De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds A. Robbertsen
Schriftlezing (NBV): Genesis 8: 13 – 19 Genesis 9: 8 – 17

2 Psalm 93: 1, 2 en 3 De HEER is Koning, Hij regeert altijd,
Vers 1 De HEER is Koning, Hij regeert altijd, omgord met macht, bekleed met majesteit. Hij grondvest d'aarde, houdt haar vast in stand. Onwrikbaar staat het bouwwerk van zijn hand.

3 Psalm 93: 1, 2 en 3 Uw troon staat van de aanvang af gesteld
Vers 2 Uw troon staat van de aanvang af gesteld op vaste pijlers in het oergeweld. Rivieren slaan, rivieren slaan, o HEER, het water stijgt, het water stijgt steeds meer.

4 Psalm 93: 1, 2 en 3 Geweldiger dan water en dan wind
Vers 3 Geweldiger dan water en dan wind is in de hoogte God die overwint. Geweldig is de HERE die zijn voet plant op de nek van deze watervloed.

5 ELB 168: 1, 2, 6 en 7 Dank U voor deze nieuwe morgen,
Vers 1 Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag.

6 ELB 168: 1, 2, 6 en 7 Dank U voor alle goede vrienden,
Vers 2 Dank U voor alle goede vrienden, dank U, o God voor al wat leeft, dank U voor wat ik niet verdiende: dat U mij vergeeft.

7 ELB 168: 1, 2, 6 en 7 Dank U dat ons uw woord bewaarde,
Vers 6 Dank U dat ons uw woord bewaarde, dank U dat U uw Geest ons geeft. Dank U dat ieder mens op aarde van uw liefde leeft.

8 ELB 168: 1, 2, 6 en 7 Dank U, uw liefde kent geen grenzen,
Vers 7 Dank U, uw liefde kent geen grenzen, dank U dat ik nu weet daarvan. Dank U, o God, ik wil U danken dat ik danken kan.

9 ELB 422: 1, 2 en 4 Als je geen liefde hebt voor elkaar,
Vers 1 Als je geen liefde hebt voor elkaar, vallen de dromen in duigen. Dromen van vrede worden niet waar, kwaad is niet om te buigen. refrein: Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria.

10 ELB 422: 1, 2 en 4 Als je geen antwoord geeft op verdriet,
Vers 2 Als je geen antwoord geeft op verdriet, zullen de tranen niet drogen. Als je het leed in de wereld niet ziet, worden Gods woorden verbogen. refrein Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria.

11 ELB 422: 1, 2 en 4 Als je geen liefde hebt voor elkaar,
Vers 4 Als je geen liefde hebt voor elkaar, is er geen hoop meer op zegen. Kinderen, maak de liefde toch waar; schrijf het op alle wegen: refrein Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria.

12 Genesis 8: 13 - 19 13 In het zeshonderdste jaar van Noachs
leven, op de eerste dag van de eerste maand, was het water van de aarde verdwenen. Noach maakte het dak van de ark open en keek rond - de aarde was drooggevallen. 14 Op de zevenentwintigste dag van de tweede maand was de aarde droog. 15 Toen zei God tegen Noach: 16 ‘Ga de ark uit, samen met je vrouw, je zonen en de vrouwen van je zonen…….

13 Genesis 8: 13 - 19 17 Laat ook alle dieren die bij je zijn naar
buiten gaan: vogels, vee en alles wat op de aarde rondkruipt. Ze moeten weer vruchtbaar zijn en talrijk worden en de aarde bevolken.’ 18 Hierop ging Noach naar buiten, samen met zijn zonen, zijn vrouw en de vrouwen van zijn zonen. 19 Ook alle dieren gingen de ark uit, soort bij soort, alle vogels, en alles wat op de aarde rondkruipt.

14 Genesis 9: 8 - 17 8 Ook zei God tegen Noach en zijn zonen:
9 ‘Hierbij sluit ik een verbond met jullie en met je nakomelingen, 10 en met alle levende wezens die bij jullie zijn: vogels, vee en wilde dieren, met alles wat uit de ark is gekomen, alle dieren op aarde. 11 Deze belofte doe ik jullie: nooit weer zal alles wat leeft door het water van een vloed worden uitgeroeid, nooit weer zal er een zondvloed komen om de aarde te vernietigen. ….

15 Genesis 9: 8 - 17 12 En dit, zei God, ‘zal voor alle komende
generaties het teken zijn van het verbond tussen mij en jullie en alle levende wezens bij jullie: 13 ik plaats mijn boog in de wolken; die zal het teken zijn van het verbond tussen mij en de aarde. 14 Wanneer ik wolken samendrijf boven de aarde en in die wolken de boog zichtbaar wordt, 15 zal ik denken aan mijn verbond met jullie en met al wat leeft, en nooit weer zal het water aanzwellen tot een vloed die alles en iedereen ………

16 Genesis 9: 8 - 17 …….vernietigt.
16 Als ik de boog in de wolken zie verschijnen, zal ik denken aan het eeuwigdurende verbond tussen God en al wat op aarde leeft. 17 Dit,’ zei God tegen Noach, ‘is het teken van het verbond dat ik met alle levende wezens op aarde gesloten heb.’

17 Lied: ‘Noach: ken je dit verhaal’
God zei: Noach bouw een boot samen met je zonen maak hem sterk en maak hem groot – je moet er straks in wonen en neem dan heel veel dieren mee, wanneer de boot gaat varen Ik zal ze sturen twee aan twee – Ik wil hun leven sparen

18 Lied: ‘Noach: ken je dit verhaal’
de ark was netjes afgebouwd - de intocht kon beginnen de dieren liepen twee aan twee de ark van Noach binnen toen deed God de deur op slot en liet de wolken komen de regen viel met bakken neer en bleef en bleef maar stromen

19 Lied: ‘Noach: ken je dit verhaal’
ken je dit verhaal, ken je dit verhaal zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal lees maar in de bijbel want daar staat het allemaal

20 Lied: ‘Noach: ken je dit verhaal’
de wereld werd een oceaan, waarop de ark bleef drijven slechts de dieren in de ark die zouden overblijven maar op een dag was het voorbij - het water ging verdwijnen de wolken schoven weer opzij - de zon begon te schijnen

21 Lied: ‘Noach: ken je dit verhaal’
de aarde werd weer langzaam groen - de bomen gingen groeien er startte weer een nieuw seizoen en bloemen gingen bloeien Noach liet de dieren gaan - ze mochten gaan proberen om elk weer op z’n eigen plek op aarde terug te keren

22 Lied: ‘Noach: ken je dit verhaal’
ken je dit verhaal, ken je dit verhaal zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal lees maar in de bijbel want daar staat het allemaal

23 Lied: ‘Noach: ken je dit verhaal’
toen zei God: kijk eens omhoog - zie daar die boog vol kleuren luister Noach Ik beloof, dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen

24 Lied: ‘Noach: ken je dit verhaal’
ken je dit verhaal, ken je dit verhaal zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal lees maar in de bijbel want daar staat het allemaal

25 Weerklank 528: 1, 2, 3, 4 en 5 Het water steeg wel hoog,
Vers 1 Het water steeg wel hoog, maar wonder boven wonder ging Noach niet ten onder; de ark alleen bleef droog, de ark alleen bleef droog.

26 Weerklank 528: 1, 2, 3, 4 en 5 De dieren gingen mee,
Vers 2 De dieren gingen mee, de grote en de kleine met Noach en de zijnen. De dieren twee aan twee, de dieren twee aan twee.

27 Weerklank 528: 1, 2, 3, 4 en 5 Zij dreven maanden rond.
Vers 3 Zij dreven maanden rond. Toen ging het water zakken, de duif vond groene takken; de ark liep aan de grond, de ark liep aan de grond.

28 Weerklank 528: 1, 2, 3, 4 en 5 De aarde was er weer.
Vers 4 De aarde was er weer. En mens en dier mochten wonen onder de groene bomen, in vrede met de Heer, in vrede met de Heer.

29 Weerklank 528: 1, 2, 3, 4 en 5 De regenboog staat hoog,
Vers 5 De regenboog staat hoog, als teken voor de volken, Gods woorden te vertolken: het land, het land blijft droog, het land, het land blijft droog.

30 ELB 466 (Onze Vader) Onze Vader die in de hemelen zijt,
Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede op aarde, zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij aan anderen vergeven; en leidt ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. ………

31 ELB 466 (Onze Vader) ……… Want van U is het Koninkrijk en de kracht
en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen.

32

33 Weerklank 356: 1, 2, 3 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn,
Vers 1 Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

34 Weerklank 356: 1, 2, 3 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn:
Vers 2 Ga met God en Hij zal met je zijn: bij gevaar, in bange tijden, over jou zijn vleugels spreiden. Ga met God en Hij zal met je zijn.

35 Weerklank 356: 1, 2, 3 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn:
Vers 3 Ga met God en Hij zal met je zijn: in zijn liefde je bewaren, in de dood je leven sparen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

36 Weerklank 356: 1, 2, 3 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn,
Vers 4 Ga met God en Hij zal met je zijn, tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten. Ga met God en Hij zal met je zijn.

37 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google