De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorlichting VMBO-T examenjaar 2016/2017 Geert Groote College Amsterdam September 2016.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorlichting VMBO-T examenjaar 2016/2017 Geert Groote College Amsterdam September 2016."— Transcript van de presentatie:

1 Voorlichting VMBO-T examenjaar 2016/2017 Geert Groote College Amsterdam September 2016

2 Regulier vmbo-t diploma Schoolexamens (SE) uit klas 9 en 10: 50 % Centraal Schriftelijk Eindexamen (CSE):50 % Eindcijfer diploma: Afgerond (heel) cijfer Voorbeeld: Duits SE: 5.7 Duits CSE: 6.1 Eindcijfer: 5.9 → 6 Uitzondering is het vak maatschappijleer hier telt het hele SE cijfer voor het eindcijfer. Het vak kent geen CSE maar telt wel mee in de uitslagbepaling!

3 PTA In het Programma van Toetsing en Afsluiting staan alle schoolexamens, per vak, beschreven. Het PTA wordt in de klas met de leerilngen besproken en op het examenportaal vmbo-t op de website van de school geplaatst.

4 SE weken en PTA rapport Dit jaar zullen er drie SE weken plaats vinden. Leerlingen zullen dit jaar drie keer een PTA-rapport met uitgebreid PTA- overzicht meekrijgen. Data SE weken: SE week 1: 3 t/m 9 november 2016 SE week 2: 12 t/m 18 januari 2016 SE week 3: 9 t/m 15 maart 2017

5 Magister Controleer persoonlijke gegevens van u en uw kind. Wijzig indien nodig. Controleer gedurende het jaar samen met uw kind zijn of haar voortgang. Toegang tot Magister en het PTA- overzicht is noodzakelijk voor het opgeven van herkansingen.

6 Herkansingen SE’s: drie herkansingen per jaar, waarvan maximaal een voor hetzelfde vak. De Herkansperiode is aan het eind van het jaar. Aan het einde van het jaar mogen de leerlingen één CSE herkansen. Meer regels m.b.t. herkansingen en inhalen staan in het examenreglement. (te vinden op het examenportaal vmbo-t)

7 CSE Start: CSE 12 mei 2016 Eerste examen in de week van 9 mei. Belangrijke data in jaarplanning examenjaar vmbo-t op de site. Uitslagen en tweede tijdvak eveneens in jaarplanning op de site.

8 Je bent geslaagd als: slaag-zakregeling slaag-zakregeling al je cijfers gehaald bij je centraal examen gemiddeld een 5,5 zijn (dus met een gemiddelde van 5,49 ben je gezakt) Je voor het vak Nederlands een 5 of hoger hebt al je eindcijfers 6 of hoger zijn je ten hoogste één 5 hebt en al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn je ten hoogste één 4 hebt en al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn en je ten minste één 7 of hoger hebt je voor twee vakken een 5 hebt en al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn en je ten minste één 7 of hoger hebt. èn je voor de vakken lichamelijke opvoeding, het kunstvak uit het gemeenschappelijke deel en voor het sectorwerkstuk de kwalificatie 'voldoende' of 'goed' hebt behaald. Je doet weliswaar geen centraal examen maatschappijleer 1, maar het telt wel mee in de uitslagregeling. Als je dus een compensatie-7 nodig hebt, mag die bij het vak maatschappijleer 1 staan. En als je een 3 haalt voor maatschappijleer 1, ben je gezakt. Voor het behalen van een diploma dient de leerling tevens de handelingsdelen en vrijeschoolonderdelen met een voldoende resultaat te hebben afgerond en moet er aan het einde van het schooljaar een eindgesprek hebben plaatsgevonden.

9 ExamenportaalExamenportaal vmbo-t Alle informatie m.b.t. het examenjaar, zoals: PTA Examenreglement Jaarplanning …

10 Decanaat Andries Mesman amesman@ggca.nl Er wordt een voorlichtingsavond MBO voor ouders en leerlingen georganiseerd. Leerlingen brengen een bezoek aan de beroepenbeurs.

11 Doorstroom naar klas 10 havo is in principe mogelijk wanneer: Het gemiddelde eindcijfer van de, in de HAVO te kiezen vakken, tenminste 6.8 is en het gemiddelde van de eindcijfers voor Nederlands, Engels en wiskunde minimaal een 6.8 is en geen van deze eindcijfers onder de 6.5 is. Motivatie, inzet en inzicht naar mening van de vakdocenten voldoende is om het havo examen te behalen. Meer informatie in het Overgangsprotocol (op de website)

12 Examencoördinator Remi van Osch Rvanosch@ggca.nl Rvanosch@ggca.nl Taemleider klas 9& 10 Simonette Meijer smeijer@ggca.nl smeijer@ggca.nl Mentoren klas 10A examenklas vmbo-t Steven Kempkes & Miranda Hulst Skempkes@ggca.nl Mhulst@ggca.nl Skempkes@ggca.nl Mhulst@ggca.nl

13 Vragen?


Download ppt "Voorlichting VMBO-T examenjaar 2016/2017 Geert Groote College Amsterdam September 2016."

Verwante presentaties


Ads door Google