De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De omgekeerde quiz.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De omgekeerde quiz."— Transcript van de presentatie:

1 De omgekeerde quiz

2 Wie zwemt het best, een mens of een vis? Wat kunnen vissen?
1) Nee, normaal kan een vis niet lopen. Er is één vis die dat wel kan. Het is de klimbaars. Hij kruipt soms uit zijn plas water op het land. Hij kruipt dan naar een andere plas water! Kunnen vissen lopen? Wie zwemt het best, een mens of een vis? Wat kunnen vissen?

3 2) Meestal duurt de hik maar één minuut, of twee
2) Meestal duurt de hik maar één minuut, of twee. Maar als je echt pech hebt, kan dat langer duren. Gustaaf had geen geluk met zijn hik: die stopte pas na 68 jaar. A Wie werd 68 jaar? B Wat is pech? Hoe lang blijf je hikken?

4 3) De giraf. Zijn nek wordt wel twee meter lang
3) De giraf. Zijn nek wordt wel twee meter lang. Met zijn lijf erbij, is de giraf dan vijf meter hoog. Zo kan de giraf goed aan de blaadjes boven in een boom. A Hoe lang is de nek van een giraf? B Wat is het langste dier op aarde? C Hoe hoog is een boom?

5 A Wanneer moet je niet meer naar school? B Zijn kinderen slim?
4) In België moet je naar school gaan tot je achttien bent. Maar als je echt heel slim bent, kun je eerder klaar zijn! Michiel zat bij leerlingen van achttien jaar toen hij acht was. Na dat jaar moest hij eigenlijk niet meer naar school. Maar Michiel wou nog meer leren. Dus ging hij naar de universiteit. A Wanneer moet je niet meer naar school? B Zijn kinderen slim? C Wie is Michiel?

6 A Kunnen baby’s trouwen? B Wanneer mag ik trouwen?
5) Ja hoor, dat kan, maar niet in België. In België mag een jongen trouwen als hij achttien jaar is. Een meisje moet zestien jaar zijn. Maar in een ander land is dat soms anders. Het jongste koppel trouwde in Azië. Het waren twee baby’s. De jongen was elf maanden oud en het meisje drie maanden. A Kunnen baby’s trouwen? B Wanneer mag ik trouwen? C Kunnen baby’s kussen?

7 B Waar woonde de oudste vrouw? C Hoe oud kan een mens worden?
6) Mensen worden in België ongeveer 78 jaar oud. Maar er zijn ook mensen die veel ouder worden! De oudste vrouw ooit woonde in Frankrijk. Ze werd 122 jaar. A Wie werd 122 jaar? B Waar woonde de oudste vrouw? C Hoe oud kan een mens worden?


Download ppt "De omgekeerde quiz."

Verwante presentaties


Ads door Google