteiten in de buurt: Parkeermogelijkheden Openbaar vervoer Scholen, winkels, overstromingsgebied

14 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij willen meer informatie over verschillende keuringen en attesten: Vooral electriciteit, water en gas. Ook willen zij graag de datum weten van de verschillende keuringen.

15 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij willen ook weten welke verschillende aansluitingen er mogelijk zijn in de straat: De meeste vragen zich af of er een aansluiting voor gas aanwezig is. Andere zijn ook geintereseerd in de afscheiding tussen water en rioolwater.

16 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij willen een duidelijke plattegrond van de woning: De meeste mensen willen een zo duidelijk mogelijk plan van de woning met foto’s. Sommigen willen op deze kaart ook uitbreidingsmogelijkheden zien.

17 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij willen vooral gegevens over het kadastraal inkomen. Anderen zijn op zoek naar landmetergegevens, sectie en perceelnummer.

18 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij willen meer inzicht in het energieverbruik van woningen. Sommigen geven aan dat het EPC niet volstaat en willen concreter inzicht zoals energiefacturen en concrete tips om meer energie te besparen.

19 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij willen concrete gegevens over de uitgevoerde werken en onderhoudswerken. Ze willen ook de contactgegevens van de vakmensen om deze te contacteren als er een probleem is.

20 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij geven aan dat het post interventie dossier al veel van deze gegevens bevat en zouden het handig vinden om deze ook op te laden in de woningpas. Anderen vragen zich af of de wonigpas dit dossier zal vervangen.

21 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij zijn ook geïntereseerd in informatie over hangende betwistingen, geschillen en rechtszaken.

22 Welke functionaliteit wil men nog toevoegen aan de woningpas?
Zij willen rechtstreeks premies aanvragen via de woningpas. Sommigen willen ook een overzicht over de reeds toegekende premies.

23 Zijn er nog andere opmerkingen?

24 Zijn er nog andere opmerkingen?
Zij bekommeren zich over de privacy van alle gegevens in de woningpas. Vooral het “openbaar stellen” van gegevens schrikt veel mensen af.

25 Zijn er nog andere opmerkingen?
Zij hebben vooral schrik dat de overheid de woningpas zal gebruiken om extra controle uit te voeren. Sommige vrezen dat de overheid de gegevens in de woningpas zal gebruiken om extra belastingen in te voeren.

26 Zijn er nog andere opmerkingen?
Zij geven nog eens extra aan dat het een goed idee is.

27 Zijn er nog andere opmerkingen?
Zij stellen zich vragen over de betrouwbaarheid van de afgeleverde vergunningen en attesten. Ook hebben zij twijfels over de deskundigheid van de personen die de certificaten opmaken. Er kan volgens sommigen nog veel gefraudeerd worden.

28 Zijn er nog andere opmerkingen?

29 Zijn er nog andere opmerkingen?
Zij bekommeren zich over de werklast van de woningpas. Meeste vragen zich af wie al de documenten zal moeten opladen. Andere hebben het over een nieuwe “administratieve rompslomp”.

30 Zijn er nog andere opmerkingen?

31 Zijn er nog andere opmerkingen?
Zij geven aan dat het gebruiksvriendelijk moet zijn voor iedereen. Ook willen ze dat het administratief niet te ingewikkeld wordt.

32 Zijn er nog andere opmerkingen?
Zij maken zich zorgen over de werklast en de moeilijkheid voor oude gebouwen om sommige documenten op te zoeken. Ze zien dus liever niet dat de woningpas voor iedereen verplicht zal worden.

33 Zijn er nog andere opmerkingen?
Zij bekommeren zich over de veiligheid van de gegevens die op het internet worden bewaard. Ze hebben schrik dat sommige partijen misbruik zullen maken van de gegevens.

34 Vragen?


Download ppt "Over de online enquête De enquête was online beschikbaar tussen 5 januari 2017 tot en 11 januari In totaal hebben we 1406 antwoorden verzameld: 863."

Verwante presentaties


Ads door Google