De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bloempotten en vazen Verschillende soorten & maten deel 2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bloempotten en vazen Verschillende soorten & maten deel 2."— Transcript van de presentatie:

1 Bloempotten en vazen Verschillende soorten & maten deel 2

2 Hout Hout is een organisch materiaal
Zorg dat je rekening houd met de eigenschappen van hout. Het werkt, dat wil zeggen dat hout onder vochtige omstandigheden zwelt terwijl het krimp bij droogte. Duurzame hout soorten lopen gevaar door schimmels bij hoge luchtvochtigheid voor langere tijd.

3 Risico: gevaar voor lekkage door gaatjes in plastic
Mandwerk Een mand heeft een heel natuurlijke uitstraling en past daardoor goed bij bloemwerk. WATERDICHTHEID? Voorkomen door kant en klare voering van plastic of stuk cellofaan of plastic zelf toe te voegen. Risico: gevaar voor lekkage door gaatjes in plastic

4 Wilgentenen zijn zeer geschikt voor het vlechten van manden
Van wilgentenen kunnen verschillende uitvoeringen voor manden worden gebruikt: Bufteen, na het afsnijden 24 uur koken en daarna schillen. Roodbruine kleur. Bijv. hondenmand, fietsmanden. Grauwe teen, teen in haar oorspronkelijke staat, met bast. Bijv. aardappelmanden Witte teen, geschilde teen. Afgesneden en op water gezet, zo wordt de bast week.

5 Geïmporteerd Rotan Klimmende palmsoort (Calamus siphomaspathus) komt veel voor in Indonesië. Bekend van tuinstoelen, meubels. Bamboe Grassoort met houtachtige stengel. Raffia Gemaakt van bladvezels van de Raffiapalm. Kokosvezel Van de bladvoet van de bladeren van de kokospalm.

6 Kunststof Voordelen kunststof: Gaat niet snel kapot Waterdicht
Niet zwaar Betaalbaar Bij grote belangstelling brengt een fabrikant het in grote aantallen op de markt. Dat levert een mooi product op voor een betaalbare prijs. De exclusiviteit is dan echter verdwenen!

7 Metaal De populariteit van metaal wordt sterk
bepaald door mode en trends. Het ene jaar rustiek zink, het andere jaar flitsend aluminium Nadeel: Oxideren als het met water in aanraking komt, er ontstaan schadelijke stoffen voor bloemen en planten.

8 Metaal Metalen producten zijn er in allerlei soorten: Koper
Goed te bewerken metaal. In buitenlucht krijgt het groene oxidatielaag die tegen verdere aantasting beschermt. Rood van kleur. Zink Gemakkelijk te verwerken metaal. Je ziet het als vazen en bakken, maar ook als werkblad. Tin Metaal dat vloeibaar kan worden verwerkt. Voorwerpen worden van tin gegoten. Zuiver tin is wit van kleur. Als je het kouder dan -13 ˚C bewaart valt het op den duur uiteen als poeder. IJzer Wordt verwerkt tot bakken. Soms wordt het bewerkt zodat er geen oxidatie optreed. Zorgvuldig omgaan met ijzer in combinatie met vocht. Lood Lood is GIFTIG.

9 Beton Van oorsprong een bouwmateriaal Wit of grijs
Binnenhuis minder geschikt Het is zwaar en oogt erg lomp Beton is poreus, daardoor kan het niet lang water vasthouden.

10 Beton kwaliteiten Beton is er in verschillende kwaliteiten.
Het goedkoopst is een mengsel van zand en cement. Dit is makkelijk te bewerken, maar kwetsbaar Als je er grind door mengt krijg je een sterker resultaat Goed mengen zorgt ervoor dat het beton ‘dicht’ wordt., het is dan beter bestand tegen vorst.


Download ppt "Bloempotten en vazen Verschillende soorten & maten deel 2."

Verwante presentaties


Ads door Google