De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Safety Analyse ondersteunend organisaties bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Ons software is Microsoft based en hierdoor gebruikersvriendelijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Safety Analyse ondersteunend organisaties bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Ons software is Microsoft based en hierdoor gebruikersvriendelijk."— Transcript van de presentatie:

1 Safety Analyse ondersteunend organisaties bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen.
Ons software is Microsoft based en hierdoor gebruikersvriendelijk.

2 Integratie tussen werkorder ERP software en werkvergunning
De voordelen Gestroomlijnd en efficiënt proces met behulp van blauwdrukken Snelle en digitale bekrachtiging Bevorder een veilige werkomgeving

3 De meest voorkomende ERP software koppelingen zijn van:
SAP Planon Maximo Infor JD Edwards Oracle

4 24/7 bereikbaar Indien er gekozen wordt voor externe hosting kan er vanaf ieder apparaat (PC, Laptop, Tablet of smart phone) waar internet beschikbaar is ingelogd worden om de software.

5 De werkomschrijving wordt hier ingevuld
(deze kan ook gekoppeld worden aan ERP software zodat deze automatisch gegenereerd wordt) Derden (contractors zoals bv: Stork, Engie, BAM, Spie, Boskalis etc.) kunnen op deze manier zelf werkvergunningen voorbereiden. Standaard meertalig Nederlands Engels Alle andere talen (optie)

6 Werkwijze Risico bepalen: Heetwerk hoog risico Koudwerk hoog risico
Heetwerk laag risico Koudwerk laag risico

7 Voertuig / equipment Hier worden de equipementen ingevoerd met bijbehorende risico’s.

8 Aanvullende documenten kunnen worden toegevoegd
Bijvoorbeeld: Graafvergunning / Klic MOC Interventieplan TRA Lasplug Hijsplan Stekerlijst MSDS bladen Tekeningen Procedures Stop procedure Spoel procedure Foto’s Etc.

9 Taak Risico Analyse TRA, welke wordt gedaan in gevallen waarin er sprake is van verhoogd risico of indien werkinstructies voor de uitvoering van de werkopdracht ontbreken. Volgens de arbeidsomstandighedenwet, dienen gevaren die verbonden zijn aan werkzaamheden binnen de organisatie, te worden geïnventariseerd en geëvalueerd. Een taakrisicoanalyse is een hulpmiddel om risico’s van werkzaamheden vooraf te inventariseren, met als doel gevaarlijke situaties te voorkomen.

10 TRA Menu items TRA in de werkvergunning TRA proces Overzicht TRA’s

11 Bekrachtiging aanvrager
Juiste en duidelijke omschrijving geven van de werkzaamheden Juiste maatregelen aangeven voor een veilige uitvoering van het werk, eventueel in overleg met de houder. De risicocategorie bepalen en eventueel zorgen voor een TRA (Taak Risico Analyse), samen met de verstrekker. 11

12 Product en gevaar Informatie

13 Vergrendelen energiebronnen
De module Veilig Stellen Installaties is een integraal onderdeel van de Werkvergunning. In de module is het mogelijk om voor gedefinieerde zekeringen en steekflenzen te plaatsen en verwijderen en om overbruggingen aan te geven. Dit gaat doormiddel van opdrachten die na uitvoering de status van de verschillende items wijzigt. Op basis van installatiestructuur zal bij uitgifte van de werkvergunning de status van het veilig stellen gecontroleerd worden.

14 Te nemen maatregelen Vermindering/vermijding van het risico
Acceptatie van het risico Gewenst, soms verplicht / soms niet. U dient hiervoor een reden op te geven als u dit niet nodig acht. Altijd verplicht. Zonder uitvoeren van deze maatregel kunt u de vergunning niet uitgeven

15 Gasmetingen De verlener geeft aan welke eventuele gasmetingen moeten worden verricht.

16 Voorzorgmaatregelen De verlener geeft aan welke overige maatregelen nodig zijn voor het veilig opleveren van de installatie Sommige maatregelen moeten worden voorzien van extra toelichting Let op: dit is verplicht indien aangevinkt

17 Bepalen maatregelen houder
Kennisnemen van de werkvergunning, de eventuele TRA(‘s) en instemmen met de vereiste voorzorgsmaatregelen. Bespreken van de vergunning met de uitvoerenden. Treffen van de juiste voorzorgmaatregelen en het controleren hiervan. Uitvoeren van het werk en toezicht houden op een correcte uitvoering van het werk conform werkvergunning. Bij afwijking (werkplan, alarm, twijfel, incident, ongeval of gevaarlijke situatie) het werk stoppen en contact opnemen met de werkbegeleider. Afmelden van de werkzaamheden bij de verstrekker. De verlener vult de te nemen voorzorgsmaatregelen door de houder in. Deze zijn gerelateerd aan de werkplek De verlener vult de te nemen persoonlijke beschermingsmiddelen door de houder in. De verlener vult eventueel extra eisen in waar de houder zich aan moet houden tbv het veilig uitvoeren van het werk

18 Bepalen meetekenaars Bij sommige hoog risico werkzaamheden moeten bepaalde functionarissen meetekenen

19 4 Hoofdrolspelers in het proces
Aanvrager: Stelt de vergunning op en beschrijft de werkzaamheden. Verlener: Bepaalt de voorwaarden waaronder de vergunning mag worden uitgegeven. Verstrekker: Controleert of de vergunningsvoorwaarden aanwezig zijn en/of zijn uitgevoerd. Houder: Neemt de vergunning in ontvangst en verklaart zich te houden aan de vergunningsvoorwaarden.

20 2D Mapping Door middel van 2D mapping is direct visueel inzichtelijk waar werkzaamheden uitgevoerd worden. Optioneel: 3D mapping Er dient een scan gemaakt te zijn om deze bewerking uit te kunnen voeren.

21 Print van de werkvergunning

22 Invullen

23 Laatste Minuut Risico Analyse
LMRA


Download ppt "Safety Analyse ondersteunend organisaties bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Ons software is Microsoft based en hierdoor gebruikersvriendelijk."

Verwante presentaties


Ads door Google