De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.codeculturelediversiteit.nl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.codeculturelediversiteit.nl."— Transcript van de presentatie:

1

2 Ghieslaine Guardiola diversity guide Pax Y Paz Music & Media

3 Richtje Sybesma directeur binoq atana

4 ATANA met ruim 650 atanezen
BINOQ ATANA Aanjager van de Code Culturele Diversiteit met o.a. met de CCD Award en de uitgebreide diversiteitsscan

5 Wat is de Code? De Code is een instrument voor culturele instellingen (en fondsen) om diversiteitsbeleid vorm te geven. => diversiteitsbeleid is het streven naar een inclusieve organisatiestrategie- en cultuur => op alle organisatiegebieden (o.a. artistiek, management, marketing, dus ook HR) en alle niveaus binnen de organisatie

6

7 There must be an appetite for change!
Alistair Spalding Succesfactoren Cultuuromslag voorwaarde om te komen tot inclusief denken en handelen (meer-richtingenverkeer – oogkleppen af) Leiderschap – de top draagt het binnen en buiten de organisatie (uit) Meten en Monitoren van de resultaten (duurzaamheid)

8

9 Aanpak WHY: Bepaal de urgentie voor de instelling Omschrijf je visie en missie What: Stel per P doelen (consensus) Breng per P in kaart wat er al is How: Bepaal acties en tijdpad Investeer en reserveer tijd en geld Neem de P’s op in de cyclus van planning, control en verantwoording

10 Maar eerst…. Dan Benoemen WHY (visie, missie) WHAT (doelen)
Werken aan Bewustwording: onderzoeken van de WHY persoonlijk en binnen de organisatie creëren van draagvlak, cultuuromslag Dan Benoemen WHY (visie, missie) WHAT (doelen) En Bewegen HOW (acties, tijdpad, monitoring)

11 Why? Definiëren van de urgentie
Oefening: Vraag elkaar 5 x waarom? Schrijf de laatste Why op een kaart.

12 Waarom is kunst voor jou belangrijk?
Why? Voorbeeld: Waarom is kunst voor jou belangrijk?

13 Why? Oefening 5 x Why in duo’s Wissel na 5 minuten Schrijf je laatste ‘why’ op Waarom is een divers Personeelsbestand voor jouw instelling belangrijk?

14 Why? RESULTATEN

15 Sandrijn Dekkers Melkweg Amsterdam

16 WHAT? HOW? 1. Stel doelen: Ons personeelsbestand is een afspiegeling van de samenleving. Dat betekent in onze omgeving dat over drie jaar 30% van de medewerkers een cultureel diverse achtergrond heeft. 2. Formuleer acties: Alle medewerkers leren omgaan met diversiteit door middel van training (bijv. ‘unconsious bias’). Gericht werven in cultureel diverse netwerken. Inclusiviteit uitgangspunt bij vacaturetekst, selectiecommissie, etc. Hanteren van de Rooney Rule bij elke sollicitatie 3. Inbedden in beleid en begroting: Voor het inzetten van andere wervings- en selectiemethoden en het bieden van trainingen wordt tijd en geld gereserveerd.

17 Rooney Rule Bij vacatures voor nieuw personeel (inclusief directie) is het toepassen van de Rooney Rule en geschikte methode om een verscheidenheid aan kandidaten te spreken. Voor iedere vacature worden minimaal twee kandidaten met een cultureel diverse achtergrond uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het advies is om ook een collega met een cultureel diverse achtergrond (of desnoods een externe expert) mee te nemen in de selectieprocedure en het sollicitatiegesprek.

18 Tot slot Download de Code van de website Doe de quickscan diversiteit (Bewustwording - in het managementoverleg) Bel binoq atana voor advies en ondersteuning bij werving en selectie:


Download ppt "Www.codeculturelediversiteit.nl."

Verwante presentaties


Ads door Google