De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is een webquest?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is een webquest?."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is een webquest?

2 Een webquest is een onderzoeksgerichte opdracht waarbij de informatie, in ieder geval voor een flink deel, afkomstig is uit bronnen op internet. Een webquest gaat verder dan het zoeken van een antwoord op een vraag. Leerlingen moeten met een vraagstelling aan de slag die hun denken op een hoger plan brengt. Zij worden gedwongen om de verworven informatie om te zetten in een product. Dit product kan een oplossing voor een probleem zijn, maar ook een hypothese of een ontwerp voor een poster of het maken van een maquette.

3 Twee types: De kortdurende webquests Doel is dat leerlingen leren kennis verwerven en die ook integreren in reeds aanwezige kennis. De langdurende webquests Hierin gaat het vooral om het uitbreiden en verfijnen van kennis. Op het eind heeft de leerling een behoorlijke hoeveelheid informatie diepgaand geanalyseerd en verwerkt.

4 Structuur webquest Inleiding (waar gaat het over?) Opdracht (wat moeten we doen?) Verwerking (hoe moeten we het doen?) Infobronnen (waar kunnen we het vinden) Beoordeling (waar moet het eindproduct aan voldoen?) Afsluiting (wat hebben we geleerd?) Leerkracht (informatie over de webquest)

5 Een voorbeeld

6

7

8

9

10

11

12

13 Een wordpress-site maken

14 Klik op website maken

15 Stap 1 spreekt voor zich.

16 Kies de omcirkelde lay-out.

17 Stap 3 voorlopig overslaan.
(zie onderaan pagina)

18 Bedenk een unieke domeinnaam en selecteer vervolgens het
GRATIS alternatief. Noteer die naam en zorg dat je hem niet kwijtraakt.

19 Selecteer nogmaals gratis

20 Maak tenslotte je account aan.


Download ppt "Wat is een webquest?."

Verwante presentaties


Ads door Google