De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Je hebt iets te kiezen op het mbo!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Je hebt iets te kiezen op het mbo!"— Transcript van de presentatie:

1 Je hebt iets te kiezen op het mbo!
Keuzedelen studenten

2 Haal het beste uit jezelf!
Het Summa College daagt je uit om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. We prikkelen je om het beste uit jezelf te halen. Dat doen we door je sterke punten te benadrukken. Je krijgt de ruimte om je eigen keuzes te maken. Kies je eigen keuzedeel op het mbo.

3 Opleiding = brede basis + profieldeel + keuzedelen
- Brede basis: als je begint met een opleiding, volg je eerst een basisdeel. Hierin leer je algemene vaardigheden die belangrijk zijn voor het beroep. Zoals rekenen, taal en vaardigheden voor de richting die je gekozen hebt. - Profieldeel: je leert alles over de door jou gekozen beroepsopleiding. - Keuzedelen: geven je de mogelijkheid je te verbreden en verdiepen in een bepaald onderwerp van je opleiding.

4 Waarom keuzedelen? Mogelijkheid om je te onderscheiden
Grotere kans op toelating bij een vervolgopleiding Vrijstelling bij een vervolgopleiding Grotere kans op een baan Verrijking voor jezelf Leuk én interessant!

5 Kies uit het aanbod van je opleiding
Het aanbod aan keuzedelen sluit aan bij je opleiding en bij de behoefte van het werkveld. We begeleiden je bij het maken van je keuze. Keuzedelen maken deel uit van je opleiding. De invulling mag je zelf kiezen. Iedere opleiding heeft een eigen aanbod aan keuzedelen.

6 Waar volg je de keuzedelen?
Voor sommige keuzedelen krijg je les op school, andere volg je tijdens de bpv of door zelfstudie. Of een mix van deze mogelijkheden. Volg je het liefst les in de klas? Let er dan bij het kiezen van een keuzedeel op of dat mogelijk is.

7 Jouw keuze: verbreden, verdiepen of doorstroom?
Een voorbeeld: Je volgt een opleiding tot kapper en je kiest voor: - verbreden: Imagestyling - verdiepen: Black en mixed hair - doorstroom: voorbereiding hbo (niv 4) of Nederlands 3F (niv 3) Er zijn meer keuzes mogelijk! Voor sommige keuzedelen krijg je les op school, andere volg je tijdens de bpv of door zelfstudie. Of een mix van deze mogelijkheden. Volg je het liefst les in de klas? Let er dan bij het kiezen van een keuzedeel op of dat mogelijk is.

8 Trots op je diploma! Keuzedelen die je met een voldoende afrondt, komen op je diploma te staan. Mooi meegenomen voor je toekomstige werkgever of bij je toekomstige opleiding! Keuzedelen die je met een onvoldoende afrondt, komen alleen op je resultatenlijst te staan. Omdat de keuzedelen nog nieuw zijn, telt het resultaat dat je behaalt voor een keuzedeel nog niet mee voor je diplomering.

9 Haal het beste uit jezelf!
Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Vragen? Neem contact op met je loopbaanbegeleider.


Download ppt "Je hebt iets te kiezen op het mbo!"

Verwante presentaties


Ads door Google