De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geschonden beroepseer V 2008 I. Eerste analyse bij lezing Waar worden in de tekst de afzonderlijke tekstelementen behandeld? Welke alinea’s kunnen in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geschonden beroepseer V 2008 I. Eerste analyse bij lezing Waar worden in de tekst de afzonderlijke tekstelementen behandeld? Welke alinea’s kunnen in."— Transcript van de presentatie:

1 Geschonden beroepseer V 2008 I

2 Eerste analyse bij lezing Waar worden in de tekst de afzonderlijke tekstelementen behandeld? Welke alinea’s kunnen in een samenvatting waarschijnlijk weggelaten worden? Staan de gevraagde elementen waarschijnlijk in volgorde?

3 Gevraagde elementen welke essentiële ontwikkelingen zich hebben voorgedaan in de beleving van werk welke essentiële ontwikkelingen zich hebben voorgedaan in bedrijven en organisaties welke kwalijke gevolgen deze ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht

4 Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. welke essentiële ontwikkelingen zich hebben voorgedaan in bedrijven en organisaties welke kwalijke gevolgen deze ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht

5 Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. welke kwalijke gevolgen deze ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht

6 Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht.

7 Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Werknemers ontlenen hun identiteit en zelfrespect al lang niet meer in de eerste plaats aan hun beroep.

8 Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Werknemers ontlenen hun identiteit en zelfrespect al lang niet meer in de eerste plaats aan hun beroep. Bij arbeid zijn de zelfontplooiing en de subjectieve voorkeuren van het individu voorop komen te staan.

9 Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Werknemers ontlenen hun identiteit en zelfrespect al lang niet meer in de eerste plaats aan hun beroep. Bij arbeid zijn de zelfontplooiing en de subjectieve voorkeuren van het individu voorop komen te staan. De identificatie met het eigen bedrijf is verminderd waardoor men gemakkelijk van baan verwisselt.

10 Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. 1 Werknemers ontlenen hun identiteit en zelfrespect al lang niet meer in de eerste plaats aan hun beroep. 3 Bij arbeid zijn de zelfontplooiing en de subjectieve voorkeuren van het individu voorop komen te staan. 2 De identificatie met het eigen bedrijf is verminderd waardoor men gemakkelijk van baan verwisselt. 2

11 Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. welke kwalijke gevolgen deze ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht

12 Omzetten in tekst Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden.

13 Omzetten in tekst Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. Hier is de rationalisering en ‘professionalisering’ voortgeschreden en wordt er bestuurd op basis van meetbare resultaten.

14 Omzetten in tekst Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. Hier is de rationalisering en ‘professionalisering’ voortgeschreden en wordt er bestuurd op basis van meetbare resultaten. Schaalvergroting werd een doel op zich, en daarbij draait alles om concurrentie.

15 Omzetten in tekst Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. 1 Hier is de rationalisering en ‘professionalisering’ voortgeschreden en wordt er bestuurd op basis van meetbare resultaten. 2 Schaalvergroting werd een doel op zich, en daarbij draait alles om concurrentie. 2

16 Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht.

17 Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht.

18 Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen.

19 Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen. Doordat vakmanschap niet meer echt meetelt hebben werknemers hun beroepseer verloren.

20 Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen. Doordat vakmanschap niet meer echt meetelt hebben werknemers hun beroepseer verloren. Daardoor vindt er een uitholling van beroepen plaats en worden cultuur en samenleving ondermijnd.

21 Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen. Doordat vakmanschap niet meer echt meetelt hebben werknemers hun beroepseer verloren. Daardoor vindt er een uitholling van beroepen plaats en worden cultuur en samenleving ondermijnd.

22 Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. 1 Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen. 2 Doordat vakmanschap niet meer echt meetelt hebben werknemers hun beroepseer verloren. 2 Daardoor vindt er een uitholling van beroepen plaats en worden cultuur en samenleving ondermijnd. 2


Download ppt "Geschonden beroepseer V 2008 I. Eerste analyse bij lezing Waar worden in de tekst de afzonderlijke tekstelementen behandeld? Welke alinea’s kunnen in."

Verwante presentaties


Ads door Google