De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nieuwe wetgeving sinds 1 januari 2015

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nieuwe wetgeving sinds 1 januari 2015"— Transcript van de presentatie:

1 Nieuwe wetgeving sinds 1 januari 2015
Wijzigingen Hier komt ook tekst

2 Wat vervangt de Participatiewet??
Wsw; geen instroom meer mogelijk Wet werk en bijstand (Sociale dienst) Nieuwe Wajong 2015 alleen toegankelijk voor personen die niet kunnen werken; nu niet en ook in de toekomst niet.

3 Wat is er anders? Werk boven Inkomen
We kijken wat je kunt maar ook waar de kansen op (betaald) werk het grootst is. Gemeenten zijn verantwoordelijk; keuzes kunnen per gemeenten verschillen Uitkering pas aan de orde als iemand 18 jaar is en zich bij Werk en Inkomen meldt voor werk en uitkering. Jongeren terug naar school (indien mogelijk)

4 Dienstverlening. We onderscheiden 4 arrangementen: Direct naar werk.
Werk met loonkostensubsidie Werk als opstap met behoud van uitkering 4A Op Maat 4B Meedoen naar vermogen; verschillende vormen van dagbesteding: onbetaald werk Voor mensen die vanuit dagbesteding een stap richting werk kunnen zetten kan het project Op Maat de brug zijn.

5 Nieuwe kansen Leerlingen van scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijkscholen worden automatisch opgenomen in het doelgroepenregister Daardoor meer kans op een baan want werkgevers willen meer banen beschikbaar stellen voor mensen die in het doelgroepenregister zitten (banenafspraak).

6 Regionale samenwerking
Eigen keuzes gemeenten maar wel regionale afstemming Scholen hebben leerlingen uit verschillende gemeenten daarom 1 overdrachtsformulier en 1 contactpersoon per gemeente. School vult formulier zo volledig mogelijk in met advies maar gemeente bepaalt uiteindelijk (in overleg met betrokkkene) het vervolgtraject en welke ondersteuning wordt ingezet en bij wie Let op; niet alle gegevens mogen zomaar worden overgedragen. Schriftelijke toestemming van ouders of leerling is nodig.

7 Naar dagbesteding? Hoe gaat dit nu in de gemeente Utrecht
Toegangspoort is het buurtteam (Decaan) Er is géén leeftijdgrens voor leerlingen In overleg met deelnemer: -wat is een goede werkplek? (vaak al stageplek) -Welke aanbieder lijkt jou het beste? (keus uit 25) Kijk ook zelf op: Jekuntmeer.nl en selecteer op Arbeidsmatige Activering Je kan altijd van aanbieder veranderen.

8 Meer informatie nodig? Vragen over werk mail naar: jongeren@utrecht
Vragen over dagbesteding mail naar:


Download ppt "Nieuwe wetgeving sinds 1 januari 2015"

Verwante presentaties


Ads door Google