De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatiebijeenkomst nieuwbouw voor cliënten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatiebijeenkomst nieuwbouw voor cliënten"— Transcript van de presentatie:

1 Informatiebijeenkomst nieuwbouw voor cliënten
14 mei 2014

2 Waarom Nieuwbouw ? Veel huizen van Kentalis passen niet meer bij de woonwensen van cliënten. Maatschappelijke ontwikkelingen. Mensen in Nederland vinden het belangrijk dat: Cliënten zelfstandig wonen. Cliënten meer privacy hebben.

3 Waarom duurt nieuwbouw zo lang?
Kentalis wil al heel lang appartementen bouwen. Cliënten wachten al meer dan 5 jaar op nieuwbouw. Nieuwbouw appartementen, werd steeds uitgesteld omdat: Kentalis heeft lang nagedacht over geld. Kentalis heeft eerst Carré gebouwd. Maar nu is het duidelijk. Nieuwbouw appartementen gaat door !!

4 Verdeling huizen Kentalis
Welke huizen van Kentalis blijven? Spijt in Sint Michielsgestel blijft. Theresialaan in Vught blijft. Welke huizen krijgt Kentalis erbij? Kentalis gaat 48 appartementen bouwen op het terrein in Sint-Michielsgestel. Kentalis wil 14 appartementen huren van de Beemden in Sint Michielsgestel. Kentalis wil appartementen zoeken in Schijndel.

5 Waar ga ik wonen? Verdeling cliënten over de appartementen:
Alle cliënten krijgen een eigen appartement. Wie verdeeld de appartementen? Behandelcoördinatoren en Pedagogisch behandelaars (Pb-er)

6 Waar ga ik wonen? Hoe worden de appartementen verdeeld?
Behandelcoördinator en Pedagogisch behandelaar kijken naar: De woonwensen van cliënten. De hulpvragen van cliënten. Welke cliënten passen bij elkaar. Welke begeleiding hebben cliënten nodig. Opmerkingen van ouders, familie en mentor.

7 Waar ga ik wonen? Wanneer worden de appartementen verdeeld? Wat eerst?
Kentalis gaat proberen appartementen bij de Beemden te regelen. Kentalis gaat proberen appartementen in Schijndel te regelen. Kentalis gaat 48 appartementen in Sint Michielsgestel bouwen. Wat daarna? Kentalis gaat alle appartementen verdelen. Een half jaar voor de verhuizing, weten cliënten in welk appartement ze gaan wonen. 14/15 november 2013

8 Indeling van het terrein

9 Indeling van het terrein

10 Nieuwbouw 48 appartementen

11 Nieuwbouw begane grond

12 Nieuwbouw eerste verdieping

13 Nieuwbouw tweede verdieping

14 Voorbeeld appartement

15 Indeling appartement Alle appartementen hebben: Een woonkamer.
Een kitchenette. Dit is een kleine keuken met een kraan, een wasbak, een klein fornuis en een paar keukenkastjes. Een slaapkamer. Een douche en wc, en aansluitingen voor wasmachine en droger.

16 Indeling van de nieuwbouw
Het appartementengebouw heeft drie verdiepingen. Acht appartementen zijn samen een wooneenheid. Acht appartementen hebben samen een gezamenlijke woonkamer en/of woonkeuken. Acht appartementen hebben samen een terras. Er zijn een aantal andere gezamenlijke ruimtes. Bijvoorbeeld een badkamer met bad.

17 Wie betaalt wat? Kentalis betaalt de standaard inrichting
Standaard inrichting is: Bed Linnenkast Tafel Stoel Gordijnen Vloer Andere spullen moeten cliënten zelf betalen.

18 Wat mogen cliënten zelf kiezen?
Kentalis maakt kleurpaletten van. Kleur gordijnen Kleur vloer Kleur muur Cliënten mogen zelf kiezen, welk kleurpalet ze mooi vinden. Mogen cliënten zelf iets veranderen aan het appartement? Cliënten mogen praten over wensen veranderingen. Cliënten moeten veranderingen zelf betalen. Als cliënten verhuizen moeten ze zelf de veranderingen weer weg doen.

19 Plan van Kentalis In het midden van 2014: De architect heeft de tekening voor de nieuwbouw helemaal klaar. De architect heet Luijten Smeulders De architect komt uit Tilburg. Aan het einde van 2014: Kentalis kiest een bouwbedrijf uit. In het begin van 2015: Het bouwbedrijf begint met het bouwen van de appartementen.

20 Communicatie en informatie
Kentalis heeft een website gemaakt over de nieuwbouw Cliënten kunnen op de website informatie lezen, over de nieuwbouw. Cliënten kunnen vragen mailen naar: 13/14 mei 2014

21


Download ppt "Informatiebijeenkomst nieuwbouw voor cliënten"

Verwante presentaties


Ads door Google