De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren"— Transcript van de presentatie:

1 Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren

2 Wat is MIND? MIND is een beweging, een netwerk van cliënten- en familieorganisaties, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, fondsenwervers, donateurs en ambassadeurs. Samen willen wij de psychische gezondheid in Nederland verbeteren en mensen ondersteunen die (zelf of bij hun naasten) te maken krijgen met psychische problemen. MIND in Nederland is een initiatief van Fonds Psychische Gezondheid, Korrelatie en Landelijk Platform Psychische Gezondheid (voorheen LPGGz).

3 Voor wie is MIND? MIND is er voor alle mensen in Nederland die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid of –klachten en hun naasten (de betrokken omgeving) én voor alle mensen die op zoek zijn naar informatie over psychische gezondheid.

4 Waarom is MIND nodig? MIND is nodig om de positie van cliënten/patiënten en hun naasten te versterken en MIND is nodig omdat er behoefte is aan een krachtige beweging die op lokaal, regionaal en landelijk niveau actief is en in positieve zin op meerdere manieren het verschil kan maken voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

5 Wat wil MIND? MIND wil een samenleving waarin: ruimte is voor iedereen
iedereen kan en mag meedoen mensen de hulp krijgen die ze nodig hebben psychische problemen bespreekbaar zijn

6 Wat doet MIND? informatie delen met iedereen die meer wil weten over psychische gezondheid en specifieke aandoeningen (via online kennisbank, ervaringsverhalen, tips en nieuws op het gebied van ggz) fondsen werven en onderzoek mogelijk maken projecten realiseren ter verbetering van de ggz, zodat deze professioneler, persoonlijker en passender wordt actievoeren, beïnvloeden van overheidsbeleid op gebied van ggz mensen met een psychische kwetsbaarheid een stem geven

7 > Informatie delen Via digitaal platform met onderling verbonden websites (Wijzijnmind.nl, MINDblue.nl, MINDyoung.nl) Via het uitgebreide netwerk van landelijke en regionale cliënten- en familie-organisaties Via telefonische hulplijnen, infolijnen en lotgenotenlijnen Via themabijeenkomsten, symposia, workshops en jaarlijkse publieksdag Via samenwerkingsverbanden (bijv. in projecten) met andere landelijke (koepel)organisaties Via nieuwsbrieven en social media

8 > Mensen een stem geven
Via medezeggenschapsorganen; Bij het opstellen van zorg- en kwaliteitsstandaarden; Via de inzet van ervaringsdeskundigen; Via ggz-panel; Via tools en tips op het gebied van eigen regie en participatie.

9 Wat kun je als regionale organisatie met MIND?
Initiatieven ontplooien om de cliënten- en familiebeweging lokaal te versterken Samen signalen / thema’s aan de kaak stellen Goede ideeën over verandering en vernieuwing van de zorg met elkaar delen en deze samen verder te ontwikkelen, zodat mensen in de regio weten welke hulp er is, hoe ze hiervoor in aanmerking komen, wat de kwaliteit is, etc. Ideeën over vergroting en versterking van de participatiemogelijkheden op gebied van werk, onderwijs samen verder ontwikkelen Ideeën over crisiszorg, respijtvoorzieningen, beschermd thuis wonen, crisiskaart en zelfregie lokaal opvolging / invulling geven door bijv. invoering van de crisiskaart en andere instrumenten.  Samen actie ondernemen via een sponsorloop, een bijeenkomst, of samenwerkingsverband regionaal / lokaal.


Download ppt "Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren"

Verwante presentaties


Ads door Google