De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te."— Transcript van de presentatie:

1 Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te leven. Dat kun jij nu aan je klasgenoten vertellen. Deze powerpoint- presentatie helpt je om jouw spreekbeurt voor te bereiden. En natuurlijk laat je hem straks ook aan je klas zien! Hierna zie je de verschillende pagina’s van je spreekbeurt. Die begint met wat algemene informatie over handicaps. Daarna vertel je een persoonlijk verhaal, bijvoorbeeld over iemand die je kent met een beperking. Tot slot staan er een paar dingen in die je met de klas kunt doen. Heel veel plezier en succes! LET OP! Laat deze pagina niet in de powerpoint-presentatie staan, maar verwijder deze voordat je jouw spreekbeurt gaat houden.

2 Je spreekbeurt Je kunt deze spreekbeurt zelf eenvoudig korter of langer maken. Haal dan gewoon wat pagina’s weg of voeg nieuwe toe. Dat gaat zo: • Links van de powerpoint zie je het overzicht met pagina’s. Klik op de pagina (dia) die je wilt kopiëren of weghalen. • Dia kopiëren: klik met je rechtermuisknop op de dia en kies ‘dia dupliceren’. Je krijgt dan een extra, precies dezelfde dia. Daarin kun je de tekst gemakkelijk aanpassen.  • Dia weghalen: klik met je linkermuisknop op de dia die je graag wilt verwijderen. Druk op je backspace-knop en de dia is weg! LET OP! Laat deze pagina niet in de powerpoint-presentatie staan, maar verwijder deze voordat je jouw spreekbeurt gaat houden.

3 Je spreekbeurt Kijk ook goed naar de volgorde. Je wilt niet dat je klasgenoten het saai vinden als je te lang kletst. De informatie die je vertelt kun je dus beter afwisselen met vragen of een quiz met de klas. Zo blijft iedereen beter opletten! De volgorde kun je zo aanpassen: • Klik linksonder in je powerpoint op het middelste icoontje (met 4 vierkantjes). • In dit venster kun je gemakkelijk de volgorde van de dia’s veranderen. Klik met je muis op de pagina die je wilt verplaatsen. Sleep hem dan naar een andere plek. Simpel! LET OP! Laat deze pagina niet in de powerpoint-presentatie staan, maar verwijder deze voordat je jouw spreekbeurt gaat houden.

4

5 Wat is een handicap? Als je een handicap hebt, kun je niet alle dingen even goed als andere mensen, maar... mensen met een beperking hebben ook dromen, wensen, ideeën en hobby’s. Zij zijn dus eigenlijk net als jij en ik! Ieder mens is door God geschapen en heeft zijn of haar talenten.

6 Wat is een handicap? Handicap = beperking
Het is voor mensen met een beperking moeilijker om mee te doen aan ‘gewone’ dingen zoals: - Naar school gaan - Werken - Zelfstandig wonen Handicap: aangeboren of later gekregen door ziekte of ongeluk

7 TIP! Tip: Voeg zelf tussendoor ook plaatjes toe. Je spreekbeurt wordt dan nóg leuker! Zoek op Google bijvoorbeeld op ‘Jongen in rolstoel’ of een andere zoekterm. Of misschien heb je zelf wel een mooie foto van iemand die je kent met een beperking. Plak deze plaatjes op een pagina waar ze bij passen. Dat gaat zo: • Sleep de foto naar de grote dia in powerpoint. Dit plaatje kun je dan vergroten of verkleinen door in de hoek te slepen met je muis. LET OP! Laat deze pagina niet in de powerpoint-presentatie staan, maar verwijder deze voordat je jouw spreekbeurt gaat houden.

8 Welke soorten beperkingen zijn er?
3 hoofdsoorten: Verstandelijke beperking: moeite met dingen leren en dingen begrijpen Lichamelijke beperking: deel van lichaam niet goed kunnen bewegen Zintuiglijke beperking: slecht (of helemaal niet) kunnen horen of zien

9 Hoe wonen mensen met een beperking?
Thuis bij ouders, broertjes en zusjes Op zichzelf (met hulp) In een speciaal huis, alleen of in een kleine groep (met begeleiding)

10 Gaan deze kinderen naar school?
Gewone basisschool (met extra hulp in de klas) Speciaal onderwijs, bijvoorbeeld: - school voor blinde en slechtziende kinderen - school voor dove en slechthorende kinderen - school voor kinderen met een verstandelijke beperking - school voor kinderen met gedragsproblemen

11 Werken mensen met een beperking?
Veel mensen met een handicap hebben gewoon werk, net als de meeste mensen. Sommigen krijgen dagbesteding, bijvoorbeeld op de Leidsche Hoeven: - Dieren verzorgen In de natuur werken Brood bakken Helpen in het restaurant

12 TIP! Tip: Op deze pagina kun je meer vertellen over de Leidsche Hoeven in Tricht. Alle informatie mag je gewoon van de website halen. Ga naar LET OP! Laat deze pagina niet in de powerpoint-presentatie staan, maar verwijder deze voordat je jouw spreekbeurt gaat houden.

13 Vragen aan de klas VRAAG 1: eens of oneens? Mensen met een handicap zijn zielig.

14 Werken in de gehandicaptenzorg lijkt mij super interessant.
Vragen aan de klas VRAAG 2: eens of oneens? Werken in de gehandicaptenzorg lijkt mij super interessant.

15 Het is erger om blind te zijn dan doof.
Vragen aan de klas VRAAG 3: eens of oneens? Het is erger om blind te zijn dan doof.

16 Zijn er nog vragen?


Download ppt "Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te."

Verwante presentaties


Ads door Google